Tämän vuoden iPhone-mallit saamassa pikalatauksen – laitteen herätys napauttamalla tulossa...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
iphone_8_concept.jpg

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.


Applen tämän vuoden iPhone-mallit saattavat saada erinäisiä Android-leiristä tuttuja ominaisuuksia, mikäli tunnettuun Apple-vuotajaan Sonny Dicksoniin on uskominen. Yleensä varsin luotettavana lähteenä pidetty Dickson kertoi iPhone-huhuista Forbesiin kirjoittavalle Gordon Kellylle. Dicksonin puheet vahvistavat aiempia huhuja siitä, että tänä vuonna tulossa olisi kolme iPhone-mallia. Nuo mallit olisivat nykyisten iPhone 7 -mallien jalanjäljissä kulkevat iPhone 7s ja 7s Plus sekä täysin uusi ”iPhone 8”.

Dicksonin mukaan kaikki kolme iPhone-mallia olisivat saamassa uuden ”Tristar 3 Hydra” -piirin ohjaamaan latausliitäntää. Käytännössä uusi piiri tarkoittaa, että kaikkiin kolmeen malliin olisi tulossa pikalataus. Aiemmissa huhuissa liikkunutta langatonta latausta Dickson ei mainitse.

Pikalatauksesta puhuminen jättää kuitenkin vielä yksityiskohtia pimentoon. Koska piiri ei ole peräisin Qualcommilta, ei kyse ole Quick Charge -pikalatauksesta, vaan jostain muusta pikalatausjärjestelmästä. Toinen merkittävä seikka Forbesin Gordon Kellyn mukaan on, että vaikka tekniikka iPhone-malleissa pikalatausta tukisikin, ei Apple välttämättä halua ominaisuutta käyttöön ottaa. Esimerkkinä tästä käy se, että myös nykyiset iPhone-mallit latautuvat nopeammin iPadin 12-wattisella laturilla kuin omalla 5-wattisella laturillaan, mutta jostain syystä Apple ei tätä asiakkailleen mainosta.

Pikalatauksen lisäksi Dickson mainitsee uutena ominaisuutena ”tap to wake” -toiminnon, eli pimeän näytön herättämisen näpäyttämällä. Tätä ominaisuutta on jo joissain muissa älypuhelimissa nähty, mutta Applella toimintoa ei ole käytetty. Dicksonin mukaan tämä ominaisuus on tulossa vain täysin uuteen ”iPhone 8” -malliin. Tämä saattaa liittyä siihen, että uusi malli aiempien huhujen mukaan käyttäisi OLED-näyttöä. Toisin kuin LCD-näytöissä, OLED-näytöissä mustat pikselit eivät kuluta lainkaan virtaa, joten jonkinlainen näpäyttämällä toimiva kurkistusnäyttö voisi uudessa mallissa toimia kuluttamatta valtavasti virtaa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom