Mobiili.fi Suomalaistutkijan oivallus voi lähes tuplata 5G-verkon nopeuden – arvo jopa satoja...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2152
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Tekniikan tohtori Taneli Riihonen


  Tekniikan alan järjestöt ovat palkinneet vuoden parhaat alansa opinnäytetutkimukset tänään Helsingissä. Taneli Riihosen väitöstyössä esitetty oivallus voi osoittautua maailmanlaajuisesti satojen miljardien eurojen arvoiseksi ratkaisuksi ruuhkautuvien radiotaajuuksien tiedonvälityskyvyn ongelmaan.

  Tekniikan tohtori Taneli Riihosen palkittu väitöskirja on uraauurtava, ja se on herättänyt suurta kansainvälistä kiinnostusta. Riihonen osoitti, että seuraavan sukupolven 5G-verkon välityskyky voidaan lähes tuplata. Radiotaajuuksien ruuhkautuessa Riihosen tutkimustulokset voivat osoittautua maailmanlaajuisesti jopa satojen miljardien eurojen arvoisiksi.

  Riihosen esittämä full-duplex-tiedonsiirto on uusi lupaava konsepti, joka on herättänyt kansainvälisesti paljon kiinnostusta, mutta jota ei ole juurikaan tutkittu aiemmin. Nykyisellään langattomat tukiasemat joko lähettävät dataa yhdellä taajuudella ja vastaanottavat toisella taajuudella, tai vaihtoehtoisesti lähettävät ja vastaanottavat vuorotellen. Riihosen löytämä keino mahdollistaa datan lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella samanaikaisesti.

  Riihonen teki väitöskirjansa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselle. Tällä hetkellä Riihonen on vierailevana tutkijana Columbian yliopistossa New Yorkissa. Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland (TFiF) myönsivät Riihosen väitöskirjalle 7 500 euron palkinnon.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju