Suomen 3G:n UMTS-toimilupa katkolla

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Saukki, 9/10/04.

 1. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Viestintäministeriö saattaa perua Suomen 3G-yhtiön umts-toimiluvan, koska yhtiö on rikkonut sen ehtoja. Suomen 3G ei ole rakentanut omaa, 35 prosenttia Suomen väestöstä kattavaa umts-verkkoa, niin kuin ehdot edellyttävät.

  Suomen 3G-yhtiön umts-toimilupa on vaarassa peruuntua, koska yhtiö ei ole täyttänyt luvan ehtoja. Asiasta kertoi Suomen Kuvalehti.

  Umts-toimilupaehtojen mukaan luvan haltijalla on velvollisuus rakentaa oma verkko, joka kattaa 35 prosenttia Suomen väestöstä. Suomen 3G:llä ei kuitenkaan tällaista verkkoa ole, vaan sen umts-pilottikin pyörii Finnetin verkossa. Tämä ei riitä viestintäministeriölle, joka päättää luvista.

  Suomen 3G oli yksi neljästä umts-toimiluvan saajasta Soneran, DNA:n ja Elisan lisäksi. Suomen 3G:n omistaa ruotsalainen Tele2.

  Operaattorit antoivat syyskuun lopussa ministeriölle selvitykset verkkojen rakentamisesta. Ministeriö saattaa olla armollinen, jos operaattori on saanut jotakin aikaiseksi tai selitys viivästymisen syyksi on riittävän hyvä.

  Suomen 3G:n omistaja Tele2 on odottanut umts-verkosta nopeaa kaupallista hyötyä. Yhtiön arvellaan harkitsevan jopa luvasta luopumista, jos kaupallistaminen ei heti onnistu. Suomessa umts-toimilupien ostaminen ja myyminen on kielletty. Luvan voi saada haltuunsa ainoastaan ostamalla koko liiketoiminnan eli tässä tapauksessa Suomen 3G:n.

  Lähde: Digitoday/ http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=12&news_id=35927
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kun ilmeisesti Finnetilläkin on puutetta rahasta, kyselin toisessa ketjussa, että olisiko siinä järkeä, että Tele2 ja Finnet velvoitettaisiin rakentamaan yhdessä kolmas 3G-verkko kuten alunperin oli tarkoitus.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kai tuollaisiin määräyksiin voida ryhtyä?
   
 4. ColonelFoxhound

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/04
  Viestit:
  882
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 6 Plus
  Aivan, olisihan sen kahden toisistaan täysin riippumattoman yhtiön naittamista keskenään. On varmaan joku laki joka estää sen joten se siitä.
   
 5. Nynny Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/02
  Viestit:
  488
  Tykkäykset:
  10
  Tilannehan tässä alunperin oli se, että Soneran ja Telian fuusion yhteydessä Telian piti myydä osa Suomen toiminnoistaan pois. Telia Finlandin kiinteän verkon puoli meni Songille, matkapuhelinpuoli Dna:lle ja UMTS-toimilupa Suomen 3G:lle.

  Se mikä homman tekee mielenkiintoiseksi, ovat sekä TSF:n fuusio että LVM:n myöntämät 3G-luvat. LVM myönsi aikoinaan tähän maahan UMTS-toimiluvat neljälle eri verkko-operaattorille (silloiset Finnet, Radiolinja, Sonera ja Telia). Finnet myi sittemmin 3G-toimilupansa (Suomen 3G) pois ja otti tai osti vaihdossa Telian 3G-toimiluvan, miten asian nyt ikinä haluaakaan sanoa...

  Syy kohta kerrottuun, erikoiseen (maalaisjärjellä ajateltuna) yhtiöjärjestelyyn oli puhtaasti se, että Dna Finland osti koko Telia Finlandin mobile-liiketoiminnan, ei osia siitä. Tässä kohtaa pukkasi ongelmanpoikasta kehiin: mitä tehdä sekä omistajayhtiöiden omistamalle Suomen 3G:n UMTS-luvalle että Telia-kaupan mukana tulleelle toiselle UMTS-toimiluvalle? Ongelmaan keksittiin -kuten yllä mainitsin- ratkaisu: Finnetin Suomen 3G myytiin Tele 2:lle ja jo olemassa oleva Telian UMTS-lisenssi "jätettiin" Dna:lle (Finnetiin). Finnet ei ole pitkään aikaan tehnyt fiksuja vetoja, mutta ehkä tämä on hölmöilyistä pienin, sillä tässä järjestelyssä ei mielesäni edes sekoiltu...

  Tunnetusti Tele2 ei ole taseeltaan niin vahva kuin esim. TSF, Finnet tai Elisa, joten en ihmettele Ficoran Tele2:n UMTS-touhuihin puuttumista miltään osin...
   

Jaa tämä viestiketju