Mobiili.fi Tältä näyttää Galaxy Note7:n iirisskannerin toiminta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Yksi pitkään huhuttu uusi erikoisuus Samsungin tulevassa Galaxy Note7 -mallissa on mahdollinen iirisskanneri. Nyt kiinalaisella Weibo-sivustolla on julkaistu muutamia vuotokuvia, jotka esittelevät skannerin toimintaa ja samalla varmistavat sen olemassaolon.

  Iirisskanneri sijaitsee puhelimen etupaneelin yläosassa, etukameran, erinäisten tunnistimien ja kuulokkeen rinnalla. Itse skannerin lisäksi pakettiin kuuluu myös skannerin toimintaa avittava infrapunavalo. Kokonaisuus vaikuttaa siis vastaavalta kuin Microsoftin Lumia 950- ja 950 XL -malleissa käytetyssä iirisskannerissa.

  [​IMG]

  Skanneria käyttääkseen tulee puhelimen käyttäjän pitää puhelinta noin käsivarren mitan eli 25 – 35 senttimetrin etäisyydellä kasvoista ja kohdistaa katseensa kahteen näytöllä näkyvään ympyrään. Kuvien perusteella iirisskanneria voi käyttää ainakin laitteen lukituksen avaamiseen, ja samaan aikaan vaihtoehtona laite tarjoaa myös esimerkiksi tuttua piirrettävää kuviota. Tiedossa ei ole, voiko skanneria käyttää muuhun tunnistautumiseen samoin kuin sormenjälkeä, jota voi käyttää myös kolmannen osapuolen sovelluksissa.

  Se, mikä kuvista ei käy ilmi, on skannerin toiminnan nopeus ja varmuus. Esimerkiksi Microsoftin Lumia 950 -malleissa iirisskanneri toimii kohtuullisen hyvin ja nopeasti, mutta ei silti pärjää nopeudessa tai mukavuudessa hyvälle sormenjälkitunnistimelle. Nähtäväksi jää, miten hyvin Samsung on onnistunut skannerin toteuttamaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju