Symbian 9.2 FP1 nykyisiin puhelimiin?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja E60xit, 17/10/06.

 1. E60xit

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/06
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Katselin noista my-symbianista ja allaboutsymbianista että pitäisi ostaa kokonaan uusi luuri ja teipata se vanhaan kiinni jos haluaa saada nykyisestä puhelimestaan OS9.2:sen feature pack 1:llä.

  Voiko tämä pitää paikkaansa? Että minkään valtakunnan fläshäys ei onnistuisi, vaan olisi pakko hakea jälleen uusi puhelin ja kolme kuukautta siitä hakea uusi puhelin FP2:sta varten ja taas kolmen kuukauden päästä hakea uusi puhelin OS9.3:sta varten ja...

  Olisi kiva saada FlashLite2 ja yleensäkin toimiva puhelin (missä sähköpostin linkit avautuvat nettiselaimella, ei WAP-selaimella ym.ym.ym.) ilman että täytyy työntää euroja Nokialle niin kuin kolikoita pajatsoon: jatkuvalla syötöllä.
   
 2. Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Näinhän homma on perinteisesti mennyt, että kun puhelin on julkaistu niin kehitys loppuu ja ruvetaan kauppaamaan seuraavaa mallia. Aavistuksen tökkii tuo näin ohjelmistokehittäjän kannalta, ettei edes pyritä pitämään yhtenäistä 'alustaa' noilla laitteilla, mutta minkäs teet. Nokian bisness on myydä uusia puhelimia (=rautaa) mahdollisimman tehokkaasti :(.

  Enkä siis dissaa sinänsä Nokiaa vaan tuo on koko matkapuhelinalan ominaisuus, että myydään rautaa mahdollisimman tehokkaasti ja kaikki firmat microsoftia lukuunottamatta toimii noin. MS:n leikkikenttä on tosin eri kun PocketPC-laitteet on lähinnä softakehityksen plattiksia, eikä massaluureja.
   
 3. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2861
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Pitää vaan toivoa, että päivitettävät Microsoft-puhelimet saa riittävästi jalansijaa, niin ehkä Nokiakin suostuu antamaan vanhaan rautaan uudemman käyttiksen tai feature packeja. Markkinoiden paine sai tämän online-softapäivityksenkin aikaan. Onneksi Nokia on jenkeissä pahassa syöksykierteessä ja menettää jatkuvasti markkinaosuuksia ketterämmille pelureille.
   
 4. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Aika rajoittunutta tuo käyttiksen päivitettävyys on tuolla Microsoftin laitekirjossakin ollut ja ei ole vielä pitkäkään aika siítä kun piti tietää mikä prossu kämmenmikrossa oli että saattoi "varmistua" toimiiko haluamansa sovellus omassa laitteessa vai ei (ja monesti itsellä oli juuri se väärä).

  Tietotekniikka on vaan tällaista... jos haluaa että oma laite on koko ajan se uusin ja tuoreimmalla softalla+ominaisuuksilla varustettu saa sitä olla vaihtamassa vähintään kerran pari vuodessa. Jos rahaa ei tuohon myllerryksessä pysymiseen ole niin on mielestäni turha itkeä että tekniikka menee eteenpäin (jos mitään kehitystä ei tapahtuisi olisi se jopa samoille kavereille taas uuden itkemisen aihe). Etunenässä laitteitaan vaihtavat sitten valittavat ettei jotain vanhemmassa mallissa toiminutta sovellusta vielä saa uuteen laitteeseen... maailma ei vaan ole täydellinen vielä:)
   
 5. Jankka

  Jankka

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  734
  Tykkäykset:
  0
 6. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Totta kai E70 jää ilman FP1:stä - E70:n tilalle tulee uusi malli jossa on FP1 ja jokin näistä älypuhelimissa vakiintumassa olevissa resoluutioista QVGA, HVGA tai VGA. E61:n reso on tuo QVGA (Quarter Video Graphics Array eli neljännes-VGA), mutta en usko että E61:kään saa päivitystä FP1:een. Moni tietysti toivoo että olisin väärässä tuon E61:n päivityksen suhteen, mutta itse uskon että Nokia haluaa myydä uusia laitteita uusilla ominaisuuksilla mieluummin kuin taistella eriversioisten "E61"-mallien (ja niiden käyttäjien) kanssa.
   
 7. Jankka

  Jankka

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  734
  Tykkäykset:
  0
  Siis olenkohan nyt ymmärtänyt oikein että FP1 tukisi ainoastaan 352x416 ja 480х640 pixelin resoluutioita?

  Ainakin täältä (http://www.mobile-review.com/review/nokia-s60-3dfp1-en.shtml) saa sen kuvan..

  Silloinhan FP1 tulisi ainoastaan uuden sukupolven laitteisiin, ja nimenomaan vain kalleimman hintaluokan multikoihin. Taitaa kestää kauan aikaa siihen että VGA resoluutio yleistyisi edes keskihintaluokan laitteissa (kuten E61 ja E70). Tosin tälläisiä uusia keskihintaluokan laitteita on lupailtu kesäksi 2007...No ainakaan ei nyt tarvitse heti edes miettiä kapulan vaihtoa...

  Edit.
  Eli tällöin olisi järkevintä (Nokialta) ja mieluisinta käyttäjille ainakin se että FP1:n flash lite 2.0 (m.m. mahdollistaisi YouTuben käytön) ja uusi Web-selain tulisivat erillisinä päivityksinä s60 3rd editiolle.
   
 8. Rickhard

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/05
  Viestit:
  239
  Tykkäykset:
  0
  Eikös N95:n näyttö ole QVGA 320x240 resoluutiolla ja käyttiksenä juuri tämä FP1?
   
 9. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2861
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Nokialle järkevintä on rahan tekeminen eikä silloin ole hyväksi tarjota ihmisille ilmaiseksi mitään sellaista mistä he ovat valmiita maksamaan. Eli jos haluat FP1:n, niin joudut ostamaan uuden puhelimen.
   
 10. E60xit

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/06
  Viestit:
  40
  Tykkäykset:
  0
  Siinä puhuu mies korporaation kieltä. Ja täyttä asiaa, harvat meistä ovat huomanneet että mikä on yrityksen tehtävä.

  On kuitenkin erilaisia tapoja tehdä rahaa. Nokian tämänhetkinen tyyli kuuluu kategoriaan 'matalin aita', eli pakotetaan ihmiset ostamaan halkoja täysin läpinäkyvin syin, ja samalla pilataan firman maine. Fiksumpi toimisi edes näennäisesti jonkin asteen moraalin mukaan ja keksisi esim. maksullisen päivityksen, jotta edes näyttäisi siltä kuin Nokia välittäisi asiakkaistaan (tämä on tosin tullut todistettua päinvastaiseksi ainakin viisisataa kertaa pelkästään nokian omilla keskustelusivuilla).

  Harmi vain että en ole Nokia, minulle on tärkeintä saada toimiva tiili ilman että joudun mustalaisorkesterin ryöväämäksi joka hiivatin kevät. Kiusaksi sitten joudun kertomaan oikealle ja vasemmalle että kannattaa miettiä eräänkin kerran minkä putiikin palikan ostaa. Loppupeleissä Nokia joutuu sitten laittamaan ylimääräistä rahaa, arvatenkin joitain miljoonia euroja, siihen että nykyiset asiakkaat eivät kyrpiintyisi firman meininkiin ja alkaisi pitää SE/Samsung -lippuja saloissa. Kauppa se on joka kannattaa, harvemmalla kauppiaalla vain on varaa suututtaa nykyiset asiakkaat.

  Tai jotain...
   
 11. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Tulevaisuuden malli voisi toisaalta olla mahdollisuus ostaa käyttöjärjestelmäpäivitys kännykkään. Vaan sama tauti voi olla kuin PC:issäkin: vanha rauta ei jaksa pyörittää uutta (kuten tapaus Vista...) ja toki kehitystyöhön tarvittaisiin enemmän väkeä = rahaa jos pitäisi ottaa huomioon yhteensopivuus usean eri vanhan mallin kesken uutta versiota tehdessä. Toisaalta tällainen tapa voisi olla keino sitouttaa asiakkaat samaan brandiin pitemmäksi aikaa...
   
 12. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Ei. Kun fp1 ei tue enää alkuperäistä S60 resoa (176x208), eikä sen tuplaa (352x416). Valmistajat saavat silti puukottaa mitä resoja haluavat.

  Erilaiset VGA-varianttiresot (320x240, 640x240, 640x480) ovat tuettu suoraan.

  Mobile-review on taas vaihteeksi väärässä.

  http://www.matkapuhelininfo.com/forum/viewtopic.php?t=57397&highlight=
   
 13. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Eli juuri mainitsemani QVGA, HVGA ja VGA.
   
 14. Symbian

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/03
  Viestit:
  197
  Tykkäykset:
  0
  No tottahan toki Feature packkeja varten on eri luurit. Mitä järkeä niitä olisi tehdä, jos ne menisi ilmaiseksi jo olemassa oleviin rautoihin? Ai niin tietysti sen takia, kun eihän se Nokialle maksa juuri mitään kehittää noita uusia versioita ja muutenkin kaikki pitää nykyään saada ilmaseksi. Miten tuo voi yleensäkään olla kenellekään yllätys? Softapäivityksessä voit päivittää samasta softasta yleensä parannellumman version omaan puhelimeesi, mutta kun featurepackit ovat jo asia aivan erikseen. Ei ne ole ainoastaan vanhasta softasta vähän fixattu versio.
   
 15. Jankka

  Jankka

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  734
  Tykkäykset:
  0
  Eli vissiin sekä 320x240 (esim. E61) että 240x320 (esim. N73) ovat tuettuina suoraan.


  Minun mielestäni Nokian etu on kilpailla käyttöjärjestelmiensä paremmuudella verrattuna muihin käyttiksiin. Eli tältä kantilta katsottuna olisi Nokialle järkevää panostaa myös (tavalla tai toisella) myös vanhempiin käyttiksiin sillä onhan (vanhempiakin) luureja kauan markkinoilla senkin jälkeen kun uudet ovat ilmestyneet. Tietoinen kuluttaja on kuningas, toimivassa markkinataloudessa valmistajan tehtävä on palvella kuluttajaa.
   
 16. samumanu Vieras

  0   0   0

  Mutta kun ei tunnu valtaosa äänestävän ostokäyttäytymisellään niin nokian kannattaa valitettavasti olla samalla linjalla kuin aiemminkin.. Mun näkemys vaikken siitä tykkäkään!
   
 17. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  mistähän tän repäsit... ilmeisesti kouluja käynyt tyyppi. no kuitenkin, tyhmempikin ihminen tajuaa että softakehitys maksaa V*****STI :D maksa siinä nyt tuhansille ihmisille palkkoja jne vaikka kuinka tehtäisiinkin jotain "päivitystä vain" ;)
   
 18. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Pärä spottaa ironian kyllä papukaijamerkin arvoisesti, joka kerta...

   
 19. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2861
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Onneksi nokia ottaa tällä hetkellä jenkkilässä nokkaan aika raskaasti muilta pelureilta. Siellä päin ihmiset on tottuneet päivitettäviin pda-laitteisiin, joten ehkä nokiakin ottaa vielä opikseen ja alkaa ajatella myös softapuolella vähän nykyistä pidemmälle.
   
 20. Andreas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  508
  Tykkäykset:
  0
  Tämä tarkoittaisi sitä että softan pitäisi olla myös taaksepäin yhteesopiva. Jos puhelimeen voi päivittää uuden version käyttiksestä (ei siis pelkkä firmware -päivitystä saman version sisällä), käyttäjä olettaa tietysti että laitteessa olevat softat toimivat uudenkin käyttiksen kanssa. Sama tietty laitteiston suhteen (tätä nyt ei olisi tarvinnut edes mainita).

  Taaksepäin yhteensopivuus ei oikein ole ollut "muodissa" näissä kuvioissa, valitettavasti.
   

Jaa tämä viestiketju