Mobiili.fi Tämän iPhone 7 -mallin hinta harmailla markkinoilla pompsahti yli kaksinkertaiseksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2184
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  iPhone 7 Plus peilimustana värinä.


  Eilen perjantaina 16. syyskuuta myyntiin saapuneiden iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan osalta eri mallien saatavuus vaihtelee hurjasti.

  Suurempi iPhone 7 Plus ja peilimusta väri myös pienemmästä iPhone 7:stä ovat loppuunmyytyjä. Tilanne on sama Suomessa, Yhdysvalloissa kuin myös Aasiassa, jossa perinteisesti iPhone-lanseerauksien yhteydessä muodostuu hetkeksi harmaan tai mustan pörssin markkinat uusille iPhone-malleille, sillä osa varakkaammista ostajista ei malta odottaa halutunlaisen uuden puhelinmallin saamista.

  Tänä vuonna näiden harmaiden markkinoiden jobbareiden huomio on kiinnittynyt juurikin vain uuteen peilimustaan, englanniksi Jet Black -nimellä tunnettuun väriin.

  Hong Kongissa peilimustan iPhone 7 Plussan 256 gigatavun muistilla listahinta on 8 288 Hong Kongin dollaria (noin 960 euroa), mutta jobbarit tarjosivat puhelimesta jopa 20 000 Hong Kongin dollaria (noin 2 300 euroa), kertoo South China Morning Post.

  Vähemmän halutuista iPhone 7 -malleista paikalliset jobbarit tarjoavat vain muutamia satoja Hong Kongin dollareita eli muutamia kymmeniä euroja Applen listahintoja enemmän.

  Apple yrittitänä vuonna ensi kertaa Hong Kongissa taistella iPhone 7:n ostoa ja välitöntä eteenpäin myyntiä vastaan kertomalla ettei myydyillä laitteilla ole palautus- tai vaihto-oikeutta, mikä lisää riskiä puhelimen myyntitarkoituksessa ostaville.

  iPhone 7 -myynninaloitus aiheutti jonoja ympäri maailmaa, mutta jonot ovat pienentyneet aiemmasta. Ennakkotilaaminen on siirtynyt yhä enemmän verkkoon ja nyt iPhone 7:n lanseerauksen yhteydessä puhelimen saatavuus suoraan liikkeistä ilman ennakkovarausta oli erittäin heikko.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju