Törkee lasku

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja matuu, 20/1/06.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  Eli olimpa tossa Dominicaanisessa tasavallassa viikon ja käytin siellä gprs:ssää 799kt josta tuli aika nihkee 168,78€ laskua :p
  Elikäs pitääkö tää nyt vaan kiltisti maksaa vai onko mua jotenki viilattu linssiin kun siis suomessa elisalla on ~5€ Mt ja sit tuolla olleella Orangen liittymällä on 18€ Mt asiakaspalvelun mukaan.
  Sitten kävi ilmi, että paikallisella operaattorilla onkin gprs -avausmaksu melkeen 5€ ja katoin jotai uutisia yht 38 eri kertaa. Siis olisko mun oikeesti pitäny olla tietonen tommosesta? Kun jo järjellä miettii, että eihän sitä kännyllä paljo mitään tehä isompaa ku uutiset ja sää (50kt), eri asia jos läppärissä kii tai vastaavaa...
  Ja noi hinnat on suuntaa antavia, mitä nyt satuin ulkoo muistaan :D
  Vituttaa vaan kunnei tota rahaa nyt muille jakaa oo...
   
 2. Celleri

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/8/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  5
  Maksat taikka itket ja maksat. Elisa + Saunalahti näytti olevan minimi veloitus 250kt/s eli jokainen kerta kun yksikin bitti liikahtaa niin aina se ~4,75€ sieltä napsahtaa laskua.

  Vertailuna Sonera maailman joka kolkassa minimiveloitus 50kt ja tässä tapauksessa hintaa olisi kertynyt 0,60€ / kerta minimissään.

  http://matkaviestinta.elisa.fi/publ...cat=person&cnty=DO&operator=Orange+Dominicana
  http://saunalahti.fi/gsm/roaming_mvno.php
  http://www.sonera.fi/artikkeli2/0,3843,l-fi_h-10590_a-261280,00.html

  BTW.
  Soneran roaming uutisia, enpä ole itse ennen huomannut ja nyt sattui silmään kun noita hinnastoja selailin. Hyvin laajenee roamingit.
  http://www.sonera.fi/artikkeli/0,3842,l-fi_h-11463_a-263670,00.html
   
 3. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  No karu totuushan on että olet velvollinen ottamaan selvää hinnoista ennen käyttöä eikä vasta käytön jälkeen laskun muodossa.

  Vaikea se on operaattorin piikkiin laittaa omaa laiskuuttaan jos asiaa noin niinkuin järjellä miettii?
   
 4. Lende

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/05
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Joo omaan piikkiin menee. ei tietenkään voi olettaa et kun olet ulkomailla et hinnat on samat kun suomessa...
   
 5. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä.

  Juuri tästä syystä on saanut vähän väliä soitella milloin minkäkin operaattorin asiakaspalveluun kun on yrittänyt sukulaisille ja perheelle selvitellä, että mitä siellä kannattaa tehdä ja mitä ei. Hinnat vaihtelevat melkoisesti ja tässä pätee se, että kuluttaja on velvollinen selvittämään itse.
   
 6. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Sori mutta menee vahvasto OT:n puolelle, mutta voi vain todeta että ... elämä on

  Okei OT loppuu sitten tähän.
   
 7. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Eikö samalla logiikalla voisi kysyä, pitäiskö mun oikeasti olla tietoinen esim. siitä että huone hotelli Kämpissä maksaa enemmän kuin hotellihuoneet yleensä? Tai että soitto palvelunumeroon Suomessa maksaa enemmän kuin sukulaistädille juttelu? Tai yksityislääkäri enemmän kuin terveyskeskuslääkäri?

  Palveluntarjoaja kun laskuttaa oman hinnastonsa mukaisesti eikä arvaile että millaistahan laskua kuluttaja odottaa.

  Nimimerkillä "auton istuimenlämmittimen huolto maksoi kolme kertaa sen mitä odotin, tästä lähtien sovin hinnasta etukäteen".

  Toki jos olet aspasta saanut väärää tietoa (viittaako tuo 18e/mt siis oman operaattorisi aspan sinulle antamiin tietoihin vai johonkin sattumanvaraiseen paikalliseen hinnoitteluun?), kannattaa reklamoida.
   
 8. vonkaus Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  194
  Tykkäykset:
  1
  Eipä yksikään operaattori oikeasti informoi, kuinka sairaan kallista nykypuhelintekniikoiden käyttäminen varsinkin ulkomailla on.

  Tämäkin tapaus on ilmiselvää ryöstöä. Voishan seuraavassa Etuviesti-lehdessä olla suositus, että jos käytät datapalveluja ulkomailla, ne maksavat maltaita. Mutta ei, siellä on vain Peteliuksen naama ja joku "etu", mikä ei ole yhtään mitään.

  Yllättävintä mulle on, että meissä kuluttajissa löytyy niin paljon porukkaa, mille ei ole mitään väliä mitä joku palvelu maksaa. Ja jopa täällä foorumilla tukee jatkuvasti operaattoreiden puolta. Onneksi talvisodassa ei ollut tällaisia miehiä.
   
 9. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Niin meinaat ihan tosissasi että operaattorin tulisi kysellä oma-aloitteisesti asiakkaalta onko hän lähdössä jonnekin ulkomaille lähiaikoina ja sitten kertoa paljonko se puhuminen siellä maksaa kunkin roaming-operaattorin osalta?

  Jokainen operaattori informoi ihan selvällä suomenkielellä ko. hinnoista kun ottaa sen pään pois perseestä ja katsoo hinnastoa.

  Ja kuluttajahan sen päätöksen hyödykkeen X käytöstä tekee, ei operaattori, joten en todellakaan käsitä miksi laskun suuruus olisi kenenkään muun kuin sen kuluttajan asia.

  Samalla logiikalla voisi valittaa siitä että ostan Suomesta auton, ja tankkaan siihen bensaa 1,28€/ltr. Sitten ajan sillä autolla maahan X jossa bensa maksaakin 3,5€/ltr, ja alkaisin syyttämään auton myynyttä liikettä ja auton valmistajaa kun ajaminen tulee niin kalliiksi.
   
 10. Panda Vieras

  0   0   0

  Tuo lainaus kertoo minusta kaiken oleellisen. Miksi ei käynyt ilmi ennen käyttöä vaan sen jälkeen? Niinpä. Ymmärrän kyllä v*tutuksen mutta en sitä että miksi kukaan ei ota enää omista teoistaan tai tekemättä jättämisistään vastuuta vaan kaikki on aina sen lyhenteeseen "Oy" päättyvän syytä.
   
 11. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Jo yllämainitussa linkissä http://matkaviestinta.elisa.fi/publ...cat=person&cnty=DO&operator=Orange+Dominicana

  kerrotaan että GPRS 19.13 € / MB Minimiveloitus 250 kB, veloitus 250 kB välein.

  Niin että minä ainakin ymmärrän tasan tarkkaan kuinka kallista tuon käyttö on.
   
 12. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Luulen, että tälläkään foorumilla ei todellisuudessa ole kovinkaan paljon niitä joille on aivan sama mitä puhelut tms kännykän käyttö maksaa. Mutta tuo hintojen selvittämättä jättäminen olisi kuin ampuisi sodassa pitkää sarjaa tietämättä loppuuko panokset kesken vai ei, onneksi tällaisia miehiä ei ollut talvisodassa.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ei kait tuossa tuo logiikkasi toimi ollenkaan. Eihän tuossa puhelimen valmistajaa haukuttu(vrt. auto), vaan ryöstävää operaattoria. Muutenkin tuossa esmerkissäsi on hieman alakanttiin vertailut. Omassa hintaesmerkissäsi veloitus on alta kolminkertainen, tässä datasiirrossa jos nyt yhtään osaan laskea..kotimaassa 799kt=3,9euroa, tuolla ulkomailla tuon 168 ja rapiat. Hintaero on noin 4kymmentä kertainen. Voisi Jaskakin nikotella, jos ulkomailla tankattuaan 50litraa saisi kotimaassa totutun 64n euron sijaan noin 2500 eetun laskun.
  Totta on, että ei operaattori voi palkata työvoimaa soittelemaan asiakkailleen ja tiedustella että minne maahan ne mahdollisesti tänään ovat matkalla, vaan hintojen selvittely etukäteen on kuluttajan tehtävä, mutta itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tässäkin on tapahtunut laillistettu ryöstö.

  PS itselläni meni hetken aikaa, ennen kuin tajusin miten tuosta voi noin paljon veloitusta tulla, mutta minä olenkin seniili vanhus. Tällaisella hinnoittelulla ei ainakaan edistetä oman sukupolveni "mobiilipalvelujen" käyttöä, vaan koska hintaa voi tuolla tavalla joskus kertyä, parempi kun vaan soittelee silloin kun on "euron sunnuntait", ei pääse tulemaan laskua liikaa.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Laske vielä jonkin kotimaisen GPRS paketin mukaan niin saat kertimeksi vielä isomman.
  Samaa lokiikkaa voi pitää puheluissa, kotimaassa on sekuntti veloitus, joillain vielä ilman minimi hintaa, jolloin voi näppärästi ynnäillä 60 puhelua 1 sekuntti kukin vs kuusikymmentä sekunnin puhelua miniveloitus minuutti.

