Tässäkö syy Applen selittämättömälle verkkosivun poistamiselle? Huijareita haitannutta...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22317
Reaktiopisteet
216
Mobiili.fi-2017-02-01-kello-17.05.53-420x265.png
Muutama päivä sitten ihmetystä aiheutti Applen ratkaisu poistaa käytöstä iOS-laitteiden aktivointilukituksen tilasta kertonut verkkosivu ilman selityksiä. MacRumors-sivuston mukaan kyseinen verkkosivu on kuitenkin ollut ratkaisevassa roolissa hakkeroinnissa, jossa avataan aktivointilukittuja laitteita, mikä saattaa selittää Applen ratkaisun poistaa sivu.

Aiemmin icloud.com/activationlock-osoitteesta löytyneellä sivulla oli mahdollista laitteen sarjanumeron ja IMEI-numeron perusteella tarkistaa, oliko laitteessa vielä päällä Applen aktivointilukitus. Sivu oli hyödyllinen esimerkiksi tehdessä kauppaa käytetyistä iPhoneista verkossa. Aktivointilukituksen päällä olo voi tarkoittaa puhelimen olevan esimerkiksi varastettu. Jos aktivointilukitus on päällä, vaatii laitteen käyttöönotto lukituksen avaamisen laitteeseen liitetyllä Apple ID -tilillä.

Kuten alla oleva video osoittaa, sivustoa voidaan kuitenkin käyttää myös epärehellisiin tarkoituksiin, sillä sen kautta varkaat ja hakkerit voivat saada selville lukitsemattomien laitteiden sarjanumeroita. Sarjanumeroita voidaan näin käyttää avaamaan esimerkiksi varastettuja laitteita, jotka aiemmin ovat lukituksen vuoksi olleet käyttökelvottomia. Kuten video osoittaa, hakkerointi on hyvin monimutkainen ja edellyttää iPadin tai iPhonen perusteellista purkamista sekä erikoisvälineitä, joilla laitteeseen saadaan syötettyä uusi sarjanumero.

Apple ei ole kommentoinut asiaa, mutta sivun käyttö hakkerointitarkoituksiin saattaa selittää yhtiön ratkaisun. Samalla sivun poistaminen käytöstä voi myös ratkaista joitain iPhone-käyttäjiä vaivanneet oudot Apple ID -ongelmat. Käyttäjien yrittäessä ottaa käyttöön uutta tai tehdasasetuksiin palautettua laitetta, on laite saattanut olla lukittuna jonkin toisen käyttäjän Apple ID -tunnuksilla. Ongelma on piinannut niin iPhone 6s- kuin iPhone 7 -laitteiden omistajia.

Käytettyjen iOS-laitteiden ostajien kannalta on toki ikävää, ettei aktivointilukituksen tilaa nyt voi helposti tarkistaa verkkosivun avulla, mutta ellei Apple keksi jotain keinoa, jolla sivua ei voida käyttää vääriin tarkoituksiin, ei sivu liene tulossa takaisin käyttöön.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom