Tämäkin vielä – Uberin painajaisviikot jatkuvat: virananomaisia harhauttanut ohjelmisto...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
Viime päivät eivät ole olleet kovin makoisia kyytipalvelu Uberille, joka on joutunut useiden sen huonoon valoon asettavien raporttien päivittäiseen kierteeseen.

Viimeisimpänä on nyt New York Timesin raportoimana paljastunut Uberin kehittämä Greyball-ohjelmisto, jonka tarkoituksena on ollut hämätä viranomaisia ja kilpailijoita tietyissä kaupungeissa. Käytännössä ohjelma on kerättyjen tietojen perusteella estänyt salakavalasti kyytien tarjoamisen tietyille käyttäjille. Näin on voitu välttää esimerkiksi kuljettajien sakottamista, kun viranomaiset eivät ole aktiivisesti toimien voineet paljastaa palvelussa toimivia kuskeja kyytejä tilaamalla. Samoin Greyballin tarkoitus oli taistella kilpailijoita vastaan, jotka omilla kyytitilauksillaan saattoivat pyrkiä sekoittamaan Uberin toimintaa.

Sovellusta on käytetty ainakin Australiassa, Etelä-Koreassa, Kiinassa sekä Ranskassa Pariisissa sekä Yhdysvalloissa Bostonissa ja Las Vegasissa. Uber on myöntänyt ohjelmiston olemassaolon, mutta todennut sitä käytetyn vain kaupungeissa, jotka eivät varsinaisesti ole rajoittaneet sen kyytipalvelun toimintaa.

Uberin painajaismaiset viikot alkoivat 20. helmikuuta, kun sen entinen työntekijä Susan Fowler tuli julkisuuteen seksuaalisesta ahdistelusta ja seksismistä kertoneiden väitteidensä kanssa.

23. helmikuuta Googlen robottiautojen sisaryhtiö Waymo haastoi Uberin oikeuteen. Waymon mukaan sen entiset työntekijät olivat varastaneet tietoja, jotka päätyivät Uberille tämän ostaessa näiden perustaman Otto-yrityksen viime vuonna 680 miljoonalla dollarilla.

24. helmikuuta selvisi, että Uberin itseajava robottiauto ajoi itse punaista valoa päin aiemmin paljastuneessa tapauksessa. Uber oli aiemmin kommentoinut kyseessä olleen ”ihmisen virheen”.

27. helmikuuta Uberin kehityksen vetäjä Amit Singhal sai jättää yhtiön. Uber oli palkannut Singhalin Googlelta. Nyt kävi ilmi, että Singhal oli saamassa potkut Googlelta seksuaalisen ahdistelun takia ennen siirtymistään Uberille.

28. helmikuuta julkisuuteen tuli video, jossa Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick nähdään riitelemässä Uber-kyydissä sen kuljettajan kanssa.

Lisäksi nyt vielä 3. maaliskuuta Uberin tuotteesta ja kasvusta vastannut johtaja Ed Baker sai myös jättää yhtiön. Myös Bakerin lähtö näyttää liittyvän seksuaalisen ahdistelun väitteisiin.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom