Mobiili.fi Suomi avaa ensimmäisenä Euroopassa – 700 megahertsin langattomien verkkojen toimiluvat...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2141
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Puhelinverkkomasto


  Tulevaan 700 megahertsin taajuushuutokauppaan voi nyt ilmoittautua. Huutokaupan arvioidaan alkavan 24. marraskuuta.

  Viestintäviraston mukaan Suomi ottaa ensimmäisenä Euroopassa 700 megahertsin taajuusalueen valtakunnallisten langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.

  Valtioneuvosto on tänään julistanut haettaviksi 700 megahertsin taajuusalueen toimiluvat langattomille laajakaistaverkoille. Toimiluvat myönnetään huutokaupalla, jossa yksi yritys tai yhteisö voi saada enintään kaksi toimilupaa (taajuuskaistaparia). Yhteensä haettavana on kuusi toimilupaa.

  Lähtöhinta taajuuskaistaparille on 11 miljoonaa euroa, joten Suomen valtio nettoaa huutokaupasta 66 miljoonaa euroa kaikkien taajuuskaistaparien mennessä kaupaksi – kuten odotetaan tapahtuvan. Taajuuksien on helppo arvioida päätyvän jo nykyisin Suomessa toimiville kolmelle suurelle operaattorille, jollei huutokaupassa nähdä merkittäviä yllätyksiä.

  Toimiluvan mukainen toiminta 700 megahertsin taajuusalueella voi alkaa, kun taajuusalueen käyttö TV-toimintaan on päättynyt vuoden 2017 alussa. Ensin pitää luonnollisesti myös toimiluvat vielä saada jaettua.

  700 megahertsin taajuudelle on luvassa 4G LTE -verkkoja. Käytännössä toiminnan aloittaminen venynee ensi vuoden alusta, mutta alkuun päästäneen kuitenkin ensi vuoden aikana.

  700 megahertsin taajuuden käyttöönotto mahdollistaa yhteyksien saatavuuden, laadun ja kapasiteetin parantamisen. Sen myötä operaattorit pääsevät myös jälleen hyödyntämään laajemmin kolmen taajuuden yhteiskäyttöä sitä tukevien laitteiden kuten tuoreempien älypuhelinten kanssa. Näin voidaan yltää 450-600 megabitin teoreettisiin nopeuksiin LTE-verkossa, kun nykyisin Suomessa myytävät liittymät rajoittuvat vielä tarjolla olevaan 300 megabittiin sekunnissa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju