T610 ja "GPRS ei sallittu"

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja mja, 12/8/03.

 1. mja

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  .. eli jos joku asiaa paremmin ymmärtävä voisi ystävällisesti selittää minulle mitä tuo tarkoittaa? Siinä "miinus-näppäimellä" esiin saatavassa tila-valikossa lukee GPRS:n kohdalla "GPRS: GPRS ei sallittu", vaikka liittymääni (Sonera) GPRS-ominaisuuden (perus) olenkin kytkenyt... (eikä GPRS siis toimi).

  Manuaalistakaan en tunnu apua löytävän; onko jossain "salli GPRS"-valinta? Jos ei, niin mikä tuohon voisi auttaa?
   
 2. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Oletko varma että se GPRS on aktivoitunut operaattorin päässä?, kannattaisi soittaa Soneran asiakaspalveluun ja tarkastaa. Jos GPRS on käytettävissä on signaalivoimakkuuden yläpuolella sininen kolmiopalkki osoittamassa että se on käytössä jos sitä ei näy vaan pelkkä suorakulmainen viiva se ei ole käytettävissä.
   
 3. mja

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Gah. Ongelma oli siis se, että en tajunnut nykypuhelinten vaativan "boottauksia asennusten jälkeen" kuin windows-koneet parhaimmillaan. Virrat pois ja takaisin ja... Luulisi jo oppineen, että mitä kehittyneempi laite, sitä useammin se pitää sammuttaa toiminnan takaamiseksi... :)

  Nyt näyttäisi kaikki pelaavan. Sinänsä hassu pikku huomio, mutta onko ihan yleistä, että asetuksissa ei ole IP- ja DNS osoitteita asetettu ollenkaan? Minulla kohdat näyttäisivät olevan tyhjänä (tekstiviestillä soneralta tilatut asetukset), vaikka soneran webbisivuilla IP:t olisi esillä? No, soveltanen toistaiseksi "if it isn't broke, don't fix it" - periaatetta ja olen tyytyväinen ensimmäisen wap/gprs jne. puhelimeni toimivuuteen... :)

  Sivuhuomiona, näin vasta aiheeseen tutustuneen silmissä näyttää hassulta, että datalaskureissa ilmoitetaan vastaanotetun ja lähetetyn datan lisäksi myös aika - eihän GPRS:ssä ajalla liene merkitystä? Laskutushan on aina paketti=datamäärä-kohtaista... Vai tarkoittaako tuo (toivottavasti ei... =:O ) että GPRS:n sijaan käytössä onkin ollut jokin muu yhteysmuoto (datapuhelu tms.)?
   
 4. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  IP osoite löytyy sieltä WAP asetuksien puolelta. Ja se että datalaskurissa näytetään myös kulunut aika ei merkitse sitä että käytössäsi olisi ollut normaali datapuhelun kautta muodostettu WAP yhteys, huomaisit sen varmaan siitä että sivujen latautuminen kestää ja kauan.
   

Jaa tämä viestiketju