Suosikkipuhelin huijaa suorituskykytesteissä – OnePlus myöntää: Muutamme toimintatapaa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216

OnePlus 3T.


Nopeasti suosikkipuhelimeksi noussut OnePlus on toiminut kyseenalaisesti suorituskykytesteihin liittyen.

Myös tammikuussa Elisan myydyimmän puhelimen, OnePlus 3T:n, on havaittu suorituskykytestejä ajettaessa nostavan suorittimensa kellotaajuutta keinotekoisesti poikkeuksellisella tavalla tavanomaista korkeammalle. Asiasta kertoo seikkaperäisesti xda-developers.

Paremmat tulokset näkyvät esimerkiksi AnTuTu- ja GeekBench-suorituskykytesteissä. Älypuhelimen suorittimen kellotaajuuden muutos rasituksen perusteella ei ole erikoista, mutta OnePlus näyttää ottaneen käytön erityisen lisäyksen, joka on nostanut sen Qualcomm Snapdragon 821 -piirin kellotaajuutta tavanomaista korkeammalle. Käytännössä kellotaajuus ei ole suorituskykytestiohjelmissa pudonnut tavanomaisesti, vaan se on pidetty korkeammalla erikseen asetettuna. Havaintojen perusteella tapahtunut ei myöskään aiheutunut suoraan suorittimen rasituksesta, vaan prosessi kytkeytyi päälle tiettyjä sovelluspaketteja, kuten suorituskykytestiohjelmia, ajettaessa. Toimiminen keinotekoisesti korkeammalla kellotaajuudella johtaa myös suurempaan lämpöön puhelimessa, kuten alta käy ilmi.

OnePlus on tavallaan myöntänyt toimineensa väärin kertomalla aikovansa muuttaa toimintatapaa.

”Antaaksemme käyttäjillemme paremman käyttökokemuksen resurssi-intensiivisissä sovelluksissa ja peleissä, erityisesti graafisesti intensiivisissä, otimme käyttöön tiettyjä mekanismeja yhteisö- ja Nougat-versioissa virittääksemme suorittimen toimimaan aggressiivisemmin. Tämä prosessi suorituskyvyn mittaussovelluksille ei ole mukana tulevissa OxygenOS-versioissa OnePlus 3:lle ja OnePlus 3T:lle”, OnePlus on kommentoinut asiaa.

Takavuosina myös muita puhelinvalmistajia jäi laajasti kiinni huijaamisesta suorituskykytesteissä, Joukkoon lukeutuivat Samsung, Sony, LG ja HTC. Nyt kiinni näyttää jääneen OnePlussan ohella myös toinen kiinalaisvalmistaja Meizu, jonka puhelimia ei kuitenkaan myydä laajasti Suomessa.


Kuvassa on vertailtu OnePlus 3T:n suoriutumista GeekBenchissä normaalisti sekä salaisella versiolla testiohjelmasta. Testitulokset paljastavat, että puhelin on tehty havaitsemaan suorituskykytestin suorittaminen. Keltaisella liian korkeat tulokset, punaisella todellinen muita puhelimia vastaava ”oikea” toimintatapa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom