Mobiili.fi Suomen suurin yrityskauppa onnistui: Nokia sai haltuunsa Alcatel-Lucentin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suomen suurimmaksi nouseva yrityskauppa on nyt totta, kun Nokia on saavuttanut määräysvallan Alcatel-Lucentista. Ranskan arvopaperimarkkinaviranomainen AMF julkisti tänään osakevaihtotarjouksen onnistuneen. Nokia omistaa lähes 80 prosenttia ranskalaisyhtiön liikkeelle laskemista osakkeista.

  Kaupan arvo on 15,6 miljardia euroa, ja sen myötä syntyvä jättikonserni on yksi maailman suurimmista verkkolaitevalmistajista, yhdessä Ericssonin ja Huawein kanssa. Uusi jätti-Nokia aloittaa toimintansa ensi viikolla.

  ”14.1.2016 alkaen Nokialla ja Alcatel-Lucentilla on tarjota yhdistetty, tarvittavan laaja ja monipuolinen tuotevalikoima kansainvälisten asiakkaidemme tarpeisiin”, kuvailee Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri.

  Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kommentoi Twitterissä, että nyt on saavutettu merkittävä rajapyykki uuden Nokian luomisessa.

  Nokian tiedotteen mukaan se omistaisi osakevaihtotarjouksen selvityksen jälkeen 79,32 prosenttia kaikista osakkeista ja vähintään 78,97 prosenttia äänistä Alcatel-Lucentissa AMF:n tämänpäiväisen ilmoituksen mukaisesti.


  Nokia aikoo kaupan toteutumisen jälkeen panna täytäntöön 7 miljardin euron pääomarakenteen optimointiohjelman ja pääoman palautukset osakkeenomistajille. Ohjelmaan suunnitellaan sisältyvän noin 4 miljardin euron pääoman palautukset Nokian osakkeenomistajille.


  A big milestone achieved in building the New @nokia. 79% ownership of @Alcatel_Lucent achieved in the first half of the public tender offer.

  — Risto Siilasmaa (@rsiilasmaa) 4. tammikuuta 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju