Tässä on Nokia 5: 189 euron Android 7.1 Nougat -älypuhelin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
HMD:n älypuhelinmallisto on laajentunut Mobile World Congress 2017 -messuilla täysin uudella Nokia 5 -mallilla. Se rakentuu laadukkaista materiaaleista ja tarjoaa tyylikkään muotoilun, 64-bittisen sirun ja saapuu markkinoille kaikkiaan neljässä eri värissä. Näitä ovat Matte Black -musta, Silver-hopea, Tempered Blue -sininen ja Copper-kupari. Puhelin tulee saataville toisen vuosineljänneksen aikana, eli huhti-kesäkuussa 189 euron suositushinnalla.

Nokia 5 rakentuu aavistuksen kaarevalla 2.5D Gorilla-lasilla suojatun 5,2 tuuman kosketusnäytön ympärille, joka on tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikseliä. Itse laite on mitoiltaan 149,7 x 72,5 x 8,05-8,55 millimetriä ja se koostuu yhtenäisestä 6000-sarjan alumiinisesta rungosta. Näin laite pyrkii tarjoamaan samanlaisen premium-tuntuman, kuin esimerkiksi iPhone 7:n ja Samsung Galaxy S7:n kaltaiset kalliin hintaluokan lippulaivapuhelimet.


Nokia_5_sininen_takaa_sivulta_kamera.jpg


Itse visuaalisessa ilmeessä on pyritty minimalistiseen kokonaisuuteen. Esimerkiksi puhelimen takana ei ole niin sanottuja ”antenniviivoja” tyylikkyyttä pilaamassa, koska ne on siirretty laitteen ylä- ja alaosiin. Näin takaosa on ”puhtaan” yhtenäinen ilman mitään ylimääräistä. Tyylikkyyden ja laadukkaiden materiaalien lisäksi Nokia 5:ssä on pyritty vahvaan kokonaisuuteen ja siihen, että laite kestää jokapäiväistä käyttöä.

Nokia 5:lle laskentatehoa antaa Nokia 6:n tavoin 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri yhdessä Adreno 505 -grafiikkaohjaimen kanssa. RAM-muistia käyttäjälle on kahden gigatavun verran ja microSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua.

Kuvaaminen Nokia 5:llä hoidetaan 13 megapikselin kameralla, jossa yksittäiset pikselin ovat kooltaan 1,12 mikrometriä ja aukko f/2.0. Mukaan on saatu myös kaksivärinen LED-salama. Etupuolelta löytyy selfie-kuvaajille kahdeksan megapikselin kamera (1,12 mikrometrin pikselit ja f/2.0-aukko).

Nokia 5 tukee muun muassa 4G LTE cat.4-, WiFi-, Bluetooth 4.1- ja NFC-yhteyksiä. Lisäksi puhelimessa on microUSB-portti, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä sormenjälkilukija kotipainikkeeseen integroituna.

Nokia_5_android_nougat.jpg


Käyttöjärjestelmänä HMD:n uutuudessa on lähes täysin ”puhdas” Android 7.1.1 Nougat, joka sisältää kaikki viimeisimmät Googlen palvelut henkilökohtaista Google Assistant -opasta myöten. Laitteelle luvataan lisäksi kuukausittaiset tietoturvapäivitykset, joiden avulla puhelin pyritään pitämään jatkuvasti ajantasalla viruksien sekä haittaohjelmien osalta.

Nokia 5:n myyntipakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi laturi verkkovirtapistokkeella, kuulokkeet, pikaopas sekä SIM-telakan avaamiseen vaadittava työkalu.

Myyntiin Nokia 5 tulee sekä single-SIM että dual-SIM versioina. Tässä vaiheessa ei ole tietoa mikä varianteista saapuu Suomeen vai nähdään kauppojen hyllyillä mahdollisesti molemmat versiot.Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom