Symbianin päivittäminen?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Samwize, 16/8/04.

 1. Samwize

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  En löytänyt aiheesta mitään, joten ajattelin kysyä nyt uudessa topicissa, että onko mahdollista päivittää kännykkään Symbian uudempaan versioon? Liikkeissä olen käynyt kyselemässä ja vastausta eivät ole osanneet antaa. "Ei voi tietää, ei olla kokeiltu" tais olla yleisin vastaus. Ajattelin nyt näin ihan muuten vain tiedustella kun kännyköiden versioita kyllä voidaan päivitellä.

  Mutta mites on käyttiksen laita?...


  Edit: Ja pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Luurien käyttöjärjestelmet, vaikkakin avoimet, ovat niin laitekohaisia, eli jos valmistaja ei tee vanhaan rautaan uutta versiota, niin ei ole mahdollista, eikä se nyt olisi välttämättä edes kovin hyödyllistäkään
   
 3. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  On pitänyt kokeilla, että voisiko esim 7650:aan asentaa N-gagen WAP-selaimen ja saada 7650:n pelkän WML-tuen sijasta myös XHTML-tuki, mutta on toistaiseksi jäänyt tekemättä. Voisi ihan hyvin onnistuakin, ellei ole keinotekoisesti ja huolella haluttu estää softan päivitys uudempaan.

  Kunpa nopeasti saataisiin Linux puhelimiin, muihinkin kuin Motorolan, niin loppuisi tämä laitevalmistajien harjoittama kuluttajien nöyryyttäminen.
   
 4. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Puheista jo huomaa että kyseessä on _Linux-mies_ :) (vai onko?)

  PS. Niin milläs tavalla ne laitevalmistajat minua nöyryyttää?
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Meinaatko että Linux muuttaisi luurien softan rautasidonnaisuuden tai toisi kaiken koodin avoimeksi ja vapaaksi.
   
 6. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Linux puhelimien käyttöjärjestelmänä

  Tuskin kaikkea toisi, vaan mukana olisi rauta-ajureita joiden lähdekoodia ei olisi julkaistu, tyyliin nVidia näyttökorttiajurit nykyään jos optimoitua 3D-kiihdytystä haluaa Linuxissa. Myös GSM-protokolla-ajurit todennäköisesti olisi hyvä (pakko) olla suljettua koodia, koska ei voida päästää hakkereita sotkemaan GSM-verkkoa omilla viritelmillään. Tosin tosi hakkeri binaaripatchaa jo nykyäänkin GSM-puhelimia, jos siinä jotain järkeä olisi.

  Kuitenkin suuri osa käyttöjärjestelmää (OS) olisi avointa koodia ja mahdollistaisi päivitykset. Laitevalmistajille tulisi hyötyä kun vapaaehtoispohjalta tulisi nopeasti bugi ja reikäfiksit. Aivan kuten S60-alusta on hyötynyt jokseenkin avoimista ja dokumentoiduista rajapinnoista kun on tullut "paljon" kolmannen osapuolen softia ja se taas vauhdittaa S60-puhelimien kysyntää ja myyntiä.

  Laitevalmistajien ei tarvitse pelätä että korvausostot jäisi tekemättä, koska ko. puhelin-PDA käyttäjäryhmä haluaisi kolmen vuoden välein tehokkaamman prosessorin ja enemmän RAM-muistia laitteisiinsa...ihan kuten Linux-hörhöt nykyäänkin päivittää koneitaan vaikka softa on ilmaista.
   

Jaa tämä viestiketju