Mobiili.fi Suomalaisyritys SSH:lle merkittävä takaisku: haastoi Sonyn oikeuteen – patentti nähtiin...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 10/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2133
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Suomalainen SSH Communications Security on kokenut merkittävän takaiskun, kun brittioikeus tänään antoi kielteisen päätöksen sen Sonya vastaavan nostamassa patenttikanteessa.

  SSH haastoi Sony Communications Internationalin patenttirikkomuksista oikeuteen. Ensimmäisen asteen oikeusistuin UK High Court of Justice katsoi kyllä Sony Communications Internationalin loukkaavan SSH:n patenttia EP(UK) 2 254 311, mutta katsoi SSH:n patentin samalla kuitenkin mitättömäksi. Patentti liittyy internetpuhelujen toteutukseen älypuhelimissa ja myös verkkolaitteissa.

  Nyt saatu päätös syöksi SSH:n pörssikurssin noin 20 prosentin laskuun. Ennen päätöksen julkituloa SSH noteerattiin tänään aamulla pörssissä yli 15 prosentin nousussakin, joten päivän sisäinen vaihtelu on ollut suurta. Alimmillaan SSH:n osake on käynyt jo yli 33 prosenttia alle päivän korkeimman noteerauksen.

  ”Olemme pettyneitä tulokseen, mutta samalla painotamme, että olemme mitättömyyspäätöksestä eri mieltä”, sanoo Erkki Yli-Juuti, SSH:n immateriaalioikeuksista vastaava johtaja. ”Aiomme pyytää oikeudelta lupaa valittaa tästä tuomiosta ja neuvonantajiemme mukaan meillä on valitukseen hyvät
  perusteet. SSH jatkaa kaikkia lisensointi- ja oikeudenkäytihankkeitaan täydellä painolla.”

  SSH kertoo, että sillä on vireillä oikeudenkäynti myös saman Eurooppapatentin Saksassa
  rekisteröityyn patenttiin liittyen. UK:n ja Saksan oikeudenkäynnit ovat erillisiä, eikä tällä UK oikeusistuimesta saadulla päätöksellä ole suoria vaikutuksia Saksan oikeudenkäyntiin. Saksan oikeudenkäynti keskittyy tarkastelemaan loukkaako Sony SSH:n patenttia. Päätöksiä tässä asiassa
  odotetaan vuoden 2016 neljännen vuosineljänneksen aikana.

  SSH korostaa, että nyt annettu päätös koskee yhtä SSH:n UK:ssa rekisteröityä patenttia. Päätös ei vaikuta muihin SSH:n omistamiin ja lisensoimiin UK tai muihin kansallisiin patentteihin.

  Oikeuden päätöksen jälkeen SSH laski myös tulosohjeistustaan huolimatta ohjelmistolisenssien ja tilausten myynnin positiivisesta kehittymisestä, kun patenttien lisensoinnista tulevan liikevaihdon sekä tiettyjen lisenssi- ja tilauskauppojen seuraavalle vuodelle siirtymisen riski on kasvanut. SSH Communications Security arvioi nyt vuoden 2016 liikevaihdon kasvavan hieman vuoteen 2015 verrattuna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju