Mobiili.fi Tällaista tekniikkaa Microsoftin ihmeelliset HoloLens-lasit sisältävät

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Microsoft HoloLens.


  Microsoft on usein jo eri tilaisuuksissaan esitellyt kehityksessä olevia niin sanotun lisätyn todellisuuden älylasejaan, eli Microsoft HoloLensia.

  HoloLens-laseilla käyttäjän näkökenttään heijastuu tosimaailman päälle tulevia hologrammeja. Microsoft on esitellyt muun muassa Minecraftia tässä tosimaailman ja holografien uudenlaisessa yhdistelmässä.

  Nyt HoloLensien myynti kehittäjille on jo alkanut 3 000 dollarin hintalapulla ja Windows Central -sivusto on kaivanut laseistaan esiin niiden tekniset tiedot.

  HoloLensin tämän hetkisen version suurin erikoisuus on Microsoftin kustomoima Holographic Processing Unit -suoritin, joka toimii varsinaisen normaalin suorittimen rinnalla – ja erityisesti lasien tarvitsemassa graafisessa laskentatyössä.

  HoloLensin perussuoritin on normaali Intelin 32-bittinen Atom-x5-Z8100 (Airmont), joka toimii 1,04 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on kaksi gigatavua ja tallennusmuistia yhteensä 64 gigatavua, josta noin 54 gigatavua jää vapaaksi HoloLensin 32-bittisenä versiona sisältämän Windows 10 -käyttöjärjestelmän jälkeen.

  HoloLensin kamerat yltävät 2,4 megapikselin tarkkuuteen ja videokuvauksessa 1,1 megapikseliin 30 kuvan sekuntinopeudella. Kameroiden lisäksi HoloLens sisältää runsaasti erilaisia antureita ja tunnistimia. Virtaa tarjoaa 16,5 Wh:n akku, joka tarjoaa pari tuntia käyttöaikaa.

  Intel on kertonut lopettavansa Atom-suoritinten kehittämisen älypuhelimiin ja tabletteihin, mikä asettaa myös HoloLensin tulevan suoritinvalinnan kyseenalaiseksi.

  HoloLensin kehitystyö jatkuu Microsoftilla ja varsinaista myyntiversiota odotellaan ainakin lähivuosien aikana. Todennäköisesti tuolloin myös hinta laskee merkittävästi nykyisestä kehittäjäversiosta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju