Mobiili.fi Tältä Jolla Tablet tuntuu – Mobiili.fin kokemukset julkaisun lähestyessä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2082
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Jollan Tablet


  Mobiilin toimitus sai tänään mahdollisuuden tutustua tulevaan Jolla Tablettiin kädestä pitäen. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin laitteen muotoilusta, tuntumasta ja Sailfish OS 2.0:sta.

  Ulkomuoto

  [​IMG]
  Jolla Tabletin virtapainike ja äänenvoimakkuuden säädin


  Designin arvioinnissa on aina kyse lähinnä makuasioista, mutta omaan silmääni Jolla Tablet on varsin viehättävä laite. Yhtiön puhelimen tavoin tabletin etupuolella ei ole lainkaan painikkeita, minkä ansiosta näyttö pääsee oikeuksiinsa. Valkoiset kyljet tuovat laitteelle ryhtiä ja alumiininen takakuori tuntuu mukavalta kädessä.

  Lyhyet päädyt ovat pyöreät, minkä ansiosta tabletin pitäisi sopia mukavasti kouriin vaakatasossa. Itse tapaan kuitenkin tukea tabletit alakulmista kämmeniini. Tuossa asennossa Jolla Tabletin kulmat tuntuvat hieman teräviltä.

  [​IMG]
  Alumiinen takakuori


  Sailfish OS 2.0

  [​IMG]
  Sailfish 2.0 ja aktiiviset sovellukset


  Uudella Sailfish-versiolla Jolla on pyrkinyt löytämään aiempaa paremman tasapainon erilaisten käyttäjien välille. Jolla-puhelimen kerrotaan saaneen noottia korkeasta oppimiskäyrästään. Sailfish 2.0:n pitäisi kuitenkin olla intuitiivisempi, vaikka edistyneiden käyttäjien suosimia ominaisuuksia ei ole leikattu.

  Sailfish 2.0:n keskiössä on ”karusellimainen” päänäkymä, jossa kierretään avoimien sovellusten, ilmoitusten ja niin sanotun partnerinäkymän välillä. Viimeiseen nostetaan esiin Jollan kumppanien sovelluksia ja sisältöä. Sivupyyhkäisyt siirtyvät näkymästä toiseen. Alhaalta ylös pyyhkäisemällä saa esiin kaikki sovellukset ja vastakkaiseen suuntaan pyyhkäisemällä taas teema-asetuksia.

  Sovellustarjonnasta vastaavat sekä Jollan oma sovelluskauppa että tietyt esiasennetut Android-sovelluskaupat. Google Playta ei alustan itsenäisyyden vuoksi ole varsinaisesti tarjolla, mutta Jolla-puhelimen tapaan taidokas käyttäjä kykenee lataamaan sovelluksia myös Playsta. Erikseen Googlen kaupan käyttöä yhtiö ei halua estää.

  Käyttökokemus

  Pyyhkäisyjen varaan nojaava käyttöliittymä on edelleen yksinkertainen käyttää. Muutoksia on tehty esimerkiksi siihen, että kaikkia eleitä ei tarvitse tehdä laitteen laidasta saakka, mikä tuonee kotoisuutta muiden mobiililaitteiden käyttäjille. Animaatiot ovat sulavia ja sisältö näyttää tabletin näytöllä hyvältä.

  Jostain syystä Jolla Tabletin toiminta tuntuu kuitenkin hieman verkkaiselta. Kyse ei ole niinkään kuormituksen aiheuttamasta hidastelusta, vaan enemmän harkitusta tyyliseikasta. Toki testatussa laitteessa ei edelleenkään ollut lopullinen käyttöjärjestelmäversio, eli hiomista saattaa vielä tapahtua.

  [​IMG]
  Tabletin oikea kylki portteineen


  Jolla Tabletin tulevaisuus

  Jokainen Jolla Tablet saapuu ostajilleen uuden Sailfish 2.0:n kanssa. Lisäksi yhtiö lupaa, että uuden version yleinen julkaisu tapahtuu kuukauden sisään. Jolla-puhelimen omistajat voivat siis odotella päivitystä viimeistään syyskuussa.

  Tabletit lähtevät kohti Indiegogo-kampanjan tukijoita lähiviikkojen kuluessa. Ensi viikolla yhtiö alkaa ottamaan vastaan tavallisia ennakkotilauksia, joiden toimitusten pitäisi alkaa lokakuun loppuun mennessä. Lisää laitteesta hintatietoineen voit lukea täältä.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju