Mobiili.fi Tässä ovat Suomen parhaat mobiilipalvelut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Yoogaia

  Vuoden parhaat suomalaiset mobiilipalvelut on jälleen valittu Suomen mobiilialan yhteistyöjärjestö Teleforumin sekä Teknologiateollisuuden järjestämässä vuotuisessa, jo traditioksi muodostuneessa kilpailussa.

  Pääpalkintokategorian voittajaksi, parhaaksi kansainvälisen potentiaalin omaavaksi palveluksi nyt valittiin Yoogaia, joka tuo verkkoon ja mobiiliin vuorovaikutteiset, kaksisuuntaista videoyhteyttä käyttävät ohjatut livejooga- ja muut liikuntatunnit.

  Parhaaksi hyötypalveluksi valittiin kuittien käsittelyä helpottava eTasku, parhaaksi ajanviete- tai viihdepalveluksi ”matkaoppaiden Airbnb” eli matkalijat paikallisiin ihmisiin yhdistävä Ventoura, parhaaksi terveys- tai hyvinvointipalveluksi syövän tehokasta jälkihoitoa edistävä Noona, parhaaksi teollisen internetin palveluksi sisätilapaikannusta maapallon magneettikenttään perustuen tarjoava IndoorAtlas sekä parhaiten operaattorien Mobiilimaksua hyödyntäväksi palveluksi Föli, Turun seudun joukkoliikenteen maksupalvelu.

  Ensi kertaa tänä vuonna parhaat mobiilipalvelut palkittiin Slush-tapahtuman lavalla Helsingin Messukeskuksessa. Palkinto voittajille piti tulla jakamaan kilpailun tuomariston puheenjohtaja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Hänen estymisensä myötä palkinnot jakoi kuitenkin viestintäneuvos Päivi Antikainen.

  ”Kyky tuottaa laadukkaita digitalisoituja palveluita tulee jatkossa olemaan yksi Suomen menestymisen kulmakivistä, ja Paras Mobiilipalvelu-kilpailu on yksi hyvä tapa nostaa esiin hienoja palveluita ja niiden tekijöitä. Erityisen ilahduttavaa on huomata, että suomalaiset mobiilipalveluiden kehittäjät uskaltavat nykyään tähdätä rohkeasti suoraan kansainväliselle huipulle ja palvelut suunnitellaan alusta lähtien sen mukaisesti”, toteaa Anne Berner.

  Myös Mobiili.fi oli Paras Mobiilipalvelu -kilpailun yhteistyökumppani. Esittelemme kaikki kuusi voittajaa tulevina viikkoina Viikon sovellus -sarjassamme tarkemmin, mutta lyhyet esittelyt ja latauslinkit parhaaksi valittuihin suomalaisiin palveluihin löytyvät jo nyt alta.

  [​IMG]
  Yoogaia

  Parhaan kansainvälisen potentiaalin palvelu: Yoogaia

  Verkossa ja myös mobiilissa, toistaiseksi Applen laitteissa sovelluksena toimiva Yoogaia toi ohjatut live-liikuntatunnit ensi kertaa digiaikaan. Toisin kuin laajasti tarjolla olevissa tallennetuissa videotunneissa, Yoogaissa painopiste on ajastetuissa tunneissa, joissa videokuva käyttäjästä ohjautuu myös tunnin pitäjälle, joka voi ohjeistaa osallistujia – kuten oikeillakin ryhmäliikuntatunneilla.

  Yoogaia on jo menestynyt maailmalla ja kerännyt sijoittajilta miljoonarahoituksen. Potentiaalia sillä on kuitenkin vielä paljon suurempaan. Android-käyttöjärjestelmälle Yoogaia rantautuu vuoden 2016 alussa.

  Yoogaia verkossa

  Yoogaia Applen App Storessa

  Paras hyötypalvelu: eTasku

  [​IMG]
  eTasku

  eTaskulla käy kätevästi paperisten kuittien sekä matkalaskujen teko ja toimitus suoraan kirjanpitoon. Alun ilmaisjakson jälkeen toiminnoista riippuen joko 4,90 tai 9,90 euron kuukausimaksulla toimiva palvelu on ajansäästössä ja helppoudessa koko hintansa väärti.

  eTasku on laajasti saatavilla eri alustoille:

  eTasku Applen App Storessa

  eTasku Google Playssa

  eTasku Windowsin Kaupassa

  Paras ajanviete- tai viihdepalvelu: Ventoura

  Airbnb on jo mullistanut matkailua tuomalla vaihtoehdon tylsille hotelleille. Ventouran tavoitteena on tehdä sama matkaoppaille: se yhdistää matkalijat kohteista mielenkiintoisiin, samanmielisiin paikallisiin ihmisiin, jotka haluavat jakaa tietoa ja vinkkejä tuntemistaan alueistaan.

  [​IMG]
  Ventoura

  Ventouran avulla voi pyrkiä välttämään turistirysät – ja löytämään ne salatut helmet eri kohteista. Ventouralla on taustallaan myös mielenkiintoinen tarina siitä, kuinka perustajat ovat muuttaneet yrityksensä pääkonttorin Australiasta tänne.

  Ventoura Applen App Storessa

  Ventoura Google Playssa

  [​IMG]
  Noona

  Paras terveys- tai hyvinvointipalvelu: Noona

  Noona voi säästää ihmishenkiä. Se on toistaiseksi rintasyöpäpotilaille tarkoitettu sovellus ja ratkaisu, joka toimii yhteistyössä hoitaneiden lääkärien ja muiden kanssa. Tavoitteena on löytää hoidetuista potilaista Noonan seurannalla ja potilaiden raportoinnilla juuri ne, jotka tarvitsevat jatkohoitoa kaikkein eniten.

  Noona on tehnyt palvelunsa pilottia HUS:n kanssa. Koska sovellus on tärkeä, joskin ehkä jopa heille elintärkeä, vain tietyille ihmisille ei sitä ainakaan toistaiseksi löydy julkisesti sovelluskaupoista.

  Ei sovellusta ladattavana julkisesti sovelluskaupoista

  [​IMG]
  IndoorAtlas

  Paras teollisen internetin / IoT-palvelu: IndoorAtlas

  IndoorAtlaksen teknologia on uniikkia: se tuo sisätilapaikannuksen erilaisiin kohteisiin vaatimatta monista muista ratkaisuista poiketen minkäänlaisia laiteasennuksia. IndoorAtlaksen paikannuksen toiminta perustuu maapallon magneettikenttiin ja rakennusten niihin aiheuttamiin muutoksiin.

  IndoorAtlaksen paikannusteknologia löytyy käyttäjille muiden palvelujen sisältä. Muun muassa ”Kiinan Google” Baidu on sijoittanut IndoorAtlakseen 10 miljoonaa dollaria ja käyttää sitä omissa karttapalveluissaan. Erikseen asennettavana sovelluskaupoista löytyvät vain IndoorAtlaksen kartantekosovellukset.

  IndoorAtlas MapCreator Applen App Storessa

  IndoorAtlas MapCreator Google Playssa

  [​IMG]
  Föli

  Paras Mobiilimaksu-palvelu: Föli Turun Seudun Joukkoliikenne

  Operaattorien suoraan laskulle tehtävien ostosten Mobiilimaksu on tulossa laajemmin osaksi eri sovelluksia. Yksi ensimmäisiä Mobiilimaksua modernisti hyödyntäviä palveluja on Fölin Turun seudun joukkoliikenteen maksusovellus. Fölin sovellus on yksi askel visioon maailmasta, jossa erillistä lompakkoa lukuisine kortteineen ei tarvita. Kaikki tarvittava löytyy puhelimesta.

  Fölin Turun Seudun Joukkoliikenne App Storessa

  Fölin Turun Seudun Joukkoliikenne Google Playssa

  Fölin Turun Seudun Joukkoliikenne Windowsin Kaupassa

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju