Tablet-laitteiden kynien ongelmat ja täydellisen kynän metsästys

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
22.3.2018
Viestit
59
Reaktiopisteet
3
Puhelinmalli
Huawei
Olen valitettavasti joutunut toteamaan, että kaikissa kynissä, joita tablet-laitteille tarjotaan, on omat ongelmansa. Täydellistä ei siis ole, mutta voisiko yleisesti keskustella, miten päästä lähemmäksi täydellistä ratkaisua.

Olen itse testannut erilaisia kyniä ja lukenut testiraportteja ja toisten kommentteja. Alla luettelo ongelmista, joita tablet-kynien kanssa on tullut vastaan:


1) Halvat kumituttipääkynät ovat huonoja. Ne ovat tahmeita, epätarkkoja ja peittävät liikaa, jolloin ei näe riittävän tarkasti, mitä tekee. Paineen tunnistusta kynissä ei tietenkään ole. Ainoa hyvä puoli niissä on hiljaisuus. Pehmeä kontakti on todennäköisesti juuri siksi, että ne on haluttu tehdä hiljaisiksi.

2) Wacom Bamboo Tip -kynissä on todettu kärjen irtoamisia ja jotkut ovat korjanneet asiaa käyttämällä ruuvilukitetta. Wacon Bamboo Tip -kynän ei voi edes ajatella tekevänsä omia parannuksia, koska kärki on niin kapea. Puutteena myös se, ettei ole paineen tunnistusta. Kynän liukkaudesta minulla ei ole käsitystä. Eräiden muiden valmistajien saman tapaisissa kynissä on todettu sitä, että ne ovat käytettäessä nuljuja.

3) Kynien, joiden kärjessä on muoviläpyskä, ongelmana on kärjen irtoaminen. Tähän ongelmaan sovelsin ruuvilukitetta - saa nähdä miten kauan kestää. Parasta kynissä on tarkkuus. Liukkaus ei ole käyttämässäni läpyskäkynässä ongelma ainakaan käyttämäni tablet-laitteen kanssa. Kitkan suhteen kynä on parempi kuin esim. Apple Pencil. Puutteena se, ettei ole paineen tunnistusta.

4) Apple Pencil on liian meluisa. Meluongelman poistaminen saattaa heikentää kynän toimivuutta liikaa.

5) Itse tekemäni kynä oli meluisa. Meluongelman vähentäminen heikensi kynän toimivuutta. Kynä ei toimi uusien laitteiden kanssa kuten esim. iPad 9,7 ja Huawei MediaPad M5.

Kehityskelpoisin kynä on mielestäni Apple Pencil. Soitin Suomen Applelle tässä säikeessä mainitut tuotekehittelyideat.

Tein tuotekehitysideastani myös englanninkielisen version Applen foorumiin, mutta sain siitä "Access denied .... you don't have rights to read..." tai jotain sinne päin.

Alla pääkohdat käymästäni puhelinkeskustelusta.

Minusta Apple Pencil kaipaisi tuotekehittelyä. sillä
a) Kärki on meluisa.
b) Kärki on aavistuksen verran liian liukas.

a) liittyen. Meluisuus on sitä, että vieressä olija ei välttämättä siedä Apple Pencil -kynän käyttämistä. Vaimo sanoi "Etkö voisi mennä toiseen huoneeseen siitä kopsuttelemasta" Vaimon ärsyyntymiseen Apple Pencil -kynän käyttöön kyllä johtuu myös siitä,että tein Android-tabletilleni omia kyniä.

Omissa kynissä meluongelma oli hyvin saman kaltainen kuin Apple Pencil -kynässä,
vain aavistuksen pahempi. Meluongelmasta pääsin sillä, että liimasin kärkeen n. 0,5 mm mokkanahkapalan.

Jos olisin tehnyt saman Apple Pencil kanssa, meluongelma olisi poistunut.
Kitka olisi todennäköisesti ollut ok iPad 9,7:lle. Pieni ongelma olisi ollut kärjen paksuuntuminen.

Apple voisi ratkaista ongelman tarjoamalla kärkeä nimeltä "Silent Tip",
jossa olisi vastaava materiaali kynän kärjessä, mutta kärki olisi optimoitu sille. Tällainen kärki ei häiritsisi esim. bussissa vieressä istujaa tai sängyssä puolisoa.

b) liittyen. Silent-tyypin kärki poistaisi myös kitkaongelman, mutta ei olisi piirtämiseen paras mahdollinen.

Itselle paras pinnoite on ollut n. 0,2-0,3 mm joustava naisten kengän varsimateriaali. Apple voisi tarjota saman tapaisella materiaalilla olevaa kärkeä nimeltä "Art Tip".

Kolme kärkeä eli Hard Tip (nykyinen), Art Tip ja Silent Tip tekisivät kynän käyttökelpoisiksi useammissa tilanteissa ja useampien käyttäjien mielestä. Kärjistä voisi tehdä erilaisia artistien kärkisettejä.

Tablet-hanskaa voisi kehitellä myös. Idea tablet-hanskassa tietokonetaiteessa on se,
että jos hanskalla ja kynällä on sama kitka, voisi hanskan kanssa piirtää yhtenäisen hyvin pitkän viivan - vaikka ison spiraalin yhdellä viivalla. Näin siksi, että hanskan kanssa kättä voisi liu'uttaa laitteen pinnassa. Hanskan ja kynän kitkat laitteen pinnan kanssa vaan pitäisi sovittaa yhteen.


Nuo tuotekehitysideat menevät Applella todennäköisesti roskakoriin, mutta tulipa ne kerrottua.
 

Infra

Vuoden foorumilainen 2014/2018
Supermoderaattori
Palaute - 100%
63   0   0
Liittynyt
15.7.2002
Viestit
30449
Reaktiopisteet
12166
Puhelinmalli
Vaihtelee
Apple Pencil ja Surface Pen olleet täällä aktiivisessa käytössä pari vuotta, ei mitään ongelmia. En oikein edes ymmärrä tuota Apple Pencilin meluisuutta? Se on kuitenkin pääosassa tarkoitettu piirtämiseen yms, ei siis laitteen tökkimiseen.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
22.3.2018
Viestit
59
Reaktiopisteet
3
Puhelinmalli
Huawei
Meluisuus on minun ongelmani. Vaimo ei siedä Apple Pencil käyttöä. Kun käytin sitä olohuonessamme, vaimo kehotti: "Etkö voi mennä toiseen huoneeseen siitä kopsuttelemasta".

Oikei käytin kynää myös kirjoittamiseen, mitä vaimo ei lainkaan sietänyt - kirjoittaessa olisi aina pitänyt vaihtaa kynää. Kirjoitettaessa on vaikea olla ärsyttämättä vieruskaveria.

Mutta kyllä piirtäessäkin jossakin määrin tulee ääntä. Piirtäessä tosin voi yrittää toimia hiljaisesti. Tavanomaisen piirtämisen lisäksi ratkoin kynällä ristikoita, joissa ääntä tulee helpommin, kun pitää usein irrottaa kynä laitteen pinnasta ja laskea se uudestaan näytölle. Oli erittäin vaikea tehdä kynällä mitään, ilman että vaimo menetti hermonsa.

Olisin kyllä voinut ristikoita ratkoa läpyskäpää kynällä, mutta se oli sillä hetkellä rikki (kärki oli irronnut enkä tiennyt, missä kärki oli; kärki löytyi lopulta).

Ongelma voi tulla vastaan myös, jos olet yöbussissa ja vieruskaveri nukkuu tai haluaisit tehdä töitä sängyssä ja kumppani nukkuu.

Taustaa tähän meluongelmaan sen verran, että tein Huawei T1-A21L -tabletille omia kyniä kun läpyskäpääkynästä lähti aina kärki irti. Niissä oli kaikissa sama ongelma kuin Apple Pencil -kynässä ja vaimolta tuli ihan sama kommentti.

No joo - olisin minä voinut iPad 9,7 kanssa jotenkin pärjätä käyttämällä kolmea eri kynää:
tuttipäällä kirjoittaminen
läpyskäpäällä ristikoiden ratkonta
Apple Pencil vain puhtaaseen piirtämiseen

Eräässä kynässä kaksi ensimmäistä kärkityyppiä on yhdistetty eli kahdellakin kynällä pärjäisi.

Jos olisin päällystänyt Apple Pencil -kynän kärjen, olisin voinut todennäköisesti käyttää sitä varsin hyvin kirjoittamiseen ja ristikoiden ratkontaan, mutta piirtämisessä paras terä oli mennyt. Piirtämistilanteessa olisi pitänyt vaihtaa kynään kärki, mutta ei niitä kärkiä kannatta vähän väliä olla vaihtamassa. Yhdellä ratkaisulla ei taida selvitä koskaan.
 
Viimeksi muokattu:

bsod

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
20.4.2005
Viestit
3098
Reaktiopisteet
489
Puhelinmalli
SGS8
Näytönsuojakalvo iPadiin. Se vaimentaa ääntä ja lisää kitkaa. Tuntuma saattaa tietysti heikentyä, jos kalvo on väärän tyyppinen. En omista iLaitteita, joten en osaa suositella mitään tiettyä merkkiä.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
22.3.2018
Viestit
59
Reaktiopisteet
3
Puhelinmalli
Huawei
Saattaisi toimia, joskin epäilen, että ei poista meluongelmaa riittävän tehokkaasti.

Meluongelman tehokkaamman poistamisen ongelmana on se, että jos laittaa päällysteen, kärki paksunee ja saattaa peittää piirrettävää kohtaa liikaa. Aivan kynän kärjen paksuunnus ei toisin aiheuta peittovaikutusta. En kuitenkaan usko, että pikaliimallakaan vain aivan kärkeen laitettu pehmike pysyisi kiinni. En usko, että Apple Pencilistä saisi millään keinolla itselleni sopivaa.

Tässä kuva, mistä on kyse: https://aijaa.com/L3eAQE

Katsoin, että joitakin Wacomin kyniä voisi käyttää myös. Esim. Bamboo Sketch on paineentunnistus. Mitään tietoa Wacomin liukkaudesta tai hiljaisuudesta ei ole. Jossakin keskustelussa valitettiin, että niistä irtoaa kärki. Ei siis oikein innosta Wacomkaan, mutta kun Apple Pencil ei käy minulle, Wacom olisi harkinnassa.

Lista iPad yhteensopivista kynistä ibisPaintin sivuilta:
Supported Digital Styluses - Digital Styluses - ibisPaint

Harmittaa se, että paineen tunnistus on tuettu ibisPaint X:ssä vain iPad/iPhone-versiossa. Koska kyseessä on suosikkiohjelmiani, tuo melkein pakottaa seuraavan laitteen olevan iPad.

You don't need the new iPad to use a great stylus

Wacomin kynää kehuu hyvinkin voimakkaasti: "it's a great alternative if you're looking to sketch, and take notes"

listaa vielä Hahakee iPad Stylus

Laitoin ajatuksiani myös yhteen amerikkalaiseen keskusteluryhmään:
http://forum.tabletpcreview.com/threads/apple-pencil-2.71017/page-6

Siellä keskusteltiin hyvinkin paljon siitä, onko Apple Pencilin kynän kärki liian liukas ja onko se liian paksu. Meluongelman toin esille vain minä. Pieneen liukkauteen tottuu eikä se ole merkittävä ongelma, mutta minulle melu on todellinen ongelma. Keskustelua sentään syntyi.

Toisessa keskustelussa joku näytti esimerkin iPad & Wacom - yhdistelmästä ja lopputulos oli ala-arvoinen. Ei noista ole sitten mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:
Top Bottom