Mobiili.fi Suomen mobiiliverkot nopeutuvat – ”Välietappi matkalla 5G-yhteyksiin”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Nykyiset 4G-yhteydet yltävät jo varsin kunnioitettaviin latausnopeuksiin, mutta kehitystä tapahtuu silti jatkuvasti. Uusimmat kotimaiset kokeilut ovatkin venyttäneet verkkonopeuksia jälleen tuntuvasti.

  Elisa kertoi tänään saavuttaneensa ensimmäisenä Suomessa jopa 450 megabittiin sekunnissa yltävän latausnopeuden kaupallisessa mobiiliverkossaan. Vierumäelle rakennettu pilottitukiasema on toteutettu yhdistämällä kolme taajuutta eli niin sanotulla 3 Carrier Aggregation -tekniikalla.

  Kyseinen tekniikka on jatkoa kaksi taajuutta yhdistäneelle tekniikalle, jota tukevat liittymät Elisa otti käyttöön viime vuonna. Aiemmin maksiminopeudet ovat olleet 300 megabitin luokkaa.

  ”Uusi, jopa 450 Mbit/s nopeudet mahdollistava teknologia on välietappi matkalla 5G-yhteyksiin”, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila toteaa. ”Haluamme testata uusia teknologioita ensimmäisten joukossa, jotta voimme tarjota erinomaisia yhteyksiä asiakkaillemme myös tulevaisuudessa.” Elisa näkeekin, että uusia huippunopeuksia hyödyntäviä laitteita on toistaiseksi tarjolla vähän. Uusi teknologia luvataan tuoda asiakkaiden saataville heti, kun päätelaitteita on laajemmin saatavilla.

  [​IMG]
  Mobiiliverkkomasto

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju