T610 j a kenttäongelmia

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja haba, 19/7/04.

 1. haba

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/6/02
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Pari viikkoa sitten ostin uuden T610:n ja heti alussa kiinnitin huomiota kenttämittarin jatkuvaan seilaamiseen nollan ja täyden viiden välillä täyden kentän alueella. Viikonlopun käytön jälkeen huomasin puhelimen saattavan katkaista tulevan puhelun sekunnin verran hälytettyään eikä puhelimen lokeihin jäänyt tietoa vastaamattomasta puhelusta. Heti maanantaina vein puhelimen huoltoon.

  Viime perjantaina, pari viikkoa huollossa oltua, sain sen takaisin. Puhelimeen oli vaihdettu "antenna cover" ja tehty ohjelmistopäivitys. Kenttämittari seilasi edelleen entiseen tahtiin. Puhelimen liikuttelu pahensi seilausta, mutta jopa pöydällä paikalla ollessaan kenttä vaihteleli. Varsinkin autolla ajaessa kenttämittari vaihteleli sekunnin parin välein täydestä nollaan tai jotain siltä väliltä.

  Tänään kävin hakemassa uuden laitteen, mutta se toimii ihan täysin yhtä huonosti!

  Käyttämäni Elisan SIM-kortti on toiminut täysin moitteetta jo muutamassa eri puhelimessa (pari Nokiaa ja pari Siemensiä). Juuri äsken kokeilin sitä wanhaan Nokia 6150:aan ja kenttämittari näytti täydet viisi eikä olis värähtänytkään vaikka olisin heittänyt puhelimen seinään. T610:n kenttämittari taas ajelee iloista vuoristorataa nollan ja täyden kentän välillä...

  Onko muilla kenties samanlaisia havaintoja? Lieneekö T610:n ja käyttämäni SIM-kortin kanssa jotain yhteensopivuusongelmia vai onko T610 kertakaikkiaan vain niin "nirso" kentän suhteen?
   
 2. hxe

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on ollut ihan samaa alusta asti (reilun vuoden), mut ei sentään ihan noin pahasti. Ei ole käyttöä hirveästi haitannut. Muuten kelpo puhelin, mut viikkoa ennen takuun umpeutumista hajos mikrofoni (toimi handsfreellä hyvin) joka vaihdettiin takuuseen ja softa päivitettiin uuteen. Softan päivitys ei kyllä auttanut kentän vaihteluun.

  Kaverilla tekee ihan samalla tavalla (asuu ihan eri kaupungissa toisella puolella Suomea). Kaveri osti puhelimen noin viikko sitten ja kerroin sillekin tuosta ominaisuudesta ostovaiheessa.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ottamatta kantaan onko sinun laitteessa vikaa.

  Kenttä vaihtelee oikeasti todella paljon paikallaolleesaan, ja erityisesti liikkeessä. Yleensä puhelimien "kenttämittari" ei näytä varsinaisesti kentänvoimakkuutta, vaan se perustuu eri mittaus arvoihin, joista yksi on kentänvoimakkuus. Myös yleensä "tolpista" ei näe hetkellistä tilannetta vaan tilannetta kuvaavan "keskiarvon".

  Paikallisesti tilanne voi vaihdella todella paljon, ja verkon asetuksista ja ruuhkasta riippuen varsinkin kaksitaajuusalueella vaihtelu voi olla todella voimakasta, jos laite vaihtelee bandiä.

  Pelkällä 1800Mhz alueella on kenttänvoimmakkuuden vaihtelut huomattavasti suurempia kuin 900lla.

  Jotkin mallit toimivat huomattavasti huonommin 1800Mhz alueella kuin toiset.
   

Jaa tämä viestiketju