Mobiili.fi Täältä tulee PuzzlePhone – suomalainen palapelipuhelin on nyt ennakkotilattavissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  PuzzlePhone


  Modulaarisia eli vaihdettavista paloista koostuvia laitteita työstetään parhaillaan useilla rintamilla. Eräs alan toimijoista on suomalainen Circular Devices Oy, joka kehittää PuzzlePhone-nimistä puhelinta. Nyt PuzzlePhone on tilattavissa Indiegogo-kampanjan kautta.

  Kilpailijoistaan poiketen PuzzlePhonen rakenne on haluttu pitää yksinkertaisena, jotta sen toimiva toteutus olisi realistista ja käytännöllistä. PuzzlePhone koostuu kolmesta osasta. Ensimmäinen osa – Brain eli aivot – sisältää suorittimen, käyttömuistin, tallennustilan ja kameran. Suurimman osan laitteen massasta kattaa Spine-osa eli selkäranka, josta löytyvät pidemmän elinkaaren komponentit ja laitteen näyttö. Kolmas osa – nimeltään Heart eli sydän – taas sisältää akun ja muita käyttäjästä riippuvia osia.

  [​IMG]
  1. Aivot, 2. Selkäranka ja 3. Sydän


  PuzzlePhonen tekniset tiedot ovat seuraavat:

  • Viisituumainen 1920 x 1080 pikselin näyttö
  • 64-bittinen ja kahdeksanytiminen suoritin
  • Kolme gigatavua RAM-muistia
  • 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa
  • 2800 milliampeeritunnin akku
  • 12 ja 5 megapikselin kamerat
  • Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä
  • LTE-yhteydet, Wi-Fi 802.11ac, NFC, Bluetooth 4.2, USB Type-C -liitäntä

  PuzzlePhone ei kuitenkaan ole pelkkä yksi laite, vaan kyse on ekosysteemistä, jonka muodostavat yhteensopivien osien joukko. Tarkoituksena on tuoda elektroniikka-alalle kestävyyttä ja luonnonmukaisuutta, kun käyttäjän ei välttämättä tarvitse vaihtaa puhelintaan täysin uuteen. PuzzlePhonessa, kuten muissakin modulaarisissa puhelimissa, käyttäjän on tarkoitus päivittää laitettaan tarpeen mukaan tai vaihtaa jonkin osan rikkoutuessa vain kyseinen osa uuteen koko laitteen sijaan.

  PuzzlePhone on ennakkotilattavissa tänään alkaneen Indiegogo-kampanjan kautta. Ensimmäisen varhaisversion pariin pääsevät 250 nopeinta 299 euron hinnalla. Tämän jälkeen laitteen hinta kampanjasivulla nousee 399 euroon. Lopulliseksi myyntihinnaksi kerrotaan 599 euroa. Lisäksi Indiegogossa on saatavilla rajattu erikoispainos 699 eurolla. Circular Devicesin mukaan Indiegogo-tuotoilla rahoitetaan tuotteen saattaminen toimivasta prototyypistä lopulliseen sirompaan muotoon.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju