Tältä näyttää Windows 10:n tuleva ulkoasu-uudistus ”projekti NEON”

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
neon-2-700x391.png


Jo aiemmin on raportoitu, että Microsoft aikoo uudistaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän ulkoasua, ja nyt MSPowerUser-sivusto on julkaissut konseptikuvia siitä, miten ”projekti NEON” -nimellä kulkeva uudistus käyttöliittymää uudistaa.

Kyseessä ei ole mikään järisyttävä käyttöjärjestelmäuudistus, vaan hieman uudistuva ulkonäkö ja sulavammat siirtymät ja liikkumiset sovellusten välillä ja sisällä. Periaatteessa uudistus yhdistää Windows 7:n Aero Glass -ilmettä Windows Phone 7:n ja 8:n animaatioihin.

neon--700x393.png


Uutena komponenttina käyttöliittymässä on ”Acrylic”, ”akryyli”, joka esiintyy läpikuultavana himmennyksenä taustoissa, sivupalkeissa ja sovellusten sisällä. Akryyli yhdistyy ”Conscious UI”- ja ”Connected Animations” -elementteihin, eli esimerkiksi sivupalkki muuttuu sen perusteella, mitä sovelluksen takana on, ja kuvakkeet sovelluksissa voivat esittää yksinkertaisia efektianimaatioita.

neon-1-700x372.png


Konseptimallit projekti NEONista näyttävät makeilta ja sulavilta, mutta lopputulos saattaa jonkin verran vielä muuttua ennen virallista julkaisua. MSPowerUser muistuttaa, että projekti on vielä kesken ja suunnitelmat saattavat muuttua matkan varrella, mutta tällä hetkellä käyttöliittymäuudistuksen perustukset halutaan saada kuntoon Redstone 3 -päivitykseen mennessä. Käytännössä uusia elementtejä voitaisiin siis nähdä Microsoftin omissa sovelluksissa tuolloin. Redstone 3 on toinen tänä vuonna julkaistavista isommista Windows 10 -päivityksistä, ja sen julkaisu tapahtunee jossain vaiheessa syksyä.

groove-sample-700x431.gif


Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom