Mobiili.fi Tässäkö on mies vuoden 2014 nakukuvaskandaalin takana?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2128
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Pennsylvanialainen mies on syytettynä yli 100 henkilön Apple- ja Google-tileille murtautumisesta. Tapauksiin liittyvät myös lukuisten julkimoiden alastonkuvat, joiden vuotaminen aiheutti kohua syksyllä 2014.

  Yhdysvaltain syyttäjien mukaan 36-vuotias Ryan Collins lähetti vuosien 2012 ja 2014 välillä väärennettyjä sähköposteja Applen ja Googlen asiakkaille. Näiden yhtiöiden edustajana esiintyen hän onnistui kalastelemaan käyttäjänimiä ja salasanoja. Saamillaan tiedoilla Collins muun muassa murtautui sähköpostitileille, nappasi arkaluontoista kuvamateriaalia ja joissain tapauksissa jopa latasi talteen kokonaisia iCloud-varmuuskopioita.

  Poliisin mielenkiinto heräsi syyskuussa 2014, kun Jennifer Lawrencen ja useiden muiden julkisuuden henkilöiden alastonkuvat vuotivat julkisuuteen. Apple kommentoi jo tuolloin, että tapauksiin ei liity varsinaista murtoa, vaan kyse on tietojen kalastelusta. Collinsin tapaus tuntuu todistavan tämän väitteen oikeaksi.

  NBC Newsin mukaan Ryan Collins on myöntänyt olevansa syyllinen suojatun tietokoneen luvattomaan käyttöön. Syyte mahdollistaa enintään viiden vuoden vankeustuomion, mutta syyttäjät suosittelevat 18 kuukauden tuomiota.

  Murtoja ja kuvavuotoja tutkitaan edelleen. Tiedossa on ainakin 50 vaarantunutta iCloud-tilä ja 72 vaarantunutta Gmail-tiliä. Vaikka Collins on saatu yhdistettyä murtoihin, todisteet eivät toistaiseksi vihjaa hänen olleen suoraan vastuussa kuvien julkaisusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju