Suomeen uusi teleoperaattori

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Joplek, 6/2/07.

 1. Joplek

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/11/03
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Ylen uutisten mukaan kuusi alueellista puhelinyhtiötä perustavat matkapuhelinyhtiö DNAn "ympärille" valtakunnallisen operaattorin vuoden loppuun mennessä.
  Mielenkiintoista... :)
  Linkki uutiseen:
  http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id52866.html

  Nämä kuusi alueellista puhelinyhtiötä ovat siis Lohjan Puhelin, Lännen Puhelin, Oulun Puhelin, Päijät-Hämeen Puhelin sekä Satakunnan Puhelin.

  Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa, eli eroaako tämän toiminta DNAsta ja jos eroaa niin miten?
   
 2. aimo Vieras

  0   0   0

 3. lost-soul

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/05
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  0
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Veikkaisin että eroaa siinä mielessä että kun DNA on keskittynyt mobiilitoimintaan, niin tuo uusi yhtiö on tavallaan "uusi Elisa" elikkä kiinteän verkon toiminnot sisältävä.
   
 5. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
 6. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Kyseiset yhtiöt erosivat Finnet-liitosta, mutta ovat enemmistöosakkaina Finnet Oy:ssa ja siten mm. DNA:ssa. Uuden valtakunnalisen operaattorin luominen on nyt vain osa sitä jatkumoa, joka alkoi jo reilu vuosi sitten Finnet-yhtiöiden alkaessa jakaantua kahteen ellei peräti kolmeen kuppikuntaan.
   
 7. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Syntyykö tässä nyt vähän vastaanlainen rakennelma, mitä Elisa oli aikanaan. Eli DNA+ nämä kuusi paikallisyhtiötä muodostavat uudet yhtiön, jossa liiketoimintaa pyöritetään. Entiset paikallisyhtiöiden omistajat (yksityishenkilöt, yritykset ja alueiden kunnat) saavat sitten tämän uuden yhtiön osakkeita tietyissä suhteissa? Tälläinen valmis pakettihan on helppo vaikka listata pörssiin tai myydä muuten jollekin halukkaalle tulevaisuudessa...
   
 8. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nythän tapahtui käytännössä veretön vallankaappaus jossa isot ottivat Finnetin parhaat palat ja muovasivat niistä uuden elinvoimaisemman yrityksen, jota eivät vaivaa sisäiset ristiriidat. Se kehitys jota aiemmin ennustelin kuuden irtioton ja dnan tuloksen tarkastelun yhteydessä jatkuu.

  Kysymysmerkiksi jää pienimpien puhelinyhtiöiden tulevaisuus. Jäävätkö ne maakuntiin vain välttämättömäksi pahaksi, kaapelien ylläpitäjiksi jotta sinne saadaan laajakaistayhteydet jotka sitten isommat pelurit toimittavat. Aktiivisimpien alueiden yhtiöillä on hieman paremmat näkymät, ne voivat vielä tehdä bisnestä kuntien ja yritysten kanssa tuoden kuvaan voimakkaan paikallisvärin jota taas valtakunnalliset pelurit eivät pysty tarjoamaan.
   

Jaa tämä viestiketju