Takuu? Onko voimassa jos ei ole kuittia.

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja zahzary, 28/1/03.

 1. zahzary

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/02
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Eli siis puhelimessani on takuu voimassa, mutta kuitti on hukassa. Pystyykö IMEI-koodin perusteella katsomaan, että takuuta on jäljellä eikä kuitteja edes tarvita vai?
   
 2. Late Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Motorolan suhteen en ole varma mutta uskoisin että onnistuu. Sillä ainakin Nokian puhelimista takuu selviää juuri tuon sarjanumeron perusteella.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kun asioit myyjä liikkeessä, ei kuitti ole välttämätön, jos jotenkin pystyy osoittaan että tuote on sieltä ostettu ja ostoajan tarkkuuden osoittaminen riippuu viasta ja kuinka pitkään siitä on. Joissain liikkeissä on järjestelmä mistä selviää ostoaika ko liikkeestä/ketjusta myydyistä tuotteista, samoin joillain valmistajilla/maahantuojilla on järjestelmä mistä selvii heidän tuotteiden takuuasioita (toki ei ostoaikaa välttämättä)
   
 4. Liha

  Liha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  2
  Asialliset puhelinkauppiaat tallentavat puhelimen sarjanumeron ja imein myynnin yhteydessä (ne lukevat myyntipakkauksen päädystä viivakoodin lukulaitteella) ja pystyvät myöhemmin selvittämään, mikä puhelin myytiin, milloin ja kenelle.
  Jos takuuhomma ei myyjän kanssa toimi, ota yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei myyjällä tietääkseni ole mitään velvollisuutta arkstoida myymiensä laitteiden yksilötietoja, ja jos ei kuluttajalla ole mitään millä se voi todentaa ostaneensa ko tuotteen ko myymälästä tai edes suomesta. Niin ei voida olettaa että jonkun kauppiaan pitäisi ottaa vastuu asiasta.
  Ja kuluttaja-asiamies ei hoitele yksittäisiä tapauksia vaan laajempia kokonaisuuksia.
   
 6. Liha

  Liha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  2
  Kaikki aivoilla varustetut myyjät pitävät kirjaa sekä myydyistä että varastossa olevista puhelimistaan. Se on ainoa keino myöhemmin "spärrata" liikkeestä varastetut puhelimet. Ruotsissa katosi vajaa vuosi sitten trukinlavallinen Ericsson T68 -puhelimia erään liikkeen varastosta. Nehän ajautui tietysti hämärille markkinoille. Mutta kas kummaa, jokunen kuukausi myöhemmin lakkasi useita satoja puhelimia yht'äkkiä toimimasta, kun operaattoreille toimitettiin puhelimien koodit.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos ei kuulu mihinkään ketjuun mistä tulee automaattisesti kassajärjestelmät ymv ohjemat. Tai järjestelmät ovat sen tyyliset etteivät tue helppoa esim. sarjannumeron perusteella etsittävää kuittia, ovat kustannukset järjestelmän muuttamiseen suhteessa jonkin varastetun luurin imein selvittämiseen suhteettomat. Ja myyntivaraston varastamisen yhteydessä voidaan niitä IMEI numeroita selvittää ilman kaikenkattavaa kassajärjestelmääkin.
  Joskus ne ajautuu kotimaan markkinoille useimmiten ammattimainen homma hoituu muualle. Ja tuollaisesta lavallisesta on IMEI tiedot vaikka kassa järjestelmä ei sitä tukisi.

  IMEIn taltiointi myyntitapahtumassa on hyväksi myyjälle ja joissain tapauksissa asiakkaalle, on myös liikkeitä missä mennään liiallisuuksiin ja halutaan vielä nimi melkeinväkisin.
  En nyt aivottomaksi menisi myyjiä vaittään jotka eivät sitä tee.
   
 8. Liha

  Liha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  16/8/02
  Viestit:
  361
  Tykkäykset:
  2
  Jep, resurssejahan se kysyy. ATK-pohjaiset systeemit ovat iso investointi, johon pienillä ei ole varaa. Silloin apuun paperikirjanpito!
   
 9. gupla

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  254
  Tykkäykset:
  0
  Arvaapa monestiko olen törmännyt asiakkaaseen joka haluaa tietoja/kuitin hukkaamansa tilalle ostamastaan puhelimesta ainoana tietonaan oma nimi (eikä siitäkään olla aina aivan varmoja onko puhelin ostettu omalla, firman vai siskonkumminkaiman nimellä). Sarjanumerosta "ei olla kuultukaan", ostopäivä muistetaan n. puoli vuotta pieleen jne. Ja sitten kun tällä tiedonpaljoudella ei kuittia löydykään uudelleen asiakkaalle annettavaksi, niin haukutaan kauppias huijariksi ja varkaaksi, joka haluaa lipsua velvollisuuksistaan ja kusettaa asiakkaalta vain rahat. Ja sitten vielä "uhkaillaan" kuluttaja-asiamiehellä.
  No ehkä tuli hieman liioiteltua, mutta kuitenkin sinne päin...
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varmasti tuollaisia on, ja jos olet nimen laittanut kuittiin niin uhkaa tiotosuojavaltuutetulla...
  Ja joka tapuksessa kuitin etsimestä / tulostamisesta voi surutta pyyttää kulut, joka voi herkästi olla 10-20e.
   

Jaa tämä viestiketju