Tämä yksinkertainen viesti kaataa lähes minkä tahansa iPhonen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
18200-16484-iphonefam-top-l.jpg


Applen iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt erikoinen haavoittuvuus, joka saa minkä tahansa iOS 10 -käyttöjärjestelmällä varustetun iPhonen, iPadin tai iPod touchin jäätymään. Ongelma ei ole suuren suuri, mutta ilkimykset, joilla on liikaa aikaa hukattavanaan, pääsevät tempulla tekemään jäynää kavereilleen.

Kuten alla oleva EverythingApplePro-tilin YouTube-video osoittaa, temppu toimii millä tahansa iOS 10:llä varustetulla laitteella, myös uusimmalla iOS 10.2.1:n beetaversiolla. Tarkalleen ottaen tempun voi toteuttaa kahdella tavalla, joista helpompi puree iOS 10.1.1:een asti ja toinen tapa jäädyttää myös iOS 10.2:lla ja 10.2.1:llä varustetut laitteet. iOS 10 -käyttöjärjestelmää käyttää tällä hetkellä yli 75 prosenttia kaikista käytössä olevista iOS-laitteista.

9to5Macin mukaan ongelma ilmeisesti liittyy tapaan, jolla iOS käsittelee viestin sisältämiä emoji-kuvia. Viesti sisältää valkoisen lipun, nollan ja sateenkaarilipun. Sateenkaarilippu ei ole itsessään emoji, vaan kolmesta merkistä koostuva kokonaisuus, jonka yksi osa on valkoinen lippu. Normaalisti iOS tunnistaa merkit yhdistelmäksi ja näyttää ne sateenkaarilippuna. Tässä tapauksessa mitä ilmeisimmin ongelman aiheuttaa viestissä mukana oleva nolla, jonka iOS yrittää yhdistää sateenkaarilippuun, mutta ei siinä onnistu, jolloin käyttöjärjestelmä jumiutuu.

Kun ongelmalliset merkit sisältävä viesti saapuu iOS-laitteeseen, ei käyttäjä ehdi edes reagoida, kun laite jäätyy muutaman minuutin ajaksi. Hetken kuluttua laite käynnistää uudelleen kaatuneen käynnistyssovelluksen ja toiminta palautuu normaaliksi. Vaihtoehtoisesti laitteen voi pakottaa käynnistymään uudelleen. iPhone 7:llä tämä tapahtuu painamalla samanaikaisesti pohjaan virtanäppäin ja äänenvoimakkuuden vaimennusnäppäin niin pitkäksi aikaa, että laite sammuu ja näytölle ilmestyy Apple-logo. Vanhemmilla iPhone-malleilla ja muilla iOS-laitteilla sama onnistuu pitämällä pohjassa virta- ja kotinäppäimiä samanaikaisesti.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom