Mobiili.fi Tämän hetken tehokkaimmat mobiilisuorittimet vertailussa – yksi ylitse muiden

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Mobiilisuorittimissa on luvassa taas ensi keväänä selvä hyppy eteenpäin, kun Qualcommin ja Samsungin uutuussuorittimet saapuvat markkinoille. Viime viikot ovatkin olleet vilkasta aikaa suorittimien julkaisun osalta, kun tietoja uusista suorittimista ja niiden tuotantoaikatauluista on ilmestynyt verkkoon tipoittain. Eilen eri suorittimista saatiin myös ensimmäinen vertailu, kun aiemmin luotettavaksi osoittautunut Weibo-lähde listasi eri suorittimien benchmark-tuloksia single thread -toimintojen osalta.

  Enemmän tai vähemmän yllättävästi vertailun ykköseksi sijoittui Applen A9-suoritin, joka edeltäjiensä tapaan hallitsi single thread -toimintoja suvereenisti. Tuloksesta tekee erityisen vaikuttavan se, että Applen suoritin on julkaistu jo aiemmin syksyllä, kun esimerkiksi toiseksi sijoittunut Exynos 8990 on tulossa markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Sama pätee suurelta osin myös Qualcommin kolmanneksi sijoittuneeseen Snapdragon 820 -suorittimeen.

  Vertailua tarkastellessa on hyvä ottaa huomioon, että se keskittyy pelkästään single thread -toimintoihin, eikä ota huomioon multi-threadia, jossa muiden valmistajien suorittimet ovat perinteisesti olleet vahvempia. Multi-thread -toiminnoissa yksittäinen ydin ajaa useampia ohjelmasäikeitä samanaikaisesti, joka tarjoaa enemmän suorituskykyä.  [​IMG]
  Eri valmistajien suorittimet vertailussa vuosien 2013 ja 2016 välillä. Vertailussa on käytetty GeekBench3-ohjelmaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju