Symbian s60 ja ohjelmalliset mp3-soittoäänet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja doze, 28/2/04.

 1. doze

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/03
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  Kysymys kuuluu, että onko symbian alustoille ohjelmaa, millä puhelimen saisi soittamaan esimerkiksi muistikortilla olevia mp3-tiedostoja soittoäänenä? Tavallisia MP3-soittimia näkyisi ainakin olevan puhelimille, vaikka eivät MP3:sia alkuperäisesti tukisikaan. Jos tälläistä ohjelmaa ei ole olemassa, olisikohan se kuitenkin käytännössä mahdollista?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pienemmällä vaivalla muutat ne äänet soittoääniksi paremmin sopiviksi.
   
 3. doze

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/12/03
  Viestit:
  290
  Tykkäykset:
  0
  Mp3-formaatissa soittoäänien tiedostokoko on huomattavasti pienempi, kuin esim Wav-formaatissa ja tällöin saa pidempiä/parempilaatuisia soittoääniä mahtumaan pieneenkin muistiin. Mutta juuri tollasta typerää kommettia voisi sinulta odottaakin. Melkeinpä mitä tahansa topicia täällä katsoo niin harvoinpa näkee, että olisit jotain rakentavaa aiheeseen oikeesti kirjoittanut. Jos ei ole aiheeseen liittyvää sanomista, niin ei tarvi jokaiseen topiciin silti kirjotella. "Vuoden Foorumilainen 2003" yeah right.. ehkä Vuoden Nipottaja 2003 olis lähempänä totuutta.

  Kuinka pienemmällä vaivalla muuttaisi soittoäänet paremmin sopiviksi, jos olisi olemassa softa mikä soittaa mp3soittoäänet? Ilmeisesti tälläistä softaa ei kuitenkaan vielä ole, mutta tuskin olisi vaikea toteuttaa.. että tulevaisuudessa voi hyvinkin tulla tämän tyylinen softa saataville.
   
 4. Hiisty

  Hiisty Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/02
  Viestit:
  1495
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 9500 Saunalahti
  '

  puhelimen soittolaatu on niin huono että itse tiedoston laadulla ei juurikaan ole väliä, eimerkiksi ~3 minuutin .wav soittoääni vie vain 1,3mt.

  edit: ja ainakin pcsuite muuttaa mp3:set lennosta tämän tasoisiksi waveiksi.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  S60 laite tukee useita wav formaatteja ei kuitenkaan siinä määrin windowosin soittimet. Näiden sormaattien koko/sekuntti vaihtelee suuresti kuten myös niiden laatu.
  Laitteet tukee soitto ääninä myäs AMR audio pätkiä, joka tapauksessa MP3 tiedostoa ei laiteta kuitenkaan sellaisenaan soitto ääneksi vaan sitä pätkästään halutusta kohdasta 10-30sekunin pätkä, Käyttämälä laitteen natiivisti tukemia formaatteja saadaan laadultaan parempi lopputulos ja ennen kaikkia toimivampi/nopeampi.

  MP3 formaatti ei ole mitenkään tehokas pienillä bittivirroilla, jolloin ei saavuteta edes lattu/tila hyötyä.

  Yritin kommentillana ilmaista että ei äkkiä tule mieleen perustelua miksi kannattaisi laittaa raha kyseisen tyyppiseen softaan.

  MP3 soittoäänet ovat toki tuettuja joillain laitteilla ja lähinnä sellaisissa joissa mukana myös MP3 soitin, näissä tämä perusteltua jossain määriin, mutta parempana pitäisin sellista ominaisuutta joka tekisi esim MP3 tiedosto soittoäänen laitteen parhaaksi katsomalla formaatilla, tällöin myös päästäisiin siitä ongelmasta että soitto ääneksi valitaan muistikortilla oleva biisi, joko kortti ei toidennäköisesti ole enään huomenna koneessa kiinni taikka biisti on vaihdettu.
  Asian on pääsäntöisesti tuoettu niissä laitteissa jotka tukevat peruskokoonpanona MP3sia.
  Lisä softalla tulee ongelmia nopeudessa ja virrankulutuksessa ja toimivampa tapa on tosiaan muuttaa formaattia natiivisti tuettuun.


  Vuoden 2004 nipottoja olisi mitä ilmeisemmin ansaittu, eli myönnän että varsinkin ketjuissa joissa aihe on kaluttu monta kertaa toisaalla, olen ollut käytökseltäni töykeä, ehkä aika vähän tasaantua...

  Tarkoitukseni ei ole ollut loukata ketään, muttä tällä ulosannilla ...
   
 6. man!

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/2/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Osta ngage. Siinä voi laittaa mp3:n soittoääneks.
   
 7. man!

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/2/04
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  Osta ngage. Siinä voi laittaa mp3:n soittoääneks ilman kikkailua.
   

Jaa tämä viestiketju