Suurempi hinta, parempi laatu?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja djjuzhi, 2/12/02.

 1. djjuzhi

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Hieman kun olen näitä keskusteluja eri puhelinmallien vioista lukenut, on herännyt tälläinen ajatus että tarkoittaa puhelimen suurempi hinta parempaa laatua?

  Otetaan esimerkiksi Nokian 3000-sarja. Ei ole hinnalla pilattu mutta kyllä tämä huoltoon näyttää mielellään kelpaavan... vai johtuuko tämä siitä että tämä puhelin on niin yleinen että vikojakin löytyy?

  Toinen esimerkki olisi sitten Nokian 8210. Tämän näyttövioistahan on ollut jos jonkinlaista hammastenkiristystä jota hinta ei kyllä lupaa. Itseasiassa ei luvannut, sillä kun tämä tuli markkinoille hintaa oli sellaiset neljä ja puoli tuhatta vanhaa rahaa.

  Esimerkit olivat ehkä hieman ääripäitä mutta onhan sitten vielä 9210(i). Tai vaikka 7650, ei sekään mikään halpa ole. Tai hieman vanhemmista 7110, kallista mutta paljon vikaa (uutena).

  Oma näkökantani on hieman rajoittunut vain Nokiaan mutta ehkä joku kokeneempi osaa valottaa muidenkin merkkien "hinta-laatu"-suhteesta.
   
 2. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Nojoo... Sekin on taas siitä kiinni, että kuka minkäkin näkee laaduksi ja mitä ominaisuuksia tarvitsee...

  Tuolla oli aikaisemmin keskustelua esimerkiksi Sampan (kallis) ja Moton (halpa) eroista ja ei siinä suhteessa voi sanoa, että halpa on huono tai välttämättä edes huonompi kuin se kallis.

  Toki taitaa valmistajilla olla se järjestelmä, että hienompi maksaa enemmän, mutta paljon on kiinni myös tuotteiden kierrossa. Elinkaarensa (kaupallisesti) loppupuolella oleva tuote ei maksa enää mitenkään niin paljon kuin se uusi ja kiiltävä vasta ilmestynyt puhelin, vaikka siinä vanhemmassa mallissa olisikin enemmän ominaisuuksia. Kyse on myös siitä, että mitä uudempi malli, sitä enemmän sillä yleensä on hintaa, koska ihminen on uutuuden perään ja samalla myös valmis maksamaan siitä.

  Tokihan siihen voidaan lisätä tämä merkin tuoma pieni ylimääräinen lisäkin...
   
 3. djjuzhi

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  46
  Tykkäykset:
  0
  Niin, hienompi maksaa enemmän. Tähän liittyen, oliko/onko esimerkiksi 8850'n tai 8310'n valmistaminen niin kallista että hinta oli noinkin tyyris?
  Haen siis sitä takaa että mikä näissä fashion-malleissa maksaa? Pelkkä hienous(ko)?
   
 4. nhk_ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2682
  Tykkäykset:
  0
  Paljolti nimenomaan se minkälaiseksi tuote kuluttajien silmissä tehdään...
   
 5. Switch Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  1095
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia N900 + Saunalahti + MLK Nopsa
  No nykyisinhän kaikki teknologia on tullut halvemmaksi. Kun tuo tuli markkinoille, niin pieniä puhelimia ei ollut paljon, ja pienen puhelimen teko maksaa/maksoi enemmän; vaikeampi tehdä, kalliimmat osat (?)...
  Jos vaikkapa 7650 olisi tullut markkinoille silloin kun 8210 tuli, niin ei kellään olisi ollut siihen varaa. Paitsi "yläluokan herroilla".

  Ja nykyisin ei puhelimissa ole enää niin pahoja vikoja kuin ennen. Eikä Nokia ole aina se buginen ja pas*a puhelin, on esim. Ericssonilla ja Siemenssillä myös "pahoja" puhelimia.
   
 6. sm

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/02
  Viestit:
  303
  Tykkäykset:
  0
  Siis suurimmaksi osaksi homma menee niin, että hinta on etenkin kalliissa puhelimissa tärkeimpiä ominaisuuksia.

  Eli, mitä kalliimpi puhelin -> sitä harvemmalla siihen on varaa. Siis, jos käyttäjä haluaa vähän yksilöllisemmän puhelimen, hän maksaa siitä enemmän. Vertu on tästä hyvä ääriesimerkki. Tokihan Vertussa maksavat myös materiaalit yms, mutta kyllä Vertun hinta on hyvin pitkälti tarkoituksella sellainen, että hyvin harvoilla siihen on varaa.

  Ja tämä on siis ihan ymmärrettävää. Kallis hinta tyylikkäällä tekee usein puhelimesta haluttavamman, vaikka puoleen hintaan saisi tuplasti ominaisuuksia peruskuorissa.
   
 7. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Mä ainakin ostan kalliita Nokialaisia sen takia että niitä harvemmin näkee muilla ja ne on tyylikkäitä. Kommutkin on aika tyylikkäästi muotoiltu. Varsinkin 9210(i)...
   

Jaa tämä viestiketju