Mobiili.fi Tämä alle tonnin lisälaite voi tehdä autostasi Teslan Autopilotin veroisen – myyntiin jo...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Comma One integroituu auton taustapeiliin ja luottaa toiminnassaan pääosin sisältämänsä kameran tarjoamaan tietoon.


  Aikanaan aktiivisena iPhone-jailbreak-kehittäjänä tunnetuksi tulleen George Hotzin nykyinen puuha on kehittää itseajavia autoja. Hotzin perustama yritys Comma.ai lupaa tuoda vielä tämän vuoden puolella myyntiin 999 dollarilla lisälaitepaketin, joka muuntaa normaalin modernin auton varauksin itseajavaksi – suunnilleen Teslan Autopilotin veroisesti.

  Hotz esitteli Comma Oneksi nimettyä tuotekokonaisuutta tällä viikolla TechCrunch Disrupt -tapahtumassa.

  Comma Onen tavoite on yltää samalle autonomian eli itseajamisen tasolle kuin Teslan Autopilot. Käytännössä kyse on siis itseajamisesta hyvin merkityllä maan- tai moottoritiellä niin, että kuskin pitää pysyä valppaana ja valmiina milloin tahansa ottamaan auton ohjaus nopeasti haltuun. Comma One pystyy kiihdyttämään, jarruttamaan ja vaihtamaan kaistaa.

  999 dollarin laitteen hinnan lisäksi käyttöön vaadittavan Comman ohjelmiston maksu on 24 dollaria kuukaudessa.

  Aluksi Comma One tulee toimimaan yhdessä vain niukasti eri automallien kanssa, mutta jatkossa tavoitteena on laajentaa tuettujen mallien määrää. Hotz on aiemmin puhunut testaamisesta Honda Accordilla, mutta tarkempia alun tuettuja automalleja ei ole vielä paljastettu. Comma hyödyntää autosta entuudestaan löytyviä etupuolen tutkasensoreita sekä oman laitekokonaisuutensa sisältämää kameraa, joka tarjoaa järjestelmälle sen pääasiallisen kuvan auton edessä olevasta tilanteesta.

  Hotz kertoi hänen yrityksensä tähdänneen nopeaan markkinoille tuomiseen verrattuna lukuisiin muihin itseajavia autoja kehittäviin projekteihin, joilla ei ole markkinoille tuotteita tai välttämättä edes testattavaa teknologiaa. Hänellä on myös vertaus valmiina Teslaan, joka tekee itse omat autonsa ja ohjelmistonsa. ”Jos he ovat itseajavien autojen iOS, me haluamme olla Android”, kertoi Hotz.

  Tarkempia tietoja Comma.ain Comma Onesta saadaan vielä myöhemmin tänä vuonna, minkä aikana sen toimitusten – joskin erittäin rajatussa määrin – pitäisi vielä siis myös alkaa.

  Comma.ai on nostanut kolme miljoonan dollaria rahoitusta Piilaakson ykköskaartiin kuuluvalta Andreessen Horowitz -sijoitusyhtiöltä. Hotz rakensi ensimmäisen prototyyppinsä itseajavasta autosta yksin ennen yrityksen nyt rahoituksen turvin laajennettua tiimiään merkittävästi.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju