Mobiili.fi Suuri kameratesti #4: Sony Xperia X vanhojen huippukameroiden varjossa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 30/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Olemme testanneet artikkelisarjamme edellisissä osissa Applen iPhone 6s Plussaa sekä Huawein Nexus 6P:tä. Lisäksi sarjan ensimmäisessä osassa teimme nopean yhteenvedon kaikista testiin otettavista puhelimista. Tällä kertaa keskitymme puolestamme Xperia X -malliin, joka on Sonyn tuore seuraaja kehuja kärenneelle Xperia Z -mallistolle.

  Xperia X: vanhojen lippulaivamallien vanavedessä


  Tänä päivänä Sony toimittaa kamerakomponentteja paitsi Xperia-sarjan puhelimiin, myös moniin kilpailijoiden puhelimista. Muun muassa Huawei ja Samsung ovat Sonyn listalla, mikä asettaa kovat odotukset myös Sonyn omaa Xperia X –mallia kohtaan.

  Heti ensikosketuksesta Xperia X herättää luottamusta erillisellä kamerapainikkeella, mikä on nykypuhelimissa harvinaista. Kamerapainiketta painamalla, puhelin käynnistää automaattisesti kamerasovelluksen ja on valmis kuvaukseen. Kuvat itsessään ovat 23 megapikselin tarkkuisia ja pelkästään pikseleissä mitatessa Sony on selvästi kilpailijoita edellä.

  Ongelmat Xperia X:n kohdalla alkavat valitettavasti käytännön valokuvauksessa, jossa puhelin kärsii paitsi rajoitetuista manuaaliasetuksista, myös heikosta kuvanlaadusta. Toisin kuin iPhone 6s Plussan ja Nexus 6P:n kanssa, ei Xperia X onnistu tuottamaan automaattiasetuksille erityisen onnistuneita otoksia, mikä korostuu erityisesti huonommassa valaistuksessa. Kun manuaaliasetuksistakaan ei löydy tarvittavaa säätövaraa kuvaukseen, on kameraa kokonaisuudessaan vaikea suositella.  Plussat:

  • Fyysinen kamerapainike  Miinukset:

  • Heikko kuvanlaatu hämärässä
  • Selfie-kuvat  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]  Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju