Tablet täysiveriseksi puhelimeksi (3G tai WiFi)

Keskustelu osiossa 'Tabletit', aloittaja laehtis, 22/7/13.

 1. laehtis Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/13
  Viestit:
  144
  Tykkäykset:
  11
  Puhelinmalli:
  Galaxy S3
  Johdanto
  Elikkäs meitsillä on ollu haaveena jo pitkään tabletti kännykäksi. Kuitenkin nykyinen tablettitarjonta on senverran rajattu, että puhelimeksi mulle kelpais vain nyt tämän kuun lopussa tuleva uusi Nexus 7. Galaxy Tabeissa, joissa on natiivi gsm puheluille yms. on vähä tehottomia ja huonolla näytöllä varustettuja.

  Ongelma
  Ongelmahan on se, että Nexus 7 3G mallissa (ainakin nykyisessä, tiedä sitten tulevasta) ei ole tukea puheluille ja tekstiviesteille.
  Olen kuitenkin etsinyt keinoja, kuinka siitäkin saisi puheluita sekä tekstiviestejä lähettävän sekä vastaanottavan kapistuksen.

  Ratkaisu
  Kysehän on siis IP-puheluista (voice over internet protocol) jossa, kuten nimikin sanoo, kommunikaatio tehdään täysin internetin kautta, toisin kuin puhelimissa, joissa käytetään pelkkää puhelin(gsm)verkkoa. Tällöin jopa pelkistä WiFi-tabelteista, joissa ei ole 3G:tä, saisi puhelimen.

  Googletuksella löysin muiden ratkaisuja ongelmaani. USAssa ja Kanadassa toimiva Google Voice Talk sekä siihen tarkoitettuu appi (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.snrblabs.grooveip) joka mahdollistaa VoIP kytkennän kyseiseen palveluun. Kuitenkin, tämä palvelu näyttänee toimivan vain rapakon takana.

  Toinen vaihtoehto voisi olla Skype, joka tarjoaa maksua vastaan puhelinnumeron, johon muut voivat soittaa minulle skypeen. Mielestäni tämä ei kuitenkaan ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin IP-puhelut.


  Tekstiviestit kuitenkin saa toimimaan natiivisti ainakin N7:ssa pienellä hakkeroinnilla, ainakin XDAn mukaan. Tämä helpottaisi paljon.

  Päätelmä
  Pitäisi löytää ratkaisu, jossa IP-puhelut onnistuisivat Suomessakin. Tarvitaanko tähän sitten operaattorikytkös jollain tapaa, jää nähtäväksi. Let's discuss!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nuo yhdistelmä"telakka" tasku/täppäri laitteet varmaan myös katsonut ?

  Sip VoIP softa, ja siihen valitsemasi palvelu/palvelut, esim jokin Suomi palvelu jos haluat mahdollisen olemassaolevan (Yleensä lankaverkon) numeron. kysele vähän operaattorilta kokemuksia/mielipidettä GPRS käytössä, ja yhteydeksi sitten sillainen SIM jossa hyvin VoIPin kanssa toimiva data.
  Kun siirtokelpoinen numero, niin palveluntarjoajan vaihtokin mahdollsita, jos löytyy parempaa.

  Skypellä on myös joitain linkitys palveluita olemassaolevaan (lanka) numeroon, sen numeron joudut kuitenkin pitää maksaan toisaalle, joten miksei käyttäisi sitä myös suoraan VoIPilla.

  Jos haluat numeron ja liittymän jostain toisesta maasta, niin sen mukaan.

  Mutta jos tarkoitus käyttää puhelimene niin GSM on kuitenkin GSM ja jos soittelua kotimaan matkapuhelimiin niin usein myös erittäin hintakilpailukykyinen. Tabletila kuitenkin tod näköisesti puhut BT HFllä, eli yhden laitteen systeemit etä kuitenkaan pääse vaikka sen puhelin tabeltin löytäisit.
   
 3. veneilymies

  veneilymies Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  10/3/13
  Viestit:
  498
  Tykkäykset:
  78
  Puhelinmalli:
  edellisvuoden lippulaiva
  Palatakseni tuohon ensimmäiseen viestiin. Galaxy tab 7.7 on varustettu erinomaisella Super Amoled näytöllä ja muutenkin ihan eri tason laite kuin Galaxy tab 2 7.0 3G. 7.7. on luonnollisesti varustettu puhelinominaisuuksin.

  Ja eikös Galaxy Note 8 ole myös puhelimella varustettu.
   

Jaa tämä viestiketju