Mobiili.fi Tämäkin vielä! Samsung tiesi Galaxy Note7 -räjähdyksestä eikä kertonut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nicholasvillessä pamahtanut Galaxy Note7.


  ”Turvallisia” alkuperäisten akkuongelmaisten tilalle vaihdettuja Samsung Galaxy Note7 -puhelimia onkin kärähtänyt jo kolme Yhdysvalloissa ja yksi Taiwanissa. Samsung pysyi kuitenkin vaiti eikä aiemmin kertonut tiedossaan olleesta tapauksesta – eikä siinäkään vielä kaikki.

  Kerroimme aiemmin sunnuntaiaamuna artikkelissamme perjantaina Yhdysvalloissa sattuneesta tapauksesta, jossa 13-vuotiaan nuoren kädessä Galaxy Note7 oli ylikuumentunut ja lopulta kärähti kunnolla ja savutti, sekä Taiwanissa sattuneesta toisesta Galaxy Note7 -räjähdyksestä.

  ”Turvallisten” Galaxy Note7 -vaihtolaitteiden räjähdysuutiset käynnistyivät torstaina, kun lentokoneessa kärähtänyt puhelin johti lennon evakuointiin ja peruuntumiseen. Mutta vaikka tämä oli ensimmäinen julkisuuteen tullut ”turvallisen” Note7:n räjähdys, ei se oikeasti ollut tapauksista ensimmäinen.

  Yhdysvalloissa Nicholasvillessä, Kentuckyssa räjähti ”turvallinen” Galaxy Note7 jo tiistaina. Yöllä kello neljältä herännyt Michael Klering kertoi puhelimen olleen tulessa. Makuuhuone oli jo täyttynyt savusta ja Klering joutuikin käymään myöhemmin hoidossa kuuman savun hengittämisestä aiheutuneista vammoista hänen oksennuksensa olleen aivan mustaa.

  Kleringin mukaan Note7-puhelin ei ollut latauksessa, vaan se oli syttynyt aivan itsestään. ”Tämän puhelimen pitäisi olla vaihtolaite, joten sen ajattelisi olevan turvallinen”, kommentoi Klering.

  Samsung tiesi Kleringin tapauksesta jo ennen torstain lentokonetapausta edeltäneitä kommenttejaan. Tästä huolimatta Samsung ei asiasta mitään julkisesti kertonut, huomauttaa The Verge. Samsung on kommentoinut ottavansa ”jokaisen tapauksen vakavasti” ja ”asiakkaiden turvallisuuden olevan tärkein asia”. Tämä on valetta, toteaa myös The Verge. Jos Samsungia oikeasti kiinnostaisi asiakkaiden turvallisuus, se olisi selkeäsanaisesti jo päiviä sitten varoittanut myös Galaxy Note7 -vaihtolaitteiden riskeistä. Näin se ei ole tehnyt.

  Lisäksi Samsung on pyrkinyt hiljentämään asiasta syntynyttä meteliä. Klering sai vahingossa Samsungin edustajan tekstiviestin puhelimeensa: ”Sain juuri tämän. Voin yrittää hidastaa häntä, jos uskomme sillä olevan merkitystä, tai me voimme antaa hänen tehdä mitä hän uhkaa ja katsoa tekeekö hän sen todella”, luki Samsungilta tulleessa viestissä ennen tapauksen tuomista julkisuuteen.

  Kleringin puhelin on röntgen-kuvattu Samsungin maksamana, mutta Klering ei ole suostunut luovuttamaan puhelintaan Samsungille.

  Yhdysvalloissa kaikki suurimmat operaattorit ovat jo mahdollistaneet Galaxy Note7 -vaihtolaitteidenkin palautukset ja rahojen saamisen takaisin.

  Samsungilta odotetaan viimeistään alkavalla viikolla selkeitä kommentteja ja tietoa siitä, miten se aikoo jatkuvasti syvenevän Galaxy Note7 -katastrofinsa kanssa toimia. Jatkuvasti todennäköisemmältä näyttää, ettei Samsungille edes jää muita vaihtoehtoa kuin myöntää tapahtumat ja lopettaa Galaxy Note7:n myynti vielä toistamiseen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju