Mobiili.fi Tämä Androidin turvatoiminto suojaa hurjalta QuadRooter-haavoittuvuudelta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Androidin Verify apps -toiminto.


  Qualcommin järjestelmäpiirillä varustettuja Android-laitteita uhkaava, eilen täysin julkisuuteen tullut QuadRooter-haavoittuvuuksien kokonaisuus ei todellisuudessa ole enää niinkään vakava uhka.

  QuadRooter-haavoittuvuudet vaativat hyökkäyskoodin sisältävän sovelluksen asentamista.

  Jo lähtökohtaisesti tällaista sovellusta ei laitteeseensa voi todennäköisesti saada kuin hankkimalla asennustiedostoja Google Play -sovelluskaupan ulkopuolelta.

  Toiseksi, Google on nyt vahvistanut, että Androidin sovelluksia seuraava taustaturvatoiminto estää myös QuadRooterin sisältävät sovellukset. Google vahvisti asian Android Centralille.

  Tämä englanniksi Verify apps -nimellä tunnettava turvatoiminto on vakioasetuksena päällä jo Android 4.2 Jelly Beanista lähtien, eli noin 90 prosentissa käytössä olevia Android-laitteita. Joissakin, mutta ei enää kaikissa laitteissa, ominaisuuden saa toki halutessaan kytkettyä asetusvalikosta pois päältä.

  Turvatoiminnon myötä QuadRooter-haittakoodia sisältävän sovelluksen asentaminen ei välttämättä olisi mahdollista sovelluskaupan ulkopuoleltakaan lainkaan – tai ainakin toiminto vielä erikseen varoittaisi asentamisesta.

  Google tarjosi lisäksi täyden korjauksen neljästä QuadRooter-haavoittuvuudesta kolmeen jo Androidin elokuun alun turvapäivityksissä, jotka on tarjoiltu jo ainakin Nexus-laitteilla. Muiden valmistajien laitteille päivitykset tulevat niiden itse määrittämässä aikataulussa. Neljäs ja viimeinen haavoittuvuus on saamassa Googlelta korjauksen syyskuun alun turvapäivityksissä, mutta osa valmistajista voi paikata sen itsekin jo aiemmin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju