Mobiili.fi Tässä 5 tärkeintä pointtia uudesta P9-puhelimesta, Huaweista ja älypuhelimista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  Huawei julkisti eilen Lontoossa uudet P9-huippupuhelimensa. Julkaisimme P9:stä jo eilen ensikokemukset. Suomessa P9 tulee ennakkomyyntiin huomenna perjantaina 8. huhtikuuta ja toimitukset ja varsinainen myynti käynnistyvät 29. huhtikuuta.

  P-sarja on kehittynyt vakuuttavasti

  [​IMG]
  P9 istuu erittäin hyvin käteen ja on kevyt.


  Uusi P9 on neljäs sukupolvi Huawein P-mallisarjassa, jonka puhelimet ovat olleet tyypillisesti Huawein parasta antia puhelimissa ja erottuneet massasta solakkuudellaan.

  Sarjan ensimmäinen puhelin, Ascend P6, olikin julkistuksensa aikaan pienen hetken jopa maailman ohuin älypuhelin 6,18 millimetrin paksuudellaan. Sittemmin Ascend P7:ssä nähtiin tuolloin seitsemän kerroksen pinta ja P8:ssa ensi kertaa yhtenäinen täysimetallinen rakenne.

  [​IMG]
  Ensimmäinen P-sarjalainen, Huawein Ascend P6.


  Laatutuntuma P-sarjassa on noussut vuosi vuodelta. Nyt uudessa P9:ssä on tehty viime vuoden P8:aan nähden enää vain hienosäätöä. Edelleen rakenteeltaan yhtenäistä alumiinia olevan puhelimen kulmia ja reunoja on pyöristetty edeltäjään verrattuna, minkä ansiosta puhelin istuu käteen todella huomattavasti aiempaa mukavammin ja kokonaisuus on elegantti sekä ensiluokkainen – laadun tunteessa P9 ei häpeä yhdellekään kilpailijalle.

  Hinta nousee, mutta ei ole paha vieläkään


  Huawei on hilannut P-sarjansa hintaa tasaisesti ylöspäin.

  Nyt P9 saapuu Suomessa markkinoille 549 euron hintalapulla, jolla saa 32 gigatavun tallennusmuistilla sekä kolmen gigatavun RAM-käyttömuistilla varustetun P9-puhelimen, ainoan version, joka puhelimesta toistaiseksi täällä myyntiin tulee.

  Edellä mainitun ensimmäisen P-sarjalaisen Ascend P6:n hintalapussa seisoi sen myyntiin tullessa 359 euroa eli vajaat pari sataa euroa vähemmän kuin nyt P9:n. Laatutuntuma ja suhteellinen suorituskyky markkinoiden kärkiluokkaan on kuitenkin noussut samaa vauhtia hinnan kanssa.

  Eikä P9:n hinta nyt ole paha. Jos sitä vertaa vaikkapa kilpailevien Samsungin Galaxy S7:n noin 750 euron tai iPhone 6s:n 700 euron tienoilta ylöspäin oleviin hintoihin, voi P9:ää pitää jopa edullisena.

  Eri malliversioiden pihtaus alkaa ärsyttää

  [​IMG]
  Huawei P9 tulee myös Plus-versiona. Ehkä Suomeen, ehkä ei.


  Yksi yllättävä seikka P9:n ympärillä ovat mallivalikoimavalinnat. Tällä hetkellä Suomen osalta saatavuudesta on tietoa vasta P9:n 32 gigatavun + 3 gigatavun mallin osalta. Ja aluksi vain kahtena, tummaharmaana sekä valkohopeisena, värivaihtoehtona.

  P9:stä itsestään on kuitenkin olemassa myös eksklusiivisia värivaihtoehtoja tarjoava 64 gigatavun + 4 gigatavun malli, joka ei näillä näkymin välttämättä saavu tänne ollenkaan. Sen kohdemaat vaikuttaisivat olevan Kiinassa päin. Tämä on harmillista, sillä toki olisi mukavaa että halukkaille olisi täälläkin lisärahalla tarjolla mahdollisuus parempaan.

  Samoin suurempi – ja muutamilla muillakin tavoilla parempi – P9 Plus voi jäädä paitsioon täällä – toistaiseksi senkään tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Se kuitenkin ehkä voi tänne myöhemmin saapuakin. Toivottavasti näin tapahtuu.

  Kamera on se, joka älypuhelimissa vielä kehittyy!


  P9:n oikeastaan ainoa merkittävä oikea erikoisuus on sen kaksoiskamerassa. 12 megapikseliä, Leica-yhteistyö, Sonyn kenno, toinen kameroista RGB-värinen ja toinen mustavalkoinen, kuuluvat P9:n kameran olennaisimmat aspektit.

  [​IMG]
  P9:n erikoisuus on sen kaksoiskamera, jossa on normaali värikamera- ja mustavalkokamera.


  Kamera onkin älypuhelimissa vielä se osa-alue, jossa merkityksellinen kehitys juuri nyt on sekä vielä mahdollista ja sitä myös jatkuvasti tapahtuu. Näytöt ovat jo riittävän tarkkoja sekä väririkkaita, ja yhteysnopeuksien osalta odotetaan vasta muutaman vuoden päässä olevaa suurta 5G-loikkaa.

  Kameroiden osalta ei myöskään ole vielä löydetty niin sanottua kultaista standardia, vaan lähestymistapoja on useita. P9:ssä on uudenlainen väri-mustavalko-yhdistelmä kamerassa, muitakin kaksoiskameroita on nähty, monet luottavat vielä perinteiseen yhden linssin kameraan ja aiemmin erityisesti Nokialta/Microsoftilta on nähty erikoisempia PureView-ratkaisujakin.

  On mielenkiintoista nähdä, minne kameroiden kehityskulku älypuhelimissa seuraavaksi vie.

  Huawein nousu jatkuu?


  Huawei on noussut merkittäväksi tekijäksi älypuhelimissa, niin globaalisti kuin viime vuoden aikana meillä Suomessakin, poikkeuksellisen hyvin täällä myyneiden Honoreiden vetämänä. Huawei-merkkisiä puhelimia sekä sen alabrändin Honor-merkkisiä puhelimia myydään käytännössä Suomessa kumpiakin yhtä paljon.

  Loppuvuodesta Huawei & Honor kipusivat Suomessa yhdessä jopa viidenneksen markkinaosuuteen Honor 7 -myyntimenestyksellä. Suomessa Huawein nousu on näkynyt myös organisaation merkittävänä laajenemisena – tai oikeastaan luomisena, sillä muutama vuosi sitten Huawein kuluttajaliiketoiminnalla ei Suomessa käytännössä ollut vielä töissä kuin toiminnan käynnistäjä.

  Suomessa on puhelinmarkkinoille tullut kasvutilaa merkittävästi, kun Nokian ja Microsoftin myynti on (täälläkin) viimein romahtanut. Kun maailmalla on jo pitkään puhuttu muutamista prosenteista, oli Nokian markkinaosuus Lumia-kaudellakin vielä Suomessa karkeasti yhden kolmanneksen luokkaa kokonaisuudesta. Ei ole enää.

  Globaalisti Huawein laiteliiketoiminta osittain hyötyy Kiinan kotimarkkinoiden tuomasta volyymista ja sen mahdollistamista kehityspanostuksista, kuin myös suuren operaattorisuhteita rakentavan verkkolaiteliiketoiminnan avusta.

  [​IMG]
  Huawei P9 on sen lippulaivamalli älypuhelinmarkkinoilla. Saavuttaako sekin Suomessa suuren suosion nyt, kun Huawei on täällä jo iso tekijä, jää nähtäväksi.


  Huawei on myös yksi valmistajista, jolta löytyy omasta takaa järjestelmäpiiri, joka nyt P9:ssä käytössä olevana Kirin 955:nä yltää tekniikaltaan jo samaan kategoriaan muiden huippupiirien kanssa, jollei aivan vielä samalle tasolle. Kuten P-sarjan puhelinten laatu ja eleganssi ovat jatkuvasti kohentuneet kohti huipputasoa, on vastaavan suuntainen kehityksen kulku nähty piiripuolellakin kohti high-endiä.

  Huaweista on povattu jo seuraavaa Samsungia, eli ykköstä älypuhelimissa ja Androidien joukossa. Muut ovatkin jo jääneet taakse, mutta globaalisti Samsungin haastamiseen Huaweilla on vielä matkaa.

  Eikä välttämättä ainakaan puhelimen ostajan kannalta tällaisella ”valtataistolla” ole niin edes merkitystä. Tärkeintä on, että kehitys kehittyy ja tarjolle tulee jatkuvasti parempia vaihtoehtoja.

  Jos viimeaikaiset merkit kertovat tulevasta, jatkuu Huawein tuotteiden kehitys suhteellisesti vahvemmiksi ja siitä tulee yhä tutumpi ja suositumpi vaihtoehto monelle puhelimen ostajalle.

  Ja yhä vahvempi haastaja Samsungille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju