Mobiili.fi SuomiMobiili: Turing-puhelimia ei vielä valmistetakaan Suomessa – hyväksynnätkin puuttuvat

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2125
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Turing Phone.


  Turing Robotic Industries tiedotti viime viikolla, että sen tietoturvapuhelimen toimitukset alkaisivat monien viivytysten jälkeen ensi viikolla, 12. heinäkuuta. Helmikuussa yhtiö hehkutti aloittavansa puhelimien valmistamisen Salossa, Nokian ja Microsoftin entisissä tiloissa, ja huhtikuussa yhtiöstä hehkutettiin, kuinka Salo sykkii jälleen puhelinvalmistajana. Totuus on kuitenkin toinen, sillä ainakin ensimmäinen erä puhelimia valmistetaan Kiinassa, kertoo SuomiMobiili-sivusto.

  Tieto puhelimien valmistamisesta Kiinassa ei ole uusi, sillä jo maaliskuussa yhtiön toimitusjohtaja kertoi, että ensimmäinen erä tehdään Kiinassa, ja että rekrytointeja Saloon tehdään vasta toukokuussa. Erikoista kuitenkin on, että yhtiö hieman myöhemmin tiedotteessa hehkutti tuotannon Salossa jo alkaneen.

  Tuotantokuviot eivät ole ainoa epäselvyys Turing Phonen ympärillä. Ilmoituksen mukaan ensi viikosta alkaen toimitettavista ensimmäisen erän ”arviointilaitteista” ei nimittäin löydy amerikkalais- tai eurooppalaisviranomaisten vaatimia FCC- ja CE-merkintöjä. Yhtiöstä kuitenkin luvattiin, että myöhemmin toimitettavat varsinaiset tuotantoversiot puhelimesta tullaan hyväksyttämään viranomaisilla ja varustamaan vaadittavilla merkinnöillä.

  Turing Phonen ilmoitettiin alkujaan käyttävän Snapdragon 801 -järjestelmäpiiriä, mutta lukuisten viivästysten johdosta kyseinen piirimalli pääsi vanhenemaan, ja piiri onkin tarkoitus vaihtaa uudempaan 820-piiriin. Sen lisäksi, että ensimmäisen toimituserän laitteista puuttuvat hyväksyntämerkinnät, käyttävät ne vielä vanhempaa 801-piiriä, ja myöhempiin tuotantoversioihin tullaankin sovittamaan uudempi 820-piiri.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju