Tämän takia Samsung teki Bixbyn – ja uskoo pystyvänsä lyömään Googlen: ”Voimme yhdistää kaiken”

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22417
Reaktiopisteet
216

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.


Samsungin uudet Galaxy S8 -puhelimet tulevat Samsungin uudella Bixby-virtuaaliavustajalla ja muilla palveluilla.

Bixby yhdistää selattavaan näkymään erilaisia tietokortteja, toimii ääniohjattuna apurina ja tunnistaa asioita kameran kautta.

Samsung lähtee Googlen kilpailijaksi uudella avustajallaan. Samsungin kilpailijoista esimerkiksi Huawei on Yhdysvalloissa tuonut Mate 9:ään Amazon.comin Alexan ja monet muut valmistajat nyt Googlen oman Assistantin.

Miten Samsung päätyi tekemään oman palvelunsa?


Samsung-pomo Mark Notton.


”Kun katsot Samsungia yhtiönä, teemme televisioita, jääkaappeja, pesukoneita ja vaikka mitä. Haluamme yhdistää ne kaikki. Luoda yhteyden puhelimen ja television välille ja niin edelleen. Kolmansien osapuolten muut avustajat eivät pystyisi integroimaan kaikkien näiden laitteiden toimintaa”, selittää Samsungin tuoteportfoliosta Euroopassa vastaava johtaja Mark Notton Mobiili.fin haastattelussa.

Samsung käyttää älypuhelimissaan pääasiassa Android-käyttöjärjestelmää, mutta älykelloissa ja muissa laitteissaan itse kehittämäänsä Tizeniä.

Lisäksi Samsung esitteli eilen myös Samsung Connectin, jonka tarkoitus on juurikin yhdistää älykodin kaikki Samsung-laitteet helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Notton vahvisti, että Bixby on toistaiseksi kokonaan Samsungin itsensä kehittämä palvelu, sillä Samsungin loppuvuodesta tekemä Applen Sirin alkuperäisten kehittäjien uuden yrityksen Viv Labsin osto ei ehtinyt vielä vaikuttaa Bixbyyn.

”Viv-yritysosto toi meille paljon lisää tietoa ja näkemystä. Jatkossa tulemme näkemään viileitä asioita, kun integroimme Bixbyyn Vivin teknologiaa.”

Samsungia ei tunneta ohjelmisto- ja palveluosaajana, mutta se on pyrkinyt vahvistamaan rooliaan tälläkin osa-alueella, jonka merkitys vain kasvaa jatkossa. Mielenkiintoista tulevina vuosina on kuitenkin seurata, kuinka Bixbyn kehitys pysyy esimerkiksi Google Assistantin mukana. ”Google on parhain haussa, mutta me voimme myös integroida Bixbyn läpi koko käyttöjärjestelmän ja yhdistää sen muihin esineisiin ja asioihin”, toteaa Notton.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom