Tablettia ostamassa, mikä tabletti hankinnassa?

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja Sntnn, 7/1/11.

 1. stunned Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/10
  Viestit:
  1885
  Tykkäykset:
  525
  Puhelinmalli:
  RN4, Nexus 10, Nexus 7 2013
  bsod tykkää tästä.
 2. apek

  apek VIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/10
  Viestit:
  5292
  Tykkäykset:
  2516
  Puhelinmalli:
  Nokia 8 Sirocco
  Kyllähän tuo 10" pro mediapad kiinnostaisi, kun on tässä tabletin päivittäminen mietinnässä. Olisi jo aika päästää Galaxy Tab 3 eläkkeelle :D
   
 3. Anette

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/17
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei MediaPad M510.8 Wifi
  Gigantissa näyttää olevan enakkotilauksesta.Huawei M5 tabletti Hinta aika korkea 490 euroa
   
 4. apek

  apek VIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/10
  Viestit:
  5292
  Tykkäykset:
  2516
  Puhelinmalli:
  Nokia 8 Sirocco
  Ei ole korkea hinta. Kyseessä on ns. premium luokan tabletti. Vastaavasta luokasta pitäisi ottaa vertailuun esimerkiksi Samsungin Tab S sarja joka maksaa yli 600e.

  Halvat tabletit on oma luokkansa.
   
 5. Miig^ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/07
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  1
  Kumpi parempi Lenovo TAB4 10 Plus vai Huawei MediaPad M5. Tuota M5 ei vissiin ole tulossa suomeen ollenkaan pro versiona myyntiin?

  Noita nyt olen yrittänyt itse verrata, mutta ei osaa päättä tuo Lenovo oli ihan hyvässä tarjouksessa tammikuussa gigantissa. Mutta ei tullut silloin ostettua ja nyt vähän tuntuu, että se on joka paikassa loppu. Eli onko poistumassa kokonaan markkinoilta. Pitkään mietin Samsung Galaxy Tab S3 ostoa, mutta on ehkä turhan kallis omaan käyttöön.
   
 6. apek

  apek VIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/10
  Viestit:
  5292
  Tykkäykset:
  2516
  Puhelinmalli:
  Nokia 8 Sirocco
  Itse ostaisin M5. Jos noita nyt vertaa, niin M5:ssä on parempaa mm. nämä:

  Huawein Kirin 960 on tehokkaampi kuin Snapdragon 625.
  Kirin ei myöskään lämpene niin paljoa kuin 625.
  M5:ssa on uudempi Android.
  M5:ssä on tarkempi näyttö (2560x1600), Lenovossa 1920x1200.
  Suurempi akku.
   
 7. Miig^ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/07
  Viestit:
  83
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä se varmaan pitää tuo Huawei ostaa. Nyt vaan miettiä, että tilaako ennakkoon vai odottaako muutaman viikon julkaisun jälkeen. Niin näkee vähän käyttäjien kokemuksia tabetista.
   
 8. Anette

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/17
  Viestit:
  13
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei MediaPad M510.8 Wifi
  Onko noita android 8.0 Oreo tabletteja myynnissä Suomessa muita kuin Huawei MediaPad M5 Wifi tabletti, jonka hinta on Gigantissa 449 euroa Sim-kortti malli tulee myyntiin myöhemmin ja maksaa 499 euroa
   
 9. apek

  apek VIP

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/10
  Viestit:
  5292
  Tykkäykset:
  2516
  Puhelinmalli:
  Nokia 8 Sirocco
  Ei taida muita olla missä olisi valmiiksi Oreo. Joitakin Nougat tabletteja saa varmaan päivitettyä Oreoon.

  Oreo on vielä niin uusi, ettei sitä monessa vielä ole. Kunhan tulee taas uutta mallia muilta valmistajilta, niin toki niissä on Oreo. Nykyiset markkinoilla olevat tabletit kaikilta valmistajilta on vanhaa mallia. Poikkeuksena tietysti M5 joka tulee markkinoille ensi viikolla.
   
 10. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Huawei
  HUOM. Tarkoitus oli luoda oma säie. Voin yrittää luoda sen, mutta tässä on asiaa henkilöille, joille tabletilla on tärkeää pystyä piirtämään tabletilla.

  Monessa keskustelussa on tullut esille IS:n ristikoiden ratkonta IS Extra -digipalvelua käyttäen ( Digilehdet - Ilta-Sanomat ), esim. ”9573. IS-viikonloppu 10.-11.3.2018”.

  16. Kulkuri Suomesta 13.3.2018 klo 03:52
  Tervehdys kaukaa...asun Kauko-Idässä ja herään aikaisin aamuisin lukemaan lehtiä netissä. Vosiko joku sano milloin nämä ristikot julkaistaan (kellon aika Suomessa). Näillä om kiva harrastaa suomea ja oppia uusia sanoja.
  Kiitos
  17.Pr 13.3.2018 klo 08:50
  Kulkuri, IS nettilehti on yleensä ladattavissa noin puoli neljätä aamulla. On käynyt niinkin ettei uni tule ennen kuin lauantain kovis on tulostettu!
  ...
  Pitää ehkä tarkentaa tuota edellistä. Netissä julkaistavan näköislehden sisältöjen lukeminen ja lataaminen edellyttää digitilausta. IS:n nettisivuilta oikean linkin löytäminen on vähintäänkin haastavaa. Etusivun oikeassa ylälaidassa pitää valita äärimmäisenä oikealla oleva "lehti" päästäkseen tutustumaan digitilauksen sisältöön ja maksamiseen Halpa, 9,95 € per kk.


  IS Extra kautta hankittuja ristikoita voi joko tulostaa tai ratkoa suoraan mobiililaitteilla. Tässä säikeessä käsittelen molempia vaihtoehtoja. Tulostuksessa tulostimella tulee olla bluetooth-tuki, jos haluaa tulostaa suoraan mobiililaitteelta.

  Tulostuksen kannalta on kaksi laitekategoriaa. Halvemmassa laitekategoriassa ovat laitteet, joiden resoluution on luokkaa 1280x800. Tämän tason laitteella ei saa ristikosta kuvakaappauksella useimmissa tapauksissa riittävän hyvää jälkeä. Sivua voi kokeilla tulostaa sellaisenaan tulostimella. Joku voisi kertoa, millaisen lopputuloksen suoratulostuksella saa aikaiseksi. Jos pitää tulostaa koko sivu, tulee ongelmia koon löytämisessä. Sekä sivun pienentäminen että sen jakaminen monelle tulostussivulle ovat huonoja vaihtoehtoja.

  Vaihtoehtoisesti sivu tulee tallentaa PDF-muotoon, josta sen siirtää jatkokäsittelyyn. Jollakin PDF-lukijalla voisi ehkä säätää, mikä alue tulostetaan, mutta Androidin Adobe Acrobat -ohjelmalla säätöjä ei ainakaan voi tehdä. Kuvasta voi rajata ylimääräiset alueet pois kuvankäsittelyohjelmalla, mutta ensin tulee kuva saada kuvankäsittelyohjelman hyväksymään muotoon, joten kuva tulee irrottaa PDF:stä esim. Free online PDF Extractor käyttäen. Kaikki em. toimenpiteet tekevät toiminnasta kyllä erittäin vaivalloista.

  Laitteilla, joiden resoluution on vähintään luokkaa 2000x1300 useimmissa tapauksissa riittää, että skaalaa ja sovittaa kuvan mahdollisimman hyvin näyttöruudun kattavaksi ja ottaa kuvakaappauksen. Mobiililaitteet useimmiten tallentavat kuvan automaattisesti ja kun hakee kuvan jollakin sopivalla ohjelmalla, sen voi tulostaa. Android-laitteissa ainakin Dolphin-selaimelle saa helppokäyttöisen kuvakaappausohjelman, jolla voi rajata kuvakaappauksen, jolloin ei tarvitse editoida kuvakaappausta jälkikäteen. Vastaavantapainen toiminto on ainakin Windows 10:lle tarkoitetussa FireFoxissa. Samalla sivulla olevat eri tehtävät saa helposti tallennettua omiksi tehtävikseen. Riittää, että hakee tallennetun kuvakaappauksen johonkin ohjelmaan, jolla kuvan voi tulostaa ja tulostaa sen sitten. Tämä on kohtuullisen nopea ratkaisu. Ainakin pöytäkoneella onnistuu myös se, että hakee paikallisen kansion esille. Näin tulostuksen voi hoitaa selaimella eikä tarvitse avata tulostusta varten erillistä ohjelmaa, jolloin tulostuksesta selviää vaivattomimmin. Jos mobiililaiteen resoluutio on alhainen, mutta käytössä on riittävän tasoinen läppäri tai pöytätietokone, kannattaa kuvaruutukaappaukset ja tulostus hoitaa läppärillä/pöytätietokoneella.
   
  Viimeksi moderaattorin editoima: 24/3/18
 11. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Minusta parempi vaihtoehto kuin tulostaa IS Extra-ristikko on ratkoa ristikko suoraan mobiililaitteella.

  Jos haluaa käyttää IS Extrasta löytyviä ristikoita, olisi hyvä olla siinäkin vähintään luokkaa 2000x1300 näytön omaava tabletti. Mielestäni halvin tässä tapauksessa on iPad 9,7, viimeisin hinta Gigantissa n. 400 €. Siihen saa vähän yli 100 € näppiksen ja tabletille tuen eli yhteishinta on n. 500 €. En löytänyt Android-laitteista samaan hintaa yhtä laadukasta tuotetta.

  Mikäli tabletin resoluutio on alhainen, joutuu lataamaan PDF-tiedostoihin ja muutamaan niitää kuvankäsittelyohjelmalle soveltuvaan muotoon. Töitä melkein yhtä paljon kuin printattaessa. Vaivalloista.

  Varsinaisesti kunnolla ristikkojen ratkontaan soveltuva laite on iPad Pro 10,5 + sille kynä. Hinta Gigantissa yhteensä 808 €. Näppiksen kanssa muuttuu miniläppärin korvikkeeksi ja yhteishinta tällöin vähän yli 950 €. Lähelle sitä pääsevät Samsung Note 10' tai Windows Surface Pro 5 10' maksavat enemmän.

  iPad Pron etu siinä, että sille on kunnollinen kynä ja käden voi laskea näytölle. Kun piirtää kynällä, kämmen ei siirrä kuvaan mitenkään. Mielestä vasta tämän tason laitteella saadaa loistava mukavuus piirtelyyn ja ristikoiden ratkontaan.

  iPad ja saman tason Android-laitteissa on kaksi perustavalaatuista puutetta, joille kyllä voi tehdä jotain.
  Ensimmäinen puute halvoissa ja halvahkoissa laitteissa on se, että käden laskeminen näytön päälle aiheuttaa kaikenlaisia ei-toivottuja toimintoja. Niin käy varsinkin halvoissa Android-laitteissa, mutta jonkin verran myös iPad kanssa (kokeiltu on). Tästä pääsee eroon tekemällä eristävän hanskan (pahvinpalakin kyllä hoitaa samaa asiaa). Pari kuvaa toimivista ratkaisuista:
  käsikuva
  sisus

  Toinen puute on kynä. Toisessa kuvassa on joten kuten toimiva tavanomainen pieni kynä. Tein oman kynän:
  Oma kynä
  Siinä on se ärsyttävä puoli, että se koettelee vieressä istuvan hermoja. Kokeilin
  https://www.mytrendyphone.fi/shop/capacitive-stylus-kyna-190395p.htm
  Tuo ei ole toimiva ratkaisu, sillä kynä kärki irtoaa todella helposti ja koko ajan saa varoa, ettei hukkaa kynän kärkeä. Liimasin pään kiinni joustavalla läpinäkyvällä liimalla, mutta toimivuus kärsi. Jos askartelee kynän ja ratkontahanskan, pärjää varsin hyvin halvalla Android-tabletilla, mutta PDF > JPG/PNG -muunto on IS Extra -ristikoiden kanssa on silti todella ärsyttävää.

  Paras käyttötarkoitukseen soveltuva ohjelma on mielestäni ibisPaint X, jonka saa sekä Android- että iPad-laitteille. Pieni ohje: ohje ibisPainX.pdf. Tuosta näkee sen, millaisia asetuksia pidän parhaimpana. Stabilisaattori oikoo käden kirjoitukseen tekemiä mutkia. Sitä käyttämällä saa kirjoitettua kauniimpaa tekstiä.

  Ristikkoapuneuvon Ristikkorenki kanssa oli vaikeuksia. Sain Android-tabletilleni Flashin asennettua Dolphin-selaimella, mutta ilman nimimerkki "++juh" apua, en olisi saanut sitä toimimaan. Vähän hankalaa Ristikkorengin käyttö Android-tabletilla kyllä on.
   
  Viimeksi moderaattorin editoima: 24/3/18
 12. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2989
  Tykkäykset:
  450
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Ostin loppuvuodesta 10-tuumaisen ASUS Zenpad 3S:n. Siinä on 1536 x 2048 pisteen näyttö ja mahdollisuus käyttää Asuksen omaa paristokäyttöistä kynää. Kynän ostin erikseen, mutta en sitten kuitenkaan ole keksinyt sille käyttöä. Kynä toimii suhteellisen hyvin, mutta viivettä siinä on enemmän kuin Applen tai Samsungin laitteissa. Harkitsen laitteen vaihtamista johonkin Huawei M5-sarjan versioista, koska niissä on paremmat kaiuttimet ja tarvitsen enemmän ääntä kuin piirtämistä.
   
 13. Petri R

  Petri R Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  21   0   0

  Liittynyt:
  28/3/17
  Viestit:
  1240
  Tykkäykset:
  888
  Puhelinmalli:
  X
  Piirto-ominaisuus tabletissa, kannattaa ennen ostamista odottaa Applen tilaisuus tulevana tiistaina. Huhut kertovat, että saattaa olla tulossa halpistabletti, joka tukisi apple pencilin käyttöä.

  KGI: Next week's iPad refresh will work with Apple Pencil | Pocketnow
   
 14. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  125   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  9305
  Tykkäykset:
  11059
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Applen tuntien jättäisin kyllä sanan "halpis" ihan suosiolla pois
   
  dale.jr tykkää tästä.
 15. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  28   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  30746
  Tykkäykset:
  8648
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Halppis Applen mittapuulla. ;)
   
 16. Petri R

  Petri R Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  21   0   0

  Liittynyt:
  28/3/17
  Viestit:
  1240
  Tykkäykset:
  888
  Puhelinmalli:
  X
  Niin, huru-ukot kertoilee alle 300$ lähtöhintaa, joten ei tuota voi kalliiksikaan sanoa enää. Saapa nähdä mitä sieltä pukkaa ulos
   
 17. marinnek

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/10/13
  Viestit:
  64
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S7 Edge
  Huomasin tuossa, että DNA myy tällä hetkellä 10-tuumaista Samsung Galaxy Tab S2 New Editionia 399 eurolla. Niillä kun on myös tuo vaihtohyvitys vanhoista laitteista, niin mietin, että kannattaisiko tuo Samsung hommata ja laittaa vaihdossa pois IPad Air 16gb Wifi. Siitä sais kuitenki 110 euroa vaihdossa. Ei Ipadissa sinänsä vikaa ole, paitsi muisti on täynnä.

  Eli kannattaako vaihtaa? Perheessä on jo toisena tablettina 8-tuumainen Samsungin S2 (ei New edition), joka on kyllä ollut hyvä.
   
 18. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/18
  Viestit:
  38
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Huawei
  Korjaan tämän kommentin kun on tullut esille paljon uusia näkökulmia. Tässä säikeessä ehdotettiin uutta iPadia. Itse asiassa testasin laitteen. Siihen tosiaan saa laatuluokan kynän. Ipad 9,7 & Apple Pencil yhteishinta Gigantissa on n. 460 €. Olin varsin tyytyväinen siihen, mutta siitä puuttui muutama ominaisuus, joten en sittenkään hankkinut laitetta. Listasin syyt, miksi palautin laitteen ja syyt löytyvät keskustelusta
  Apple iPad (2017)


  Entä 34 kk käytetty iPad Air 2 hintaan 200€? Päälle ostaisin Wacom Bamboo Fineline 3 -kynän. Tuon saattaisin jopa hankkia nykyisen Android-tabletin rinnalle lähinnä piirtämiskäyttöön, joten softan vanheneminenkaan ei olisi suuri ongelma.

  iPad Pro 10,5 ja MS Surfacet ovat liian kalliita. Ihan vain uteliaisuuttani kysyn:

  1) Miten hyvin MS Surfacessa toimii Android- tai iOS-emulaattori?

  2) Miten toimii MS Surface -laitteissa näppäimistöä vaativilla sovelluksilla? Näppäimiltä kirjoittamista vaativat Flash-sovellukset tarvitsevat Android- ja iPad-tableteilla selaimen, joka on räätälöity tätä tarkoitusta varten kuten FlashFox ja Puffin. MS Surfacelle sellaista ei taida olla saatavilla tällaista räätälöityä selainta?
   
  Viimeksi muokattu: 15/5/18
 19. Petri R

  Petri R Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  21   0   0

  Liittynyt:
  28/3/17
  Viestit:
  1240
  Tykkäykset:
  888
  Puhelinmalli:
  X
  Ai perhana... ipad pro 10.5 wifi 64gb hintaan 449€ verkkiksestä perjantaina. Näkyy olevan nyt pakettina myös samainen cellular versio 256gb muistilla ja kylkiäisenä omppukynä hintaan 899€.

  Varmaan kannattaa venata maanantain mahdollinen julkasu ensiks, vai painanko kytkintä jo ennen sitä. On kovin orpo olo ilman tabua
   
 20. JoeBlack Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  74   0   0

  Liittynyt:
  23/8/13
  Viestit:
  1134
  Tykkäykset:
  617
  Puhelinmalli:
  Vaihtuu
  Minkä sortin tarjous? Eli kuin monta ja onko vaan jossain Raision kivijalassa?
   

Jaa tämä viestiketju