Mobiili.fi Supercellin yksi ostajakandidaatti selvisi – perustajat nihkeitä myynnille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Clash Royale on Supercellin viimeisin hittipeli. Kovaa taistoa voidaan käydä myös Supercellin omistuksesta.


  Suomalaista Supercelliä yrittää ostaa kiinalainen Tencent-yhtiö, kertoo Wall Street Journal. Alun perin huhut Supercellin mahdollisesta myynnistä tulivat julkisuuteen reilu viikko sitten, mutta silloin ostajatahosta ei ollut vielä tarkkaa tietoa.

  Nykyisin Supercellistä vajaan neljänneksen omistaa japanilainen operaattori- ja internetyhtiö SoftBank, joka hankki omistuksensa kahdessa erässä – ensin puolet kaikkien Supercellin omistajien osuuksista 2013 ja sitten ostamalla viime vuonna ulkopuoliset sijoittajat ulos yhtiöstä. Reilut 20 prosenttia Supercellistä kuuluu yhä sen perustajille sekä henkilöstölle.

  Supercellin perustajat ovatkin vastahangassa uutta kauppaa vastaan ja heillä on sopimuksellinen oikeus estää se. Wall Street Journalin tietojen mukaan Tencentin toimitusjohtaja Martin Lauand sekä strategiajohtaja James Mitchell lensivät hiljattain Helsinkiin houkutellakseen Supercellin perustajia hyväksymään ja antamaan tukensa myynnille. Supercellin perustajat kuitenkin suosivat nykytilannetta SoftBankin kanssa, koska se antaa heille täyden autonomian päätöksenteossa ja toiminnassa.

  Keskustelut Tencentin ja SoftBankin välillä Supercellin ostosta ovatkin vielä varhaisessa vaiheessa eivätkä ne välttämättä johda kauppaan.

  Jo viime vuonna SoftBankia ja Supercelliä lähestyi toiselta kiinalaistaholta. Peliyhtiö Giant sekä markkinapaikkajätti Alibaba yhdessä olivat kiinnostuneet Supercellistä, mutta korkea hinta oli ainakin yksi tekijä neuvotteluiden päättymiseen. Tiettävästi SoftBank lisäsi omistustaan viime vuoden järjestelyssä hinnalla, joka arvostaisi Supercellin 5,25 miljardiin dollariin.

  Nyt ei tiedetä, onko Supercellille myös muita vakavia ostajaehdokkaita liikkeellä Tencentin lisäksi.

  Tencent on yksi Kiinan suurista internetyhtiöistä, joka on panostanut vahvasti myös peleihin. Tencentin juuret ovat QQ-viestipalvelussa ja se omistaa Kiinassa valtavan suositun ja vahvasti rahaa tekevän WeChat-keskustelusovelluksen useine eri toimintoineen – WeChatin kautta hoituu Kiinassa kaikki peleistä leffalippujen ostoon, tai yritysten tileistä aina kyytitilauksiin.

  Mielenkiintoa tilanteeseen tuo myös, että SoftBank on Alibaban suurin omistaja ja Alibaban perustaja Jack Ma istuu myös SoftBankin hallituksessa.

  Tencentin peli-imperiumiin lukeutuu jo muun muassa Riot Games, joka tekee League of Legends -peliä. Viime vuonna Tencent osti Yhdysvalloista Glu Mobilen sekä Pocket Gemsin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju