T300 GPRS-käytössä

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Arnold, 25/8/03.

 1. Arnold Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia 3
  Laitan tämän tänne, koska oleellinen kysymys liittyy T300:n valikkoon... muuten oikea paikka olisi varmaan tuo Datatuotteet.

  Sain vasta joku aika sitten tuon GPRS:n avattua. Saunalahdelta kun kesti yli 2 viikkoa avaus... :(

  Mitä virkaa on SE T300:n "Yhdistä"->"Datayhteys" -valikosta löytyvällä optiolla Suositeltava palvelu (2.Suosit.palvelu)? Jos tästä valitsee GPRS ja GSM, kenttävoimakkuus palkiston päällä näytössä näkyy myös GPRS:n valmiuspalkki, sen olen huomannut. Ohjekirjakaan ei kerro enempää. Jos valitsee "Vain GSM", niin wap-sivuille pääsee silti... Ja jos siis valitsee "GPRS ja GSM" niin palkki näkyy, mutta eihän GPRS-yhteys silti ole koko aikaa päällä (siihen on ainakin olemassa oma logonsa, se maapallo)? Kumpaa asetusta pidätte päällä?

  GPRS-tiedonsiirrosta laskutetaan ilmeisesti sekä vastaanotettu että lähetetty data (jotka näkyvät erikseen SE:n laskurissa)?

  Ja oletteko huomanneet, että tuo GPRS kuluttaisi virtaa reilusti? Ainakin minulta tuntuisi lähtevän palkki aika nopeasti lyhyenkin session aikana. No onhan siinä tietysti näyttö päällä koko ajan, mutta tarkoitan että virtaa tuntuu syövän enemmän kuin esim. pelit.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  GPRS syö akkua, puhelimesta riippuen passiivisenakin kolmasosan - tuplasti nopeammin kuin ilman.

  GSM ja GPRS vaihtoehto tarkoittaa, että GPRS-palvelua käytetään oletusarvoisesti tiedonsiirtoon ja GSM-palvelua puheluille. Mikäli valitset vain GSM-palvelun, hoidetaan datayhteydetkin datapuhelun avulla (aikaveloitteinen).

  Jos WAPpailet vähänkään useammin tai luet sähköposteja kannattaa pitää GPRS ja GSM päällä ja laitailla puhelinta useammin. Ja ellei WAP kiinnosta tai haluat jostain syystä lukea posteja datapuhelun kautta, niin valitse vain GSM.

  Niin se tumma kolmio tarkoittaa, että GPRS palvelu on tuettu ja käytettävissä ko. verkossa. Vaalea kolmio taas sitä ettei sinulla ole käyttöoikeutta GPRS-palveluun tai se on tilapäisesti pois käytöstä. Ei kolmiota tarkoittaa GPRS-palvelun puuttumista verkosta. GPRS-palvelun aktiivisuuden näkee sitten aina käytettävästä sovelluksesta, kuten sanoitkin, esim. WAP-selaimesta tai postiohjelmasta.

  Vastaanotettu ja lähetetty data laskutetaan kumpikin, eli ne pitää laskea yhteen kuten ounastelitkin...
   
 3. Arnold Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia 3
  Kiitos hyvästä vastauksesta!

  Passiivisenakin? Ohhoh, tuota en olisi halunnut uskoa :(

  Eli silloin GPRS ei ole edes passiivisena päällä, ja myöskin virrankulutus on pienempi?


  Tätä vähän ajattelinkin. Mutta mitenkäs kun ainoa wap-profiili, jonka olen puhelimeen laittanut, on Sonera GPRS - ei kai puhelin silloin aikavelotteisen, perinteisen wapin puolelle hyppää vaikka valitsisikin tuon "vain GSM":n?

  Jep, ja kun lopettaa wap-käytön ja palaa puhelimen "työpöydälle", niin se maapallo näkyy vielä muutaman sekunnin ennen kuin häviää. Silloin siis aktiivinen yhteys katkeaa.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Jep.

  Ei hyppää ellet ole määritellyt CSD:lle (datapuhelulle) asetuksia.

  Näin.
   
 5. Arnold Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia 3
  Tähän vanhaan vastaukseen liittyen, kun itsekin akun "syömisen" mielestäni olen huomannut... Sony Ericssonin FAQ (T300) väittää kuitenkin toista:

  Lainaus:
  "Lyhentääkö GPRS:n käyttö akun kestoaikaa?
  Ei. GPRS ei vaikuta akun varauksen kestoon millään tavalla.
  "
  http://www.sonyericsson.com/spg.jsp...late=ps1_1_4_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=9976#1382
   

Jaa tämä viestiketju