Täysi floppihan siitä tuli: kansa ideoi älypuhelimen – suuren puhelinvalmistajan toteutus...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15391
Reaktiopisteet
103

ZTE Hawkeye.


Kun kiinalainen ZTE aloitti yhteisöprojektinsa uuden erityisen mobiililaitteen kehittämiseksi, tuskin kuviteltiin lopputuloksen muodostuvan aivan tällaiseksi. ZTE toi alkuvuodesta yhteisön ideoiden perusteella kehitettävän puhelimen ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta. Nyt puhelimen myynti on lopetettu, koska se ei kiinnostanut juuri ketään.

ZTE oli asettanut Kickstarter-kampanjansa vähimmäisrajan 500 000 dollariin. Lopulta se sai kasaan vain 36 245 dollaria ennen kuin nyt homma puhallettiin poikki. Vain alle 200 ostajaa oli kiinnostuneita 199 dollarin hintaan tarjotusta puhelimesta. Nämä harvat saavat nyt rahansa takaisin.

Kampanjan lopettamisesta vihjattiin jo ennakkoon.

ZTE:n puhelimessa oli kaksi erikoisuutta: sen tiettyjä toimintoja olisi voinut ohjata katseella – esimerkiksi selata luettavaa tekstiä eteenpäin ja niin edelleen – sekä tarttuvalla lisäkuorella puhelimen kiinnittää erilaisille pinnoille, vaikkapa kiinni peiliin. Nämä olivat yleisön ehdottamia ja parhaaksi äänestämiä ideoita.


ZTE Hawkeyen voi kiinnittää vaikka peiliin.


ZTE kompastui kuitenkin puhelimen toteutuksessa liian vaatimattomiin teknisiin ominaisuuksiin sekä pitkään odotukseen. Puhelimesta olisi pitänyt maksaa jo nyt, kun toimitukset olisivat alkaneet vasta syyskuussa.

Lopullisesti ZTE ei ole ideaa puhelimesta vielä haudannut, vaan se tulee palaamaan siihen ja kehittämään puhelimen tekniikkaa yleisön antaman palautteen perusteella. Todennäköisesti luvassa on samoilla erikoisuuksilla, mutta paremmin teknisin ominaisuuksin varustettu puhelin – toki myös korkeammalla hintalapulla. ZTE ei lähtenyt parantamaan jo Kickstarterissa myydyn puhelimen ominaisuuksia suoraan, koska Kickstarterissa se oli sitoutunut 199 dollarin hintaan, jota ei voi ilman projektin perumista muuttaa.

Valitettavasti ZTE:n suunnittelemat muutokset vievät myös älypuhelimen aikataulun jälleen pidemmälle. Pitkä odotus lopulta ei niin ihmeelliselle puhelimelle voi olla speksejä jopa suurempi syy kiinnostuksen puutteeseen.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom