Mobiili.fi Tässä ovat vuoden 2015 kuumimmat sovellukset

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  Vuosi on taas vaihtumassa, ja näin vuodenvaihteessa paljon puhetta riittää muun muassa vuoden parhaimmasta älypuhelimesta tai esimerkiksi jo hieman aiemmin palkituista parhaista suomalaisista mobiilipalveluista.

  Mutta mitkä sovelluskaupoista asennettavat sovellukset nousivat suureen suosioon vuonna 2015, erityisesti suomalaisnäkökulmasta? Monet uudet sovellukset keräävät käyttäjiä, mutta mistä sovelluksista tänä vuonna todella puhuttiin ja kohuttiin?

  Wolt ja Foodora

  [​IMG]
  Ruoan kotiinkuljetuksista Suomessa kisaavat Foodora ja Wolt


  Toistaiseksi erityisesti monien pääkaupunkiseutulaisten, mutta jo pian myös ainakin myös turkulaisten sekä tamperelaisten elämään eniten muutosta vuonna 2015 uusista sovelluksista toivat uudet näppärät ruoantilaussovellukset, suomalainen Wolt sekä Saksasta lähtöisin oleva Foodora. Ruoan kotiinkuljetustilauksen ohella Woltilla voi maksaa myös ravintoloissa, mutta muuten sovellukset ovat idealtaan varsin yhtenäisiä: tarjolla on uusi, aiempaa helpompi tapa tilata ruokaa aiempaa huomattavasti suuremmasta määrästä ravintoloita kuljetusten hoituessa Wolt- tai Foodora-kuriirien toimesta. Mukana sovelluksissa olevat ravintolat vaihtelevat.

  Vuonna 2015 Wolt ja Foodora ylsivät Suomessa kymmeniin tuhansiin käyttäjiin ja satoihin tuhansiin tilauksiin. Ensi vuonna tilausmäärissä puhutaan ainakin yhteenlaskettuna jo miljoonaluokasta yritysten antamien arvioiden mukaan.

  Ensi vuoden aikana Woltin aikeissa on lähtö maailmalla. Täällä Suomessa kamppailu johtavan ruoantilaussovelluksen tittelistä varmasti käy myös yhä kuumemmaksi ensi vuoden kuluessa.

  Wolt Applen App Storessa

  Wolt Googlen Play Storessa

  Foodora Applen App Storessa

  Foodora Googlen Play Storessa

  Periscope

  [​IMG]
  Periscope iPhonella


  Kunnolla vasta loppuvuodesta, marraskuussa, myös Suomessa läpi löi live-videolähetysten Periscope-palvelu, joka kuuluu Twitterin omistukseen. Maailmalla teknologiapiireissä live-videot olivat kuuminta hypetavaraa jo aiemmin keväällä, kun Periscope ja sittemmin selkeästi kakkoseksi huomiossa jäänyt Meerkat avautuivat lähes yhtäaikaisesti. Suomessa Periscope on toistaiseksi kerännyt suosiota erityisesti Twitter-käyttäjien, muiden some-aktiivien sekä nuorison keskuudessa. Syntyykö YouTube-videobloggaajien jatkoksi jo kohta Periscope-livelähetystähtiä?

  Erilaisia Live-videolähetyspalveluja on vuosien saatossa tullut ja mennyt monia, mutta onko aika vihdoin nyt kypsä laajenemiselle valtavirtaankin? Periscopessa toteutus ainakin tuntuu onnistuneen poikkeuksellisen saumattomasti, ja nykyajan älypuhelinten taka- sekä tässä tapauksessa tärkeästi myös etukameroiden laatu ja tiedonsiirtoyhteyksien nopeus ovat pääsääntöisesti jo riittävän hyviä.

  Periscope Applen App Storessa

  Periscope Googlen Play Storessa

  Uber ja Valopilkku

  [​IMG]
  Uber tuli tänä vuonna jo Apple Watchiinkin


  Kyytipalvelu Uber on tuttu jo pidemmältä ajalta, mutta Suomessa sen toiminta lähti liikkeelle vasta vuoden 2014 loppupuolella ja ainakin jonkin tasoisen läpimurron täälläkin Uber sai vuoden aikana tehtyä – vaikkei lainsäädäntö sitä täällä suosikaan.

  Suomen taksialan vastaus Uberille tuli myös vuonna uuden Valopilkku-sovelluksen myötä. Sitä voidaan kiitellä taksitilauksen merkittävästä helpottumisesta, mutta Uberiin nähden todella suurena puutteena on yhä maksamisen uupuminen sovelluksen kautta.

  Uber Applen App Storessa

  Uber Googlen Play Storessa

  Uber Windowsin Kaupassa

  Valopilkku Applen App Storessa

  Valopilkku Googlen Play Storessa

  Valopilkku Windowsin Kaupassa

  [​IMG]
  Valopilkku

  Slack

  [​IMG]
  Slack


  Slack ei ole kuluttajille tarkoitettu sovellus, mutta hieman edistyneemmissä työyhteisöissä töitä tekeville se on saattanut tulla tutuksi jo tänä vuonna täällä Suomessakin.

  Slack on työkäyttöön tarkoitettu pikaviestisovellus, eli idea ei sinällään ole mullistava. Slackin suosion ja huikean kasvun takana on kuitenkin sen huippuhyvä toteutus: käytettävyys on mainio, design kaunista, hakutoiminnot poikkeuksellisen hyvät sekä monet muut palvelut integroituvat ja toimivat kauniisti Slackin kanssa. Jatkossa Slackin kehityskulku etenee juuri viimeksi mainittuun suuntaan: sen sisälle ja keskustelumuotoon käytettäväksi on tulossa lisää ja lisää erilaisia muita, kolmansien osapuolten sovelluksia ja palveluita.

  Slack Applen App Storessa

  Slack Googlen Play Storessa

  Slack Windowsin Kaupassa

  Wish

  [​IMG]
  Wish


  Wishin nousu on tapahtunut jo pidemmän ajan kuluessa, mutta vuonna 2015 tämä sovelluksen kautta ensisijaisesti pelaava verkkokauppa-markkinapaikka löi itsensä lopullisesti läpi.

  Wish tarjoaa helppokäyttöisen markkinapaikan erilaisille kauppiaille, myös suoraan tavaran lähteiltä Kiinasta ja muualta Aasiasta. Toimintamallinsa ja välikäsien poistamisen myötä Wishissä yhdistyvät useimmat menestyvän kaupan tunnusmerkit: 1) laaja valikoimat 2) edulliset hinnat sekä 3) helppous niin maksamisessa kuin myös muun muassa haluttujen tavaroiden löytämisessä.

  Kun vielä yhä vuonna 2015 suomalaisten verkkokauppojen käytettävyys mobiilissa on yleisesti ottaen umpisurkea (jollei olematon!), niin Wish näyttää mallia miltä kaupanteon pitäisi mobiilissa näyttää.

  Wish Applen App Storessa

  Wish Googlen Play Storessa

  Wish Windowsin Kaupassa

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju