Symbianin edut

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja stadt, 31/10/05.

 1. stadt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/05
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Voisiko joku kertoa pääpiirteissään, mitä oleellista lisäarvoa symbian tuo puhelimeen?
  Eli kun verrataan vaikkapa tulossa olevaa N6270:ä N6630:een. Toisessa symbian, toisessa ei. Mitä hyötyä menettää jos jättää symbianin ostoslistalta pois?
   
 2. nujumi

  nujumi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/11/04
  Viestit:
  827
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820, E71, 9300
  Symbianin oleellisimmat erot tuohon s40 käyttikseen ovat parempi laajennettavuus ja valikoiden parempi muunneltavuus. Perinteisesti näyttön kokokin on suurempi Symbian puhelimissa.

  Jos verrataan noita mainitsemiasi puhelimia niin näytön koossa ei ole enää eroa niin suurat eroa. Softasta en tiedä kun en ole tuota uutta S40 käyttiksen kolmatta versiota käyttänyt, mutta luulen että laajennettavuus ei ole edelleenkään yhtä hyvä kuin Symbian puhelimissa.
   
 3. WS

  WS Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/02
  Viestit:
  1004
  Tykkäykset:
  0
  Vähän sama kuin kysyisi mitä eroa on mikroaaltouunilla ja tietokoneella.
   
 4. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2165
  Tykkäykset:
  18
  Ite olen käyttänyt vertausta teksti-tv vs. internet.
   
 5. tikox

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/1/05
  Viestit:
  698
  Tykkäykset:
  0
  Joka tapauksessa turha maksaa ominaisuuksista joita ei tarvitse. Tosin itse ensin petyin s60 käyttikseen kun puoli vuotta sitten 3230 luurin ostin mutta, sittemmin olen kyllä siihen tykästynyt.
   
 6. paul_a Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/8/03
  Viestit:
  1310
  Tykkäykset:
  0
  Pystyykö symbian puhelimessa ajaa esim jotain im clienttia ja se jää päälle vaikka tulee puhelu välissä?
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos 3G alueella, tulvaisuudessa EDGE alueellakkin toimii datasiirto puheen aikana.
  Nykyisinkin verkosta riippumatta softa pyörii taustalla puheluista välittämättä, data siirto on vain tauolla.

  Symbianin ja eräiden muiden älypuhelinkäyttöjärjestelmien etuja ovat.

  - Moniajo, eli sovellukset ovat toisistaan riippumattomia, sovellusten välillä voi hyppiä, voi copy pasteta esim. tekstiä.

  - Voidaan tehdä useita eri sovelluksia jotka käyttävät samoja tallenuksia.

  - ns. natiiveja sovelluksia, eli voidaan kirjoittaa ohjelmia SYmbianin tapauksessa C++lla ja tarjolla laajat käyttöjärjestelmän palvelut kolmansienkin osapuolten ohjelmille.

  - Java "istuntojakin" voi olla useita.

  - Tiedostojen hallintaan pääsy sovelluksilla

  - Ohjelmien resursseja rajoittaa lähinnä laitteen muisti ja muut tekniset ominaisuudet (vs. java usein muistirajoituksia ja tietenkin vain kyseisen javan APIT)

  - Useat eri ohjelmat voivat samaan aikaan käyttää samaa internetyhteyttä, laitteet ovat jo pitkään tukeneet useita eri yhteyksiä, jolloin voi pyöriä esim IM, IRC ohjelma taustalla, voi katsoa emailia, taustalla voi pyriä esim operaattori sidottu uutissofta joka käyttää eri yhteyttä, tai voi käyttää firma sovelluksia privaatilla yhteydellä.

  Puhelun aikana voi 3g alueella lujea mailit ja vaikka ottaa kuvan ja lähettää sen MMS:nä tai mailina jne.

  Laitteisiin löytyy niin hyöty kuin viihde softaa, kummassakin ryhmässä rankasti käytettävämpiä kuin java kikkulat ja useat java softat ovat tälläisissä koneissa käytettävämpiä kuin ns. peruskoneissa. Monelle valinan on ratkaisut yksi softa, josta ei välttämättä ole aijemmin tiennyt eikä osannut kuvitella.

  Joilekkin älypuhelimet ovat olleet pettymys, odotukset ylimitoitettua, tai ei ole tiedetty mitä odottaa, Uudelle käyttäjälle laitteet voivat tuntuvähän kömpelöiltä ja ne vaatii vähän oivaltamista, loppupelaissa ne ovat tehokkaita koneita laajemmassa peruskäytössäkin.

  Esim Nokia s40 sarjan luurit kokevat uusissa malleissa suurehkon harppauksen, jolloin ne tarjoavat joitain niitä asioita mitä näissä älypuhelimissa on joitain kiinnostanut, javat on kehittynyt kovasti siitä mitä parivuotta sitten oli jne.

  Jos missään tapauksessa ei kiinnosta luurilla tehdä muutakuin soitella ja vähän kuvailla ämpäreitä kuunnellessa niin ehkä kanattaa pysyä vielä noissa perusluureissa. Jos kiehtoo mitä muuta luurilla voi tehdä niin sitten älykonetta käteen.
   
 8. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  jos s40 tuntuu riittävältä niin en näe mitään miksi ostaa s60..ite ainakin etsin ennemmin "tavallisen" kuin "äly" luurin johtuen siitä että noi älyluurien softat on suurimmaksi osaksi aivan hirveitä käyttää normaali käytössä vrt tavallinen softa..windows softa tosin on tehnyt poikkeuksen mutta nykyisin Macistinä en viitti ees sitä ostaa :)

  Mun mielestä s40:stä on paljon mukavempi (samsungin ja SE:n softia viel mukavempi) käyttää kuin S60/uiq/windows luuria, vaikka eivät olekkaan niin monipuolisia.

  et tarpeiden mukaan tosiaan miettii mitä haluaa ja mihen tykästyy
   
 9. MaTiAz Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/11/04
  Viestit:
  2924
  Tykkäykset:
  0
  Myös Windows Mobilelle pystyy kirjottamaan natiiveja C++-ohjelmia, ja 2003:sta lähtien .NET CF:n myötä myös kaikilla .NET-kielillä (esim. VB.NET, J#, C#)
   

Jaa tämä viestiketju