Mobiili.fi Tämä on suomalaisen palapelipuhelimen PuzzlePhonen tilanne nyt

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  PuzzlePhone


  Suomalaisvoimin syntyvän modulaarisen, kolmesta eri vaihdettavissa olevasta palasesta koostuvan PuzzlePhonen toimitukset pitäisivät alkaa loppuvuodesta puhelimen joukkorahoituskampanjassa ennakkotilanneille.

  Aiemmin ilmoitetuista aikatauluista ennakkotilausten toimittamisen osalta pidetään yhä kiinni, vaikka projekti juuri tällä hetkellä kulkeekin hieman alkuperäisestä aikataulustaan perässä. Ennakkotilaajien tilausmäärät uskotaan kuitenkin pystyttävän toimittamaan ajoissa, vaikka laajempi tuotanto hieman aiemmista kaavailuista viivästyisikin.

  PuzzlePhonen taustalla oleva tiimi matkustaa tällä viikolla Shanghaihin Kiinaan, jossa on tarkoitus sopia komponenttivalmistajien kanssa toimituksista. Tämän matkan aikataulu on toiminut myös pienenä pullonkaulana laitteen kehitystyössä: jos ei ole täyttä varmuutta komponenteista, ei kannata viedä suunnitelmia muutenkaan eteenpäin.

  Lisäksi kehitystyön etenemistä säätelee myös PuzzlePhonen keräämä rahoitus ja sen ajoittuminen. PuzzlePhone on kerännyt rahoitusta yksityissijoittajien lisäksi muun muassa ennakkotilaajiltaan, Tekesiltä sekä Euroopan unionin Horizon 2020 -ohjelmasta.

  Ensimmäisen varsinaisen fyysisen ja toimivan prototyypin PuzzlePhonesta pitäisi olla vuorossa kevään aikana. Kesällä suunnitelmissa on vielä toinen prototyyppikierros ensimmäisestä kerättyjen oppien perusteella. Tämän pitäisikin riittää, ja seuraavaksi olla vuorossa valmiin tuotteen.

  [​IMG]
  Näin etenee älypuhelimen, myös PuzzlePhonen, kehitys. Konseptista simulaatiotestauksen kautta pari kierrosta prototyyppejä ja massatuotantoon. Aikaa tähän prosessiin kuluu vuosi tai enemmän.

  [​IMG]
  Alla PuzzlePhonen lopulliset muodot esittelevä mallikappale, ylempänä normaalista puhelimesta modulaariseksi väännetty raakaversio

  [​IMG]
  PuzzlePhonen eli Circular Devicesin toimitusjohtaja Alejandro Santacreu esitteli kehitystyön pohjaa Slushissa viime marraskuussa


  Toistaiseksi PuzzlePhonesta on olemassa laitteen lopullisen ulkomuodon osoittava dummy-mallikappale sekä osana kehitystyötä tavallisesta puhelimesta insinöörien muokkaama modulaariversio. Nämä nähtiin jo marraskuussa Slushin yhteydessä.

  PuzzlePhonen simulaatiotestauksessa ei ole tullut vastaan merkittäviä ongelmia. Suurimmat haasteet laitteessa liittyvät sen modulaarisen rakenteen vaatimuksiin – omanlaisiin vaatimuksiin lämpösuunnittelussa ja komponenteille tarjolla olevassa tilassa sekä eri palasten liittämiseen yhteen. Näiden palasten liitäntäpintojen täytyy toimia luotettavasti lukemattomia kertoja ja kestää vuosien rasitukset.

  Suuri tulevaisuuden kysymys PuzzlePhonen osalta on se, millaisia uusia lisäpalasia sille alkaa myöhemmin syntyä. Modulaarisessa puhelimessa on enemmän järkeä vasta, kun palasia voi vaihtaa oman mielensä mukaan erilaisiin.

  ”Keskusteluja on käynnissä”, kommentoi PuzzlePhonen tuotekehitystä Oulussa koordinoivan Grant4Comin toimitusjohtaja Janne Siltari ulkopuolisten, muiden kuin PuzzlePhonelta tulevien moduulien kehittämisestä. Varsinaisia kehitysprojekteja ei vielä muiden osalta kuitenkaan käynnissä ole. Mahdollisia lisämoduuleja voisi syntyä esimerkiksi hyvinvointi- tai finassialalta.

  Toisenkin suomalaispuhelimen, Jollan, yhteydessä esillä oli pienemmän mittakaavan modulaarisuusajatus vaihdettavan ”toisen puolikkaan” eli takakuoren muodossa. Jollan takakuoriin olisi ollut mahdollista tuoda älykkäitäkin toimintoja yhteyksien puolesta, mutta tällaisia ei kaupallisesti nähty lopulta ainuttakaan.

  PuzzlePhonessa modulaarisuus on kuitenkin viety paljon pidemmälle. Sen ympärille voi mahdollisesti syntyä lisääkin mielenkiintoisia mahdollisuuksia: koska puhelin on modulaarinen, voi joku halutessaan kehittää siihen oman lisäosansa yhdeksi palaseksi kolmesta ja kaupata sitten taas koko puhelinta omien kanaviensa kautta asiakkailleen. Näin PuzzlePhonen myynti ja jakelu voi toimia myös epäperinteisellä tavalla.

  Mobiili.fi tulee jatkamaan PuzzlePhonen kehityksen etenemistä aktiivisesti läpi vuoden 2016.

  Jos perustiedot PuzzlePhonesta kiinnostavat, kannattaa tarkistaa faktat napakasti yhteenvetävä uutisemme viime marraskuulta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju