Supermatrix

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Kotkis, 25/4/09.

 1. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
 2. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  En hanketta tarkemmin tunne, mutta pidän erittäin järkevänä "tavallisen" käyttäjän näkökulmasta. Otetaan esimerkiksi perheenäiti, joka haluaa tietokoneen, jolla selata internetiä, lukea sähköposteja, sekä välillä pelata pasianssia. Nykyisellään hän ostaa kaupasta edullisen tietokoneen, ei luultavasti tietoturvasta ymmärrä mitään, ja niinpä perheen 10v poika warettaa koneelle viruksia, jotka lopulta sekoittavat koko koneen. Sitten tuhrautuu hirveästi aikaa ja energiaa koneen toimintakuntoon saattamisessa.

  Sen sijaan tässä supermatrixissa ylläpito ja tietoturva olisi täysin ulkoistettu palveluntarjoajalle, jolloin kaikki ylimääräinen tappelu jäisi (toivottavasti) pois, ja käyttäjä voisi keskittyä käyttöön jota haluaa. Bonuksena suuremmissa keskuksissa on mahdollista saada huomattavasti parempi energiatehokkuus, kuin nykykoneilla. En tiedä soveltuuko tämä ikinä "ammattikäyttäjälle", tai muutenkaan miten hyvin käytännön toteutus tulee toimimaan, mutta ehdottomasti pidän hanketta järkevänä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Heh.. taas joku systeemi mikä ei tule toimimaan. Äly menee epäkuntoon, niin keskitetty keinopää ei toimi sadalla tuhannella käyttäjällä.
   
 4. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Entäpä sitten tietoturvaongelmat tai mahdolliset yhteyskatkokset. Jos haluaa yksinkertaisilla toiminnoilla olevan "tyhmän tietokoneen" niin Linuxilla sellaisen saa rakennettua niin ettei kotikäyttäjä sitä edes pysty tuhoamaan. Sitten vaan mahdolliset ongelmat etäyhteytenä keskitetystä helpdeskistä hoitoon. Ei varmasti kulut/käyttäjä olisi tässä ratkaisussa yhtään suuremmat, mutta säästyttäisiin monilta ongelmilta.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Ainakin yksi opinahjo uskoo tämäntyyppisen systeemin tulevaisuuteen. Itseasiassa tuossahan palataan tavallaan takaisin vanhaan järjestelmään: ainakin kun minä 90-luvun alkupuolella opiskelin yliopistossa, oli näitä ns. "tyhmiä" päätteitä vielä jonkin verran. Aikaisemmin ymmärtääkseni enemmänkin.
   

Jaa tämä viestiketju