T9 -tekstinsyöttöongelmia ruÅtsiksi

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja jl2000, 22/1/05.

 1. jl2000

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/1/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  K500i:ssa on hyvin helppoa vaihtaa tekstin syöttökieltä joka lisäksi voi olla eri kuin puhelimen käyttökieli. Plussa jos viestittää eri kielillä eri henkilöiden kanssa. Vaikka tykkäänkin enemmän sähköpostista kuin tekstiviesteistä kirjoitan jälkimmäisiä joskus. Sitten ongelmaan:
  T9 toimii omassa puhelimessa tosi hyvin niin kauan kun tekstiä syöttää suomeksi, mutta jos tekstin haluaa syötää ruotsiksi, se ei osaa arvata mitä sanaa tarkoitetaan, näyttää siltä ettei ruotsalaista sanastoa juuri ole ko. puhelimessa. Onko tällaista jostain ladattavissa ko. toimintaa varten.
  Koska siis joudutaan esim. ruotsinkielen tapauksessa mutta myös esim. syöttäessä tietoa www/wap -lomakkeisiin manuaalitoimintoon (T9 pois päältä) tulee toinen ongelma: puhelin ottaa kirjaimet hyvin nopeasti ja jos jonkun merkin syöttäminen esimerkiksi vaatii 5 näppäilyä, tekstiin ilmestyy esim. kolmannen näppäilyksen merkki ilman että on ehtinyt reagoidakaan. Onneksi käytettävät merkit sentään tulee pop-up -ikkunaan ruutuun, joka helpottaa niiden syöttämistä. Onko tämä aikavakio mistään muutettavissa (eli kuinka pitkä tauko viimeisen näppäilyn jälkeen täytyy pitää ennenkuin merkki ilmestyy tekstiriville)? Nokian puhelimissa se on joka tapauksessa huomattavasti pitempi, vanhoissa malleissa jopa tuskastuttavan pitkä.
   

Jaa tämä viestiketju