  Hinnoittelu on törkeää,siitä ei pääse mihinkään, pitää kuitenkin huomioida muutama seikka.

  -Jos ryöstö on tapahtunut niin se on tapahtunut tuolla kohdemaassa.

  -Hinta voi täkäläisittäin tuntua kohtuuttomana, mutta kuinka paljon se heittää heidän omista hinnoistaan?

  - Joillain operaattoreilla on tasaisempaa hinnoittelua, jolloin asiakkaan on helpompi tietää mitä maksaa, mutta tätä on kritisoitu siitä että usein se poistaa asiakkaalta mahdollisuuden käyttää edullisinta vaihtoehtoa

  - Eli omalla operaattorilla ei ole paljoa mahdollisuuksia vaikuttaa hinnoitteluun, toki voi yrittää neuvotella, mutta jos ainoa neuvottelu valtti on luopua koko sopimuksesta, nin kai asiakkaille on parempi tarjota edes kallista. ja todellakaan usko että siellä kokoajan joku on tiukkaamassa edukkaampaa hintaa.

  Mutta kannatta ehdottomasti mutinaa, pieni Suomalaisten ääni on, mutta kuitekin mutinaa. Otsikossa voisi toki olla edes maininta Gprs Roaming laskusta, niin seuraava "uhri" pääsee jatkamaan.
   
 15. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Monikohan tulee ajatelleeksi, että esim. Keski-Euroopasta Suomeen soittaminen Suomalaisella liittymällä maksaa n 1€ min. Lisäksi laskutus tapahtuu alkavalta minuutilta.


  Kun soitat muutaman kymmenen puhelua, ja vaikka kestäisivät vain sekunnin, niin vähintään euro per puhelu menee.

  Nyt pitää myös muistaa, että oma operaattori ei pysty ulkomaisen operaattorin hintoihin vaikuttamaan. Hinnat ovat juuri sellaiset, kuin ulkomainen operattori haluaa.

  Sillä mitä ulkomaisen operaattorin omat asiakkaat maksavat puheluistaan ym. kotimaassaan, ei ole mitään tekemistä roaminghinnaston kanssa.

  Kaikkein järkevintä on ulkomailla hankkia paikallinen prepaidkortti. Silloin säästää paljon, eikä lasku yllätä.
   
 16. Suomen Huippu Vieras

  0   0   0

  Taitaa operaattorit saada toistensa verkoissaan roamingaamisesta kohta kaikki voittonsa!
   
 17. hemohess

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  omena ja sonera
  mulla kävi syksyllä samoin. Olin italiassa ja käytin wappigprs:ää uutisten selailemiseen, ja saunalahti veloitti muutaman kympin, mutta italialainen operaattori veloitti minua minuuttiveloituksellisesti, joten hinta pomppas yli sataseen!...Elämä on!
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Asiaa vähän sivuten taisi Vodafone lanseerata omat kohtuuhintaiset ulkomaan hinnat jos käytti vierailulla Vodafonen verkkoa.
   
 19. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Joku aika sitten muistaakseni Kuningaskuluttaja-ohjelma haastatteli lomalaisia lentokentällä ja kyseli tiesivätkö mitä puhelut kohdemaassa maksavat. Harva (ei kukaan?) oli ottanut niistä selvää, mutta muistaakseni kaikki arvioivat hinnan yläkanttiin. Ts. mielsivät puhumisen ulkomailla kalliimmaksi kuin se onkaan.

  Toi laskutus alkavalta minuutilta / 250 kilotavulta / tms. on varmasti ihmisten paljon hankalampi sisäistää. "Soitan vaan lyhyesti." "Lukasen vaan uutiset äkkiä." ..tms.

  Tai se, että matkakumppanille soittaessa puhelu kiertää Suomen kautta ja molemmille tulee ulkomaanpuhelukuluja. Samaten soitonsiirroista vastaajaan aiheutuneista ulkomaanpuhelumaksuista tulee tasaisin väliajoin kummastuneiden kyselyjä eri medioissa.
   
 20. rbrbrb

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/04
  Viestit:
  887
  Tykkäykset:
  0
  Suora soitonsiirtohan ei maksa mitään. En kyllä ymmärrä, miksi niitä muita siirtoja edes pitää käyttää.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju