Mobiili.fi Suomessa uusi puhelintulipalo – ”Poika heräsi siihen, että huoneessa oli savua”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy S III.


  Älypuhelin syttyi keskellä yötä tuleen Kajaanissa. Lukioikäinen poika heräsi keskellä yötä savuun laitteen polttaessa reikää patjaan. Tapauksesta kertoi Yle.

  Kajaanilaiskodissa koettiin säikähdys, kun perheen poika heräsi keskellä yötä savuun. Syyksi paljastui Samsung Galaxy S III, joka oli jäänyt lataukseen sängylle pojan nukahtaessa. Nähtävästi laite oli ylikuumentunut, minkä seurauksena akku oli lauennut irti laitteesta, polttanut tiensä lakanan läpi ja jättänyt jäljet petauspatjaan.

  Kaikkien onneksi henkilövahingoilta säästyttiin. Savu herätti pojan ennen suurempaa paloa ja perheen äidin mukaan myös palohälyttimet olivat kunnossa. Useiden vuosien ikäinen laite hiiltyi sen sijaan käyttökelvottomaksi. ”Pahimmassa tapauksessa se olisi polttanut koko rivitalomme”, äiti toteaa.

  Puhelinten palotapauksista kuullaan tasaiseen tahtiin. Yleensä uutiset saapuvat maailmalta, mutta myös Suomessa on nähty vastaavia tapauksia. Usein paloihin liittyvät halvat tarvikelaturit, mutta Kajaanin tapauksessa syynä on nähtävästi ollut laitteen ikä. Perhe ei tästä syystä aiokaan hakea korvauksia vahingoista Samsungilta tai vakuutusyhtiöltä.

  Yöllinen tulipalo kuulostaa pelottavalta ja tapausten välttämiseksi kannattaakin pitää laitteistaan huolta. Yleisesti käytettäväksi suositellaan alkuperäisiä latureita. Lisäksi laitteen ja akun kuntoa kannattaa mahdollisuuksien mukaan tarkkailla.

  Toisaalta puhelinpalot eivät lopulta ole kovin yleisiä. ”Nämä ovat suhteellisen harvinaisia tapauksia, kun ottaa huomioon, miten paljon näitä laitteita on ja minkälaisessa käytössä ne voivat olla”, turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin sähkötuotteiden turvallisuudesta vastaava ylitarkastaja Sami Karisola lohduttaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju