Mobiili.fi Tämän takia Apple on kiinnostunut McLarenista ja Lit Motorsista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  McLarenilla on näyttävä pääkonttori ja teknologiakeskus Isossa-Britanniassa.


  Eilen otsikoihin nousivat sekä Applen kiinnostus ostaa tai tehdä strateginen sijoitus McLareniin sekä ostaa Lit Motors, sanfranciscolainen kaksipyöräisen itsensä tasapainottavan ajoneuvon kehittäjä.

  Vaikka McLaren kiisti tiukasti tiukasti neuvotteluja käytävän, on niitä lähes varmasti aiemmin käyty, sillä Applen ja sen välisistä keskusteluista kertoivat omiin lähteisiinsä perustuen sekä Financial Times, New York Times sekä Bloomberg.

  Bloombergin lähteen mukaan Apple olisi kiinnostunut Lit Motorsin ostamisesta, koska sillä on useita kansainvälisiä ajoneuvon itseajamiseen liittyviä patentteja. Applen lisäksi myös BMW:n, Audin ja eteläkorealaisen autonvalmistajan kerrotaan aktiivisesti pyrkivän Lit Motorsin omistajaksi.

  McLareniin Apple puolestaan haluaisi todennäköisemmin tehdä suuren sijoituksen täyden yritysoston sijaan, vihjasi yksi Bloombergin lähteistä.

  Applella tiedetään olevan käynnissä sen oma autoprojekti, Project Titan, joka on paisunut jo yli 1 000 hengen kokoluokkaan. Alun perin Applen fokus oli uuden sähköauton kehittämisessä, mutta myöhemmin painopiste on vaihtuneen johdonalla siirtynyt myös itseajamisen järjestelmän kehittämiseen autoihin. Apple ei kuitenkaan ole hylännyt ajatusta oman autonsa kehittämisestä. Apple-autoa povattiin markkinoille aluksi vuonna 2020, mutta sittemmin aikataulun on kerrottu lipsuneen jo ainakin vuoteen 2021. Viime viikkoina on projektin suunnan muuttumisen jälkeen raportoitu kymmenien joko lähteneen tai tulleen irtisanotuksi projektista.

  McLarenilta Apple saisi edistynyttä insinööriosaamista sekä patentteja. McLarenilla on paljon tietotaitoa muun muassa erikoisempien materiaalien, kuten hiilikuidun, käyttämisestä autotuotannossa.

  Apple on rekrytoinut muilta autonvalmistajilta lukuisia huipputason insinöörejä, joilla on kokemusta autojen ja niiden valmistusjärjestelmien suunnittelusta.

  [​IMG]
  Lit Motorsin kaksipyöräinen.


  Lit Motorsin kaksipyöräinen, sähkökäyttöinen ja itsensä pystyssä pitävä toistaiseksi C-1-nimellä tunnettu ajoneuvo ei ole vielä myynnissä, mutta sen verkkosivuilla voi tehdä ennakkovarauksen – mitä suuremman ennakkomaksun tekee, sitä paremmalle sijalle varausjonossa nousee. C-1:n lopulliseksi hinnaksi pitäisi olla tulossa 24 000 dollaria eli reilut parikymmentä tuhatta euroa.

  C-1 käyttää kahta gyroskooppianturia pitämään sen pystyssä ajon aikana. Paikallaan ollessa se pysyy pystyssä esiin tulevien lisätukien avulla. Ajaminen tapahtuu kuin autolla, mutta laitteena C-1 käyttäytyy kuin moottoripyörä. Kyytiin mahtuu kuskin lisäksi yksi aikuisen kokoinen matkustaja sekä yksi pieni laukku.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